Další posila do ofenzivy. Přichází střelec Dominik Dušek

Zveřejněno 25.05.2023 | Redakce, foto: Anna Daňsová
Po včerejším představení dvojice útočníků přichází dnes řadu na další nové jméno, které přibude na soupisce žďárským Plamenů. Stává se jím útočník Dominik Dušek, který se bude snažit v našem dresu navázat na předešlé velice dobré druholigové výkony. „Další skvělá pro nás, pro fanoušky, pro celý klub. Jsem nesmírně rád, že jsme se dohodli a Dominik za nás bude nastupovat. Slibujeme si od něj góly, hodně gólů,“ usmívá se generální manažer Martin Nečas.

Budu se snažit podávat 100 % výkony

Dominik Dušek přichází od rivala z Havlíčkova Brodu, což může být pro některé fanoušky pikantní. „Tak samozřejmě vím, že je to zde bráno jako velké derby. Znám to osobně z Pardubic, kde to máme podobně s Hradcem Králové. Ale situace se vyvinula takto, že jsem přestoupil sem a já se budu snažit podávat 100 % výkony v dresu Žďáru,“ říká nová akvizice Plamenů.

A jak on sám vnímá tuto rivalitu? „Rivalitu samozřejmě vnímám. Už vloni, když jsem nastupoval v dresu Brodu proti Žďáru, tak každý zápas byl vyhecovaný. Byl to úplně jiný zápas a vždycky se šlo až na krev,“ uznává sto devadesát centimetrů vysoký forvard, který je odchovancem pardubického hokeje.

Pětadvacetiletý útočník zatím neměl prostor seznámit se s dosavadním kádrem, ale na to bude ještě prostoru určitě dost. „Znám se samozřejmě s kluky z Pardubic. Ohledně kluků ze Žďáru plus minus vím, kdo tu nastupuje, přeci jen jsme proti sobě pár zápasů odehráli,“ vysvětluje Dušek, který začínal v seniorském hokeji ve Dvoře Králové, kde odehrál celkem 138 utkání.

MOJE PŘEDNOST? RYCHLOST

Dušek nastřílel v loňském roce za Bruslaře celkem dvacet branek, což naznačuje, že bude patřit k hráčům, na kterých bude stát ofenziva Plamenů. „Snažím se využívat svoji rychlost. Nechci říct, že jsem nejrychlejší, ale nějakou rychlost mám a snažím se z toho těžit,“ poodkrývá svoje silné stránky Dušek, který přidal ke zmíněným brankám ještě pětadvacet přesných asistencí.

45
TOLIK BODŮ NASBÍRAL DOMINIK DUŠEK BĚHEM LOŇSKÉ DRUHOLIGOVÉ SEZONY
Jak on sám hodnotí druhé ligy? „Úroveň určitě každým rokem stoupá, chodí sem hrát hodně hráčů z první ligy a vloni se dokonce objevovali i ti extraligoví,“ říká s úsměvem v „narážce“ na Znojmo, které mělo ve svém kádru několik skvělých hokejistů s bohatými zkušenostmi. A jak vidí nadcházející sezonu? „Osobně ještě pořádně neznám soupisky týmů, ale pokud to zůstane podobné těm z loňska, tak to bude hodně vyrovnané. Myslím si, že vpředu bude stále Vyškov a pravděpodobně Havířov, který posiluje. Ale jak říkám, bude to vyrovnaná soutěž a každý může porazit každého,“ doplňuje jeho pohled na sezonu, který by měla odstartovat až koncem září.

HLAVNĚ POMOCT TÝMU

Plameny budou mít pro letošní sezonu určitě jiné cíle, než tomu bylo v té uplynulé. Ale jaké jsou osobní cíle Duška? „Hlavně pomoct týmu. Beru to tak, že přicházím jako posila, ne jenom do počtu nebo jen si zahrát. Myslím si, že všichni tady chceme podat co nejlepší výkony, vyhrávat, dotáhnout to co nejdál a bavit se tím,“ říká v rozhovoru pro žďárský web nová posila útočných řad.