Plameny si doma zastřílely, Žihadla odjela s devítibrankovým přídělem

Zveřejněno 10.08.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
P2, čtvrtek 10.8.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (31. Sláma) – Pleva, Lojek, Staněk, Marek, Kolda, Jícha M., Smejkal – Kunstmüller, Vítek D., Beneš, Kovářů, Krupka, Střecha T., Juráň, Gregar, Nečas, Bureš, Kuřítko, Jícha L., Pytlík
Moravské Budějovice: Čáp (31. Pechek) – Sobotka, Kabelka, Kovář, Kliment, Čermák, Pelikán, Maštera – Mikeš, Pucher, Havel, Rytnauer, Krutiš, Matějka, Hačecký, Horký, Všetečka
Branky a nahrávky: 19. Bureš (Kuřítko, Jícha), 25. Vítek D. (Nečas), 33. Nečas (Gregar, Kolda), 35. Vítek D. (Pytlík), 37. Kunstmüller (Gregar, Juráň), 40. Vítek D., 47. Střecha T. (Kovářů, Krupka), 49. Staněk (Vítek D., Kunstmüller), 57. Gregar (Juráň) – 6. Horký (Kliment), 11. Sobotka (Rytnauer), 35. Krutiš (Matějka, Rytnauer), 53. Kovář (Čermák, Matějka). Rozhodčí: Kopeček - Zídek, Klouda. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 230. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 8:3, 8:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Na to, že to byl teprve druhý přátelský zápas pro oba týmy, se nehrálo v rukavičkách. Zápas měl poměrně slušné tempo a hlavně byl bohatý na góly. Celkem jich diváci viděli třináct a z drtivé většiny z nich měli potěšení. Na začátku utkání to sice nevypadalo na vítězství, jenže od druhé třetiny žďárští hokejisté proti Moravským Budějovicím naprosto dominovali a zaslouženě si připsali první výhru v přípravě. Svou první branku za "A" tým dnes vstřelil Jakub Nečas.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Na to, že oba týmy hrály teprve svůj druhý přípravný zápas, celých šedesát minut mělo velice slušné tempo. A začalo se také zostra, po půl minutě hry se dostal do šance Havel, ale Řehoře překonal až v šesté minutě David Horký, který udělal chytrou kličku na střed a střelou z mezikruží do protipohybu domácího brankáře otevřel skóre – 0:1. S Plameny to pak nevypadalo dobře, Čáp si sice připsal pár zásahů, ale v jedenácté minutě předvedla Žihadla pěkný ťukec, který zakončil střelou nad beton Martin Sobotka - 0:2. První domácí branku v letošní sezoně, ale žďárští hokejisté stihli ještě v první třetině. Z levého kruhu využil zakrytého výhledu brankáře Čápa Lukáš Bureš - 1:2.

Ve druhé třetině Plameny podstatně zrychlily a vedení Žihadel nevydrželo dlouho. Poměrně kuriózní branku vstřelil David Vítek, který se důrazně probil až před brankoviště a od jeho kalhot se puk odrazil do sítě – 2:2. O dvě minuty později ujel do přečíslení dva na jednoho Kovářů s Jíchou, ale druhý jmenovaný proti Čápovi neuspěl.

Od druhé poloviny převzaly otěže zápasu Plameny. Do vedení domácí poprvé v utkání dostal Jakub Nečas, jenž z pravého kruhu prostřelil ránou ke vzdálenější tyči Pecheka a připsal si svou premiérovou branku za A mužstvo v kariéře – 3:2. V pětatřicáté minutě hosté nechtěně založili únik ve vlastní přesilové hře pro Davida Vítka, který střelou pod víko nedal Pechekovi žádnou šanci – 4:2. Po třičtvrtě minutě hry se ale ze snížení radovaly Moravské Budějovice. Před brankovištěm se nejlépe zorientoval Petr Krutiš a zasunul puk za brankovou čáru vedle betonu Slámy – 4:3. Zbytek třetiny ale ovládly už jen Žďárští. Mezi kruhy vystřelil Martin Gregar, jehož rána byla tečovaná Lubošem Kunstmüllerem od něhož se puk odrazil do sítě – 5:3. Těsně před odchodem do kabin ukázal přehled David Vítek, který viděl volný puk vedle výstroje brankáře a pohodlně dorazil do sítě - 6:3.

V útočné náladě pokračovali žďárští hokejisté i ve třetím dějství. Staněk nejprve nastřelil tyčku, ale skóre se měnilo až krátce poté, když se z mezikruží z první trefil Tomáš Střecha - 7:3. Krátce na to Pavel Staněk, využil volného prostoru a z mezikruží přidal osmý gól – 8:3. Po vyloučení Koldy využila Žihadla přesilovou hru, od modré čáry prostřelil vše co mu stálo v cestě Martin Sobotka - 8:4. Skóre uzavřel krásnou individuální akcí Martin Gregar, jenž se prokličkoval přes obranu a střelou mezi betony překonal Pecheka - 9:4.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Ten začátek byl takový kostrbatý, nicméně my víme, že máme čtyři útoky a soupeř taky nebyl na ledě, tak jak my, takže si myslím, že rozhodlo to, že jsme měli více sil. Od té druhé třetiny jsme soupeře jasně přehrávali a dali jsme i pěkné góly. Samozřejmě ještě je na čem pracovat, ale myslím si, že takto by to mohlo fungovat. Máme tam ty mladé kluky, kteří mě opět příjemně překvapili. Dali jsme devět branek, proti zkušenému soupeři, vyjeli v plné sestavě, ale nemůžeme tomu přikládat žádnou váhu, je to opravdu úplný začátek. Zkoušíme zvýšit presink, ale třeba na konci srpna zjistíme, že to hrát nejde. Od toho je ta příprava, máme tu chytré hráče, kterým by to mohlo sednout a vyhovovat. Ale jak říkám, je na čem pracovat a uvidíme."

Fotogalerie