SKLH Žďár nad Sázavou Benátky n. J.
23., sobota 21.1.2012
SKLH Žďár nad Sázavou - Benátky n. J. ZNS - BNJ
SKLH Žďár nad Sázavou: Peška(Strýček) - Němec A.(C), Huňáček, Klíma, Linsbauer, Vlček, Macek - Machala, Šmída, Rozmarín - Partl, Šimák, Peschout - Havránek, Nečas, Němec R. - Zajíc
Benátky n. J.: Pošmourný - Nesládek, Svoboda, Macura, Šípek, Tišek, Hošek, Válek, Šícha, Bukolská, Novotný, Hrubant, Ludvíček
Branky a nahrávky: 25.Peschout (Macek), 42.Němec A. (Nečas) - 27.Nesládek (Šícha), 39.Macura (Válek)
Rozhodčí: Doležal - Lamberský, Červenka
Vyloučení: 6+10´OT - 7
Využití: 2:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:21
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2

Reportáž

V prvním kole nadstavby ligy mladšího dorostu hostovaly na žďárském ledě Benátky nad Jizerou, tedy pátý tým tabulky po základní části. Žďár, který skončil na druhém místě byl před zápasem mírným favoritem a to i vzhledem k tomu že v minulých utkáních letošní sezony svého soupeře dvakrát porazil.
První třetina byla plná nepřesných přihrávek a střelecky v ní byli lepší hosté, kteří vyslali na domácí branku devět pokusů zatímco domácí pouze pět. Ani z jednoho z nich však branka nepadla a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhé části se poměr střel mírně otočil ve prospěch domácích na deset, osm. Efektivnější, ale byli hosté, kteří využily dvě střely od modré čáry ke vstřelení branky. Plameny dosáhly svého zásahu v přesilové hře a hlavně v druhé polovině třetí třetiny začali být lepším mužstvem. Poslední dějství už bylo zcela v režii Žďáru. Střely v poměru šestnáct ku čtyřem a trvalý tlak před brankou Benátek. Z drtivého tlaku však vytěžili domácí pouze vyrovnávací branku a tak si nadšeně bojující hosté odvezli z Vysočiny bod, se kterým před zápasem asi moc nepočítali.
Hned ve čtvrtek 26.ledna 2012 hrají žďárští mladší dorostenci na ledě lídra základní části. Není jim nikdo jiný než HC Tábor, který v posledním měření sil uštědřil Plamenům na jeho ledě krutou porážku osm, jedna.

Ostatní výsledky 23.kola skupiny 1-6 :
Tábor - Č.Budějovice B                 5:2
Liberec B - Krkonoše                   6:5
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
První polovina utkání byla jak ze špatného snu. Žádný pohyb, nepřesné přihrávky, zbytečná vyloučení a téměř žádná střelba. Hráči pořád přemýšlejí o tom kdo by za ně mohl udělat to co by měli udělat sami. Konec druhé a třetí třetina už byla mnohem lepší. Hokejového boha jsme však již urazili a můžeme být rádi, že nás nechal alespoň vyrovnat. Budeme muset přehodnotit naši přípravu bezprostředně před utkáním. Moc zájmů nám nedovolí, aby jsme se soustředili na hru hned od jejího začátku.