MD : Kobra odjela s nadílkou

Zveřejněno 09.01.2011 | Zdeněk Kulíšek
SKLH Žďár nad Sázavou Kobra Praha
24., sobota 8.1.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Kobra Praha ZNS - KOB
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (41.Peška) - Němec A., Půža, Linsbauer, Koláček J. - Mäki, Jícha(C), Pazourek - Kittler, Skotar, Šebesta - Macháček, Němec R., Šimák - Šmída, Vacek
Kobra Praha: Coufal (31.Zumr) - Kubíček, Novák, Buss Ra., Zmeškal, Smejkal, Sládek, Buss Ro.,Zika, Mrzena, Janouš, Brandejs, Pova, Gessner
Branky a nahrávky: 7.Jícha (Mäki), 8.Pazourek (Jícha), 16.Jícha (Pazourek), 19. Šmída (Macháček), 27.Macháček, 28.Němec R. (Půža), 31.Němec R. (Pazourek), 35.Jícha - 30.Janouš (Mrzena), 45.Mrzena (Janouš)
Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Polák
Vyloučení: 5:8
Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:21
Průběh utkání: 6:0, 6:1, 8:1, 8:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Týmy ze svého těsného sousedství v tabulce měl v tomto týdnu za soupeře žďárský mladší dorost. Nejprve to byl ve čtvrtek na Tři krále celek Vajgaru Jindřichův Hradec. To si v rámci 23.kola odvezl z ledu jindřichohradeckého zimního stadionu vítězství 6:1. Dalším týmem byl v sobotu 8.ledna celek Kobry Praha. Mužstva se měla se v této sezoně setkat už potřetí a v v předchozích utkáních platilo vždy "můj dům, můj hrad". Domácí si vždy vítězství nenechali ujít. Nejprve, v rámci 6.kola zvítězil SKLH Žďár 5:4 a poté v 15.kole si body připsala Kobra za vítězství 4:2. Utkání byla tedy vždy poměrně vyrovnaná a s napětím se očekávalo jak tomu bude tentokrát.

Reportáž

Těsné sousedství obou týmů v tabulce slibovalo vyrovnaný hokej. Na střely to bylo v první části hry skutečně vyrovnané třináct ku dvanácti. Jenže branky dávali jen domácí. Ne že by hosté neměli šance nebo hráli nějak ustrašeně, ale i ty nejvyloženější nedokázali proměnit nebo je vychytal ve velmi dobré formě chytající Martin Zelený. Co nešlo hostům byla pro domácí hračka. Dvakrát Jícha a jednou Pazourek poslali kotouč přesně tam kam chtěli. A když si se šancí vypracovanou Macháčkem poradil bez problémů i Šmída byl stav čtyři nula.
V závěru první třetiny, ale hlavně na začátku druhé hráli hosté minutu a třičtvrtě dlouhou přesilovou hru pět na tři. Dvě domácí trojice však nerovnovážný poměr sil na ledě bez problémů ubránili a tak vzali hostům vítr z plachet definitivně. Ve druhé části totiž vystřelili hosté pouze tři střely oproti čtrnácti domácím. Důsledkem čehož byly další čtyři branky v síti Kobry. Postupně skórovali Macháček po samostatné akci, dvakrát R.Němec po přihrávkách Půži a Pazourka a Jícha opět po samostatné akci. Hosté vstřelili svoji první branku až za stavu šest nula. To po přihrávce Janouše zakončoval Mrzena. Mužstvu z Prahy nepomohlo ani střídání brankářů, ani přitvrzení hry což logicky vyvolalo reakci i na straně Žďáru. Za prakticky rozhodnutého stavu připustili nepochopitelně rozhodčí hru, často za hranicí nedovolených zákroků. Důsledkem toho bylo několik zranění na obou stranách. Nějvážnější z nich bylo vykloubené rameno Vládi Macháčka. Nutno dodat, že to se stalo po čistém zákroku hostujícího hráče. Stav byl osm jedna a osudu utkání bylo tedy rozhodnuto.
Ve třetí třetině přešla hra domácích do složitých kombinací, které i když byly líbivé brankový efekt nepřinesly. Hosté z ojedinělé akce korigovali stav po brance Janouše, kterému přihrával Mrzena. Kobra tím vyhrála poslední část jedna nula, ale účet už byl stanoven po prvních dvou částech hry. Tři body zůstaly poměrně hladce, ale zaslouženě na Vysočině.
Následující utkání sehrají žďárští mladší dorostenci v neděli 16.ledna 2011 na ledě našeho regionálního souseda, kterým není nikdo jiný než Horácká Slavia Třebíč.

Ostatní výsledky 24.kola :
Benátky n.Jiz. - Liberec B           odloženo
Kolín -  Č.Budějovice B              7:3
Krkonoše - Třebíč                    0:4
D.Králové/Náchod - J.Hradec          2:3
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Pěkný vstup do nového roku. Nešlo to ale samo. Přes vánoce jsme "trochu" potrénovali, zúčastnili se fyzicky náročného turnaje v Příbrami. Začalo se opět dařit prvnímu útoku. Uvidíme jak to bude pokračovat. Máme teď před sebou čtyři utkání s týmy z čela tabulky. Každý bod z nich bude muset být tvrdě vybojován. I když body nejsou v tuto chvíli tak důležité. Potěšilo by mne kdybychom pokračovali ve zlepšené kombinační hře jako v utkáních s Vajgarem a Kobrou.

Fotogalerie