MD : V sobotu poslední mistrák této sezony

Zveřejněno 21.03.2011 | Zdeněk Kulíšek
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Tuto sobotu 26.března 2011 bude na žďárském zimním stadionu sehráno poslední mistrovské utkání v sezoně 2010/2011. Postarají se o něj hráči mladšího dorostu, kteří se v rámci třicátéhošestého kola ligy ml.dorostu skupiny Střed utkají od 17:30 s rezervou Bílých Tygrů z Liberce. Není bez zajímavosti, že toto mužstvo maraton mistrovských zápasů na stadionu na Bouchalkách v této sezoně otevíralo a teď jej i ukončí. První utkání letošní sezony bylo sehráno v sobotu 4.září 2010 a soupeřem Plamenů byl mladší dorost SC Kolín.
Premiéru i derniéru právě končící sezony tedy obstará jedno mužstvo. A že je stále o co hrát nám potvdí pohled do tabulky ligy mladšího dorostu. O pomyslné místo na "bedně" se bude na dálku bojovat i v posledním kole této soutěže. Žďárští mladíci mají ve svých rukách třetí místo o které se utkají na dálku s družstvem Kolína. Domácí mají výhodu náskoku dvou bodů, ale ty v závěrečném účtování nemusejí nic znamenat neboť za vítězství se v této soutěži připisují body tři. Kolín ve svém posledním utkání zajíždí do Turnova, kde se utká s týmem HC Krkonoše.
Souboje libereckých Bílých Tygrů se žďárskými Plameny jsou v této sezoně poměrně vyrovnané. V prvním měření sil zvítězil Liberc 5:3, ve duhém prohrál 5:1 a třetí měření sil musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch byli lepší liberečtí a tak po nich skončilo utkání 5:4 pro Liberec. Žďárský mladší dorost, ale disponuje v závěru sezony solidní, stabilní formou a tak se dá očekávat, že utkání bude opět zajímavé a Plameny se poperou o vítězství v utkání a tím pádem i o třetí místo v celkové tabulce.
Předpokládaná setava SKLH Žďár nad Sázavou : Zelený (Peška)- Němec A. (C), Macek, Půža, Koláček J., Koláček R. - Šimák, Jícha, Pazourek - Kittler, Skotar, Šebesta - Vacek, Němec R., Prchal - Havránek, Svoboda, Nečas

Nenechte si ujít poslední soutěžní utkání letošní sezony a přijďte podpořit žďárské dorostence v boji o umístění "na bedně".