Ml.Boleslav SKLH Žďár nad Sázavou
N3, sobota 15.12.2018
Ml.Boleslav - SKLH Žďár nad Sázavou MBL - ZNS
Ml.Boleslav: D. Náhončík – Sommer, Křepelka, Rajgl (A), Hrouda, Žabka (C), Šercl – Sluka, Kredl, Plíšek (A), Gardoň, Peca, Pavlík, Ďuráč, Hruška, Haas, Růžek
SKLH Žďár nad Sázavou: Prchlík – Macek (A), Beran, Pecka, Hebek, Sochor, Pelikán – Burda, Procházka, Nerad, Kotrba, Elis, Bandy, Polodna, Brůha, Bačo (C), Doležal, Staněk, Janda
Branky a nahrávky: 38. Haas (Gardoň), 51. Hruška (Sommer), 56. Haas (Rajgl), 60. Haas (Žabka, Plíšek), 63. Plíšek (Rajgl, Haas) – 17. Staněk (Polodna), 34. Procházka (Bačo). Rozhodčí: Vidim – Kotek, Valda. Vyloučení: 7:13. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 55:15. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Reportáž

Utkání začalo bez výraznějších šancí. Velkou příležitost na to dostat se do vedení měli boleslavští hráči během přesilové hry pět na tři před polovinou první třetiny. Jenže až na dvě rázné střely kapitána Borise Žabky, na které gólman Žďáru Jaroslav Prchlík poměrně dobře viděl, se domácím početní výhody nedařily, hosté naopak několikrát vyhodili puk na druhou stranu ledové plochy.

V oslabení se pokusili nepříliš dobrých přesilovek Bruslařského klubu využít žďárští hokejisté, konkrétně kapitán Robert Bačo. Ten už zakončoval mezi levou tyčí a brankářem, jenže koncovka mu nevyšla a Daniel Náhončík byl ve finále přeci jen úspěšnější. Následně se však plameny přeci jen dostaly do vedení, a to zásluhou úspěšného zakončení do odkryté branky, které si připsal Matyáš Staněk. Proto vedli žďárští hokejisté po první třetině těsně 1:0.

Druhá třetina nabídla ještě více šancí než ta první. Mladá Boleslav hrála dokonce chvíli přesilovku pět na tři, ale tu ani tentokrát nedokázala využít. Přesto měla ze hry více než v prvním dějství. Za zmínku stojí například prudká střela z poloviny utkání v podání Jindřicha Plíška. Ten vypálil z mezikruží a už se zdálo, že puk skončí mezi třemi tyčemi, jenže Jaroslav Prchlík překvapil 41 diváků v malé hale efektivně provedeným semaforem.

Dvojnásobnou početní výhodu však okusili i hosté. Tu využili, když se na 2:0 prosadil Michael Procházka. Netrvalo ale dlouho a znovu se vylučovalo na straně Žďáru nad Sázavou, čehož však Bruslaři nevyužili. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny však Boleslavští přeci jen snížili na rozdíl jednoho gólu, když se střelou k tyči prosadil Oskar Haas. V závěru mohl ještě v oslabení navýšit vedení týmu z Vysočiny kapitán Robert Bačo, v zakončení mu ale bránil jeden z boleslavských hráčů, který jej při úniku dohnal. Po 40 minutách tedy svítilo na tabuli skóre 1:2.

Ve třetí třetině se znovu hrály přesilovky na obou stranách, ale přesto se oba celky trápily v koncovce, a to zejména Mladá Boleslav, jež měla opticky více ze hry, jenže si situaci komplikovala zbytečnými fauly.

Středočeši ale přeci jen vyrovnali. 9 minut před koncem se usadili v pásmu a zatlačili hostující obranu, když puk za Prchlíkova záda tečoval Jakub Hruška. Netrvalo dlouho a Bruslařům se přeci jen nakonec podařilo při hře pět na pět otočit průběh zápasu. Střelou k levé tyči se prosadil Oskar Haas. Dvě sekundy před koncem třetiny ještě Oskar Haas využil přesilovou hru, když se trefil do horního rohu. Tím si připsal hattrick. Středočeši tedy, ačkoliv po většinu zápasu prohrávali, dokázali z duelu vytěžit tři body a utkání směřovalo do nadstavby.

V nastavovaném pětiminutovém čase už se mohlo zdát, že dospěje nadstavba do nájezdů, ale při další přesilovce domácích se dokázal prosadit tečí Jindřich Plíšek. Zatímco domácí úspěšně otočili průběh zápasu a získali čtyři body, Žďár nad Sázavou tak odjel znovu s nepořízenou.

 

Ohlasy po utkání

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší a měli převahu. Trochu na nás ale spadla deka a bohužel neproměňujeme šance. Byť jsme hráli většinu času v pásmu soupeře, tak chytal výborně gólman a my jsme se nedokázali hodně dlouhou dobu prosadit. Zaplaťbánbůh jsme to i za stavu 4:2 nezabalili a kluci bojovali. Pro vítězství si šli opravdu do poslední vteřiny zápasu. Všechny musím pochválit.

Martin Nečas (SKLH Žďár nad Sázavou): Škoda. Vstup do zápasu nám vyšel a první i druhou třetinu jsme odehráli dobře. Kluci bojovali, zvedli jsme se a podržel nás gólman. Akorát si myslím, že na konci nám odešly síly, protože do toho vstoupil trochu rozhodčí. Dvakrát nás, podle mého názoru, sporně vyloučil. Následně nás ještě v prodloužení poslal do třech za takový zákrok, kterých tam během zápasu bylo dalších pět šest a předtím za ně nevylučoval. To bych tedy řekl, že nás trochu srazilo. Jinak ale kluci odmakali dobrý zápas. Po taktické stránce jsme hráli dobře, akorát nám v závěru odešly síly. Hráli jsme to na tři lajny, ve finále na dvě a to bylo náročné.