Dukla Jihlava SKLH Žďár nad Sázavou
16., sobota 27.10.2018
Dukla Jihlava - SKLH Žďár nad Sázavou JIH - ZNS
Dukla Jihlava: Javůrek (26. Chaloupek) – Moravec, Rašín, Smolko, Zvěřina, Piskač, Kratochvíl – Brož, Juda, Chlubna – Menšík, Čermák, Pigl – Barák, Adam, Zadražil
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Klodner, Poizl, Černohorský, Marek, Mikulík, Budín – Nagy, Konečný, Tlačil – Puczek, Filip, Vašíček – Vojinovič, Jedlička, Bačo – Pětník, Kouba, Vlk
Branky a nahrávky: 23. Piskač (Barák), 40. Čermák (Menšík, Pigl), rozhodující nájezd Chlubna – 4. Puczek (Vašíček, Mikulík), 12. Pětník (Kouba, Radosta), 22. Filip (Poizl), 26. Tlačil (Budín, Černohorský), 30. Konečný (Filip), 55. Nagy (Konečný, Tlačil). Rozhodčí: Bejček – Karda, Kučera. Vyloučení: 3:3, navíc Konečný (ZDR) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.

Reportáž

Do zápasu vstoupily oba týmy ve velkém stylu a Dukla mohla po minutě otevřít skóre, Menšík ale z pravého kruhu Radostu v brejku nepřekonal. Žďár odpověděl první šancí, kterou přeměnil v gól. Vašíček se dokázal uvolnit na pravém křídle a před brankou přesně najít Jiřího Puczka, který si poradil střelou z nápřahu přesně pod víko. Domácí to ale nepoložilo a stále byli rovnocenným soupeřem, na konci 7. minuty mohl srovnat Juda v brejku 3 na 2, jenže před prázdnou brankou trefil jediného hostujícího obránce. Žďár následně převzal iniciativu a výsledkem byla druhá trefa. Richard Pětník využil Koubovy práce, který se protlačil přes dva obránce a na střed mu nabídl kotouč, hostující hráč se prosadil o břevno i přes ležící hůl před ním. Duklu to evidentně shodilo ze sedla a hosté kontrolovali hru. Sice nevyužili přesilovku a Filip nedotáhl do konce Forsbergovu kličku a následně dokázali přežít ohromný závar těsně před koncem třetiny před vlastní brankou, přesto ale byli rozhodně spokojenější.

Ve druhé třetině domácí dohrávali přesilovku a opět vyvinuli tlak, Adam s Judou ale nadvakrát nepřekonali Radostu. Na druhé straně se ale skóre měnilo. Poizl dlouhou nahrávkou poslal do brejku Jakuba Filipa, který si zkušeně poradil. Neuplynula však ani minuta a Dukla se poprvé prosadila. Daniel Piskač vybojoval puk v útočném pásmu a individuálně zakončil do pravého vinglu. I přesto byli hosté stále lepší tým a korunovali to čtvrtým gólem. Černohorský udržel kotouč na holi, poslal ho na modrou Nagymu, který dohrál situaci až k Janu Tlačilovi. Ten prostřelil Javůrka od modré a vyhnal ho na střídačku. Dukla mohla snížit v oslabení, paradoxně ale inkasovala popáté. Konečný v oslabení dobruslil puk, z otočky přehrál na Filipa, který místo zakončení nabídl puk právě Jakubovi Konečnému, ten už doklepl do prázdné. Domácí ihned mohli odpovědět v přesilovce, kdy si vytvořili další závar, ale Radosta výborně zasáhl. Když už to vypadalo na klidný konec třetiny, tak střela Menšíka nadělala Radostovi problémy a Tomáš Pigl snížil.

Třetí třetina nabídla o poznání klidnější momenty hry, utkání se ještě přitvrdilo. Žďár ještě navýšil skóre zásluhou Martina Nagyho. Nadstavba došla až do samostatných nájezdů, kde se prosadil Tomáš Chlubna a Dukla si tak z tohoto utkání připsala jeden bod.