Plamínci berou 3. místo z finálového turnaje PUKY POMÁHAJÍ!

Zveřejněno 03.04.2024 | Redakce
Určitě si pamatujete na vítězství v soutěži organizovanou společností Kaufland „PUKY POMÁHAJÍ“. Jenom pro připomenutí se jednalo o sbírání puků po nákupu v uvedeném hypermarketu. Žďárští nakupují se ukázali, jako skuteční fanoušci a díky tomuto vítězství mohli být žďárské hokejové naděje pozvány na finálový turnaj, který proběhl v termínu 30.-31.3. ve Sportcentru Brno Lužánky. V konkurenci devíti týmů z Moravy a Čech si naši mladí hokejisté vedli skvěle a do Žďáru přivezli krásné třetí místo a spousty nezapomenutelných zážitků.

O turnaji

Účastníky turnaje byly týmy, které v rámci projektu Puky pomáhají získaly největší počet puků a umístili se tak na prvním místě ve svém regionu (v případě turnaje extraligových týmů byly mezi prvními šesti).

Na Turnaji Puky Pomáhají děti soutěžili nejen v klasickém hokejovém turnaji, ale celkové umístění týmu bylo dáno součtem výsledků v těchto soutěžích:

1. Hokejový turnaj

2. Dovednostní soutěže na ledě

3. Dovednostní soutěže mimo led

4. Vědomostní soutěž

Pravidla

Turnaje se účastnilo 9 týmů. Pro první den turnaje byly týmy rozděleny do 3 skupin po 3. Druhý den turnaje se vytvořily 3 skupiny podle umístění ve skupině z prvního dne. Ve skupinách hráli jednou každý s každým. Hrálo se podle pravidel ČSLH pro minihokej. Každý z 20 hráčů týmu se účastnil jedné z disciplín (ani více ani méně). Celkové vyhodnocení vítěze turnaje bylo založeno na součtu všech umístění v jednotlivých disciplínách.

Doprovodný program

Pro rodiče hráčů byl v rámci sobotního programu turnaje připraven edukační program, který zahrnoval konference s hosty ze sportovního prostředí. Mezi hosty patřil Marián Jelínek, Slavomír Lener, Michal Ježdík, Michal Barda, Hana Bubníková, Jan Kregl.

Konečné pořadí:

1. HC Slavia Praha

2. HC Dukla Jihlava

3. SKLH Žďár nad Sázavou

4. HC Tábor

5. HC Opava

6. HC Frýdek Místek

7. TJ Orli Lanškroun

8. HC Mystery Kuřim

9. HCM Jaroměř

Kompletní výsledky naleznete zde: https://turnaje.pukypomahaji.cz/brno2