Ježek dal studiu přednost před Jokeritem

Zveřejněno 04.10.2011 | jb
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Co zápas, to gól nebo přihrávka. Ve velkém stylu se zatím předvádí poslední posila žďárských hokejistů Ondřej Ježek. Dosud v dresu s plamínky odehrál čtyři zápasy a nasbíral šest bodů za čtyři góly a dvě asistence. Čtyřiadvacetiletý útočník se dvěma góly předvedl hned při premiéře s Trutnovem, skóroval v Pelhřimově i minulý týden ve šlágru kola proti Hodonínu.

Foto: Veronika Marková

„Byl to nejkvalitnější zápas, co jsem zatím ve Žďáře mohl letos a loni odehrát. Hodonín je opravdu silné mužstvo, zápas měl vysoké tempo a obrovskou úroveň,“ srovnává Ježek, který Žďáru pomáhal jako pendl už v minulé sezoně.

„První třetinu proti Hodonínu jsme hráli hodně dobře, ale góly nám tam napadaly až později, ty body jsou hodně cenné, protože jsme porazili první tým tabulky,“ bilancoval Ježek po zápase, který Žďárští vyhráli 3:1 a ve kterém Drtičům zasadil poslední úder v přesilovce pět na tři. Radostí se pak „rozplácnul“ o plexisklo za bránou.

„Jsem rád, že mi to tam padá. Proti Hodonínu mě Plášek našel volného před prázdnou bránou, kdybych tohle nedal, tak už asi nedám vůbec nic. Snad to vydrží co nejdéle a když se netrefím já, dá gól někdo jiný,“ má jasno vytáhlý rodák z jihočeské Soběslavi.

Střelecky naprázdno vyšel až v neděli v Kutné Hoře, kde alespoň asistoval u Doležalova gólu. Diváci teď budou zvědaví, zda prodlouží svoji bodovou sérii ve středečním zápase proti Kolínu. Kozlové na Bouchalky přijedou, podobně jako minulý týden Hodonín, v roli lídra tabulky.

Fanoušci z kotle teď často vyvolávají Ježkovo jméno, přitom moc nechybělo a útočník by odehrál celou sezonu ve Finsku. Na farmě slavného Jokeritu Helsinky. „Byl jsem tam tři měsíce na zkoušce, dostal jsem určitou nabídku, ale pro mě to nebylo tak výhodné. Studuji tady vysokou školu (obor podnikání a vedení středních a malých firem – pozn. red.), kdyby mi bylo devatenáct, bylo by to jiné. Ale nabídka nebyla taková, aby mě k setrvání ve Finsku přesvědčila, i když je druhá nejvyšší finská soutěž kvalitnější než naše první liga,“ vrací se Ježek k letní epizodě.

Žďárští příznivci si Ježka oblíbili už na konci loňské sezony, kdy týmu před odjezdem na univerziádu pomáhal. V devíti zápasech za Plameny tehdy nasbíral pět kanadských bodů. Forvard se zkušenostmi z vyšších soutěží je využitelný hlavně na pozici bránícího křídla. Práva na hráče vlastní Písek, se kterým se vedení SKLH dohodlo na hostování do konce sezony.