Lukáš Bureš opouští Plameny. Nezapomenu, říká ke svému odchodu

Zveřejněno 22.05.2023 | Redakce
Plameny po skončení sezóny sčítají odchody, z nichž asi nejvíce rezonuje konec devětadvacetiletého útočníka Lukáše Bureše, který v dresu Plamenů strávil téměř deset let a který ve Žďáře působil také jako trenér u mládeže. „Komentování mého konce působení ve žďárském klubu by bylo neprofesionální, respektuji kroky, které vedení klubu podniklo,“ říká ke svému odchodu Bureš.

POPRVÉ ZA PLAMENY VE DVACETI LETECH

Poprvé se šikovný útočník objevil v dresu Plamenů v sezóně 2014/15, v níž odehrál 17 zápasů základní části a 6 zápasů play-off a zapsal 5 bodů za 2 góly a 3 asistence. Už v následující sezoně se ale Bureš zapojil do daleko více zápasů a postupně se stal oporou týmu, kterou zůstal až do právě uplynulé sezony, která se nakonec stala jeho poslední. Za klub celkově odehrál 312 zápasů, v nichž si připsal velmi slušných 218 bodů za 84 gólů a 134 asistencí. Bodově nejúspěšnější základní část odehrál Bureš v sezoně 2021/22, v níž si připsal ve 39 zápasech 39 bodů (16+23). Do paměti fanoušků Plamenů se ale Lukáš Bureš zapsal nejvíce jako obrovský bojovník a srdcař týmu. Tato ztráta je tak pro Plameny velmi citelná.

Devětadvacetiletý hokejista působil ve žďárském klubu nejen jako hráč A-týmu, ale zároveň jako trenér žáků. Bohužel se po sezoně nakonec s vedením klubu nedomluvili na další spolupráci, a tak Bureš u žďárského klubu končí jako hráč i trenér. „Komentování mého konce působení ve žďárském klubu by bylo neprofesionální, respektuji kroky, které vedení klubu podniklo. Určitě neodcházím s lehkým srdcem, naopak jeho velkou část nechávám na stadionu ve Žďáře, který mi byl dlouhá léta domovem, na což nikdy nezapomenu,” komentuje svůj konec ve žďárském klubu šikovný útočník. Jeho novým působištěm by se v nadcházející sezoně měl stát nedaleký Havlíčkův Brod, kde by měl nastupovat za A-tým a zároveň trénovat ligový dorost. Pro Žďár je odchod Lukáše Bureše velkou ztrátou nejen v rámci A-týmu, ale také trenérského štábu.

Žďáre, děkuji

„Rád bych touto cestou vzkázal obrovské díky panu Šimonovi, který mi dal možnost stát se trenérem a šanci jako hráči v A-týmu, což odstartovalo nezapomenutelná léta strávená na Bouchalkách. Jsem mu za to nesmírně vděčný. Spolutrenérům děkuji za spolupráci, přeji jim pevné nervy a doufám, že v této nelehké práci setrvají, protože ty děti si to zaslouží. Dětem přeji, aby hokej milovaly, dařilo se jim a setkaly se s lidmi, kteří jim budou těmi nejlepšími vzory,” vzkazuje Lukáš Bureš činovníkům a dětem, s kterými se při svém působení u mládeže setkal.

Také 9 sezon v A-týmu Plamenů si zaslouží Lukášův komentář: „Děkuji všem klukům, se kterými jsem měl tu čest si tu zahrát a poznat je. Přeji jim, aby se jim vyhýbala zranění, aby se jim dařilo a odehráli spoustu úspěšných sezón. V neposlední řadě děkuji všem fanouškům žďárského hokeje za neuvěřitelnou a nezapomenutelnou podporu, kterou nám za ta léta prokazovali. Jste skvělí, žeňte kluky kupředu i nadále, zaslouží si to a tu podporu potřebují. Žďáre, děkuji. Nezapomenu!” říká Lukáš Bureš.

PODĚKOVÁNÍ OD GM

Své k tomu má samozřejmě říct i generální manažer Nečas. „Lukáš byl v klubu vedený jako Trenér žáků ČSLH, za což byl i od svazu placený. Bohužel se staly některé věci, z čehož vyústilo, že jsme se nedohodli na další spolupráci, a Lukáš tak v klubu bohužel končí. A tím pádem i jako hráč A-týmu,“ vysvětluje nečekaný odchod jednoho z tahounů mužstva Nečas.

S poděkováním k již bývalému hráči Plamenů za odvedené služby samozřejmě neváhal ani nejvýše postavený muž žďárského hokeje. „Tímto bych chtěl i já Lukášovi za celý žďárský klub poděkovat za jeho práci pro klub během devíti sezon v dresu Plamenů i za práci u mládeže a do následujících let popřát mnoho úspěchů v hokeji i osobním životě,“ uvedl generální manažer Plamenů pro náš klubový web.