Trenér Martin Sobotka odchází do prvoligového Sokolova

Zveřejněno 02.05.2023 | Redakce
Trenérský štáb žďárského klubu opouští Martin Sobotka. Ten v druhé polovině loňské sezony působil u mládežnických týmu Plamínků, a tak nyní neváhal využít nabídky prvoligového Sokolova, kde se tak stane asistentem trenéra Tomáše Marišky.

Třetí štace v první lize

Osmačtyřicetiletý Sobotka doposud působil hlavně v rodném Žďáru nad Sázavou, pro sezonu 2016/2017 dostal laso do prvoligové Třebíče, kde strávil jako hlavní trenér necelé čtyři sezony. Následně dostal šanci ještě v Šumperku, ale u Draků vydržel pouze sezonu.

Po roce na severu Moravy se Sobotka vrátil k A-týmu Plamenů, kde strávil hodně turbulentní období. V první polovině sezony 2021/22 se týmu po jeho taktovou dařilo nad očekávání, ale rok 2022 se bohužel zapsal do historie žďárského hokeje jako jeden z těch nejhorších. Svěřenci Martina Sobotky vyhráli pouze osm z celkových jedenačtyřiceti utkání, což stálo lodivoda žďárské střídačky pozici hlavního trenéra a přeřazení tak k mládeži Plamenů.

Jsem velmi rád, že mě oslovili

Teď podepsal jednoletou smlouvu v Sokolově. „V první řadě to byla šance opět po dvouleté pauze strávené v rodném Žďáře nad Sázavou se vrátit do profesionálního hokeje a také mě oslovilo jednání s panem Soukupem a Tomášem Mariškou. Jsem velmi rád, že mě oslovili a že se můžu stát součástí klubu," praví pro web hcsokolov.cz.

„Nové prostředí bude pro mě určitě velkou výzvou a zase posun v mé trenérské kariéře. Těším se na spolupráci s Tomášem Mariškou, celým realizačním týmem a všemi, co pracují pro sokolovský klub," říká závěrem Sobotka.

Celá redakce a vedení klubu SKLH přeje Martinovi v novém klubu hodně úspěchů a ať se mu daří na všech frontách.

DALŠÍ PODCAST

Vedení klubu SKLH již v těchto dnech připravuje další Podcast s generálním manažerem Martinem Nečasem, kde prozradí novinky a plány pro nadcházející druholigovou sezonu, změny, které se udály v posledních týdnech a možná již oznámí i první jména, která by mohla posílit kabinu A-týmu Plamenů.