SKLH Žďár nad Sázavou Jablonec nad Nisou
2., neděle 18.9.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Jablonec nad Nisou ZNS - JBL
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta - Marek, Pachl, Melichar, Budín - Sedlák, Koudelka, Nečas, Březina, Berčík, Nagy, Jirčík, Fajzrachmanov, Gergel.
Jablonec nad Nisou: Vich - Flok, Málek, Mojžíšek, Pilek, Vlad, Zeman, Denda, Berka, Cadrik, Daněk, Hájek, Koula, Kvapil, Moravčík, Vojta.
Branky a nahrávky: 13. Pachl (Fajzrachmanov), 27. Marek (Nečas, Březina), 32. Koudelka (Marek), 60. rozhod. nájezd Koudelka - 22. Hájek, 41. Hájek (Cadrik), 57. Cadrik (Hájek). Rozhodčí: Kopeček - Berger, Klouda. Vyloučení: 6:8 + Berčík (ZNS) a Koula (JBL) 5 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 84.

Reportáž

Vyrovnané utkání s velmi kvalitním soupeřem přineslo hned od úvodu hokej s množstvím osobních soubojů. Hned od první minuty bylo jasné, že „pohodový zápas" s Krkonošemi se nebude opakovat. O žďárském vedení po první periodě rozhodla nenápadná střela Zdeňka Pachla od modré, která k údivu všech skončila až za zády hostujícího golmana – 1:0. Úvod druhé části domácím nevyšel, protože soupeři se zásluhou Matěje Hájka podařilo vyrovnat – 1:1.

V následné přesilovce šly Plameny opět do vedení. Pěknou kombinaci prvního útoku zakončil přesnou střelou Petr Marek - 2:1. Ve 32. minutě bylo na Bouchalkách ještě veseleji, když se z brejku dokázal prosadit Jonáš Koudelka - 3:1. Soupeř poté ještě přidal na důrazu. Jen díky skvělému Radostovi v brance a obětavosti všech hráčů Žďárští pracně vybudovaný náskok do konce druhé třetiny udrželi. Hned z kraje třetího dějství využil jablonecký Matěj Hájek nedůrazu žďárských hokejistů před vlastní brankou a snížil – 3:2. Žďárským hráčům začaly docházet síly a Radosta odolával těžké palbě jabloneckých, zvláště pak při pětiminutové přesilovce hostí. Plameny také hrozily, zejména z brejků ale ani z nich se domácím nepodařilo vstřelit branku. Naopak z vyrovnání se při vlastním oslabení radoval Jablonec, když se těsně před koncem trefil Jan Cadrik - 3:3. Vlci mohli brát všechny tři body, ale samostatný nájezd soupeře v poslední minutě zápasu zneškodnil domácí Radosta.

O utkání rozhodly nájezdy, ve kterých Radosta nepropustil za záda jediný kotouč a vítězný nájezd si připsal Jonáš Koudelka - 4:3sn.

 

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Klukům musím poděkovat za houževnatý výkon, nasazení, obětavost a bojovnost. Byl to těžký soupeř. Dnes výborně zachytal Radosta a strašně moc nám pomohl k vítězství.“