Poslední zápas letošní sezony odehrají Plameny na ledě Nového Jičína

Zveřejněno 08.03.2023 | Redakce, Anna Daňsová
HK Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
44., středa 8.3.2023 18:00
HK Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Po vítězném zakončení sezony na domácím ledě čeká ve středu Plameny úplně poslední utkání, ke kterému zajíždí na led Nového Jičína. Podaří se žďárské družině zakončit nepříliš povedenou sezonu vítězně? Zápas začíná v 18:00 a vy jej můžete sledovat na platformě czechicehockey.tv!

Z KABINY PLAMENŮ

V posledním domácím zápase sezony proti Valašskému Meziříčí Plameny vstoupily do zápasu tradičně lépe, přesto ale první inkasovaly branku těsně po skončení nevyužité přesilové hry. Naštěstí se jim podařilo ihned odpovědět a 10 sekund po obdrženém gólu srovnat stav na 1:1, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Ve druhé třetině se hosté dostali do dvoubrankového vedení, ale Plameny dokázaly zareagovat a ještě ve druhé části vstřelit kontaktní gól. Třetí třetinu začali lépe hosté, kteří byli aktivnější, ale Plamenům se podařilo vyrovnat na 3:3 zásluhou Jakuba Čejky. Do konce třetí třetiny pak už žádný gól nepadl, a tak utkání dospělo do prodloužení, v němž Plameny zariskovaly a odvolaly brankáře, což se jim vyplatilo, když ránou od modré prostřelil hostujícího golmana Martin Lojek a zajistil Plamenům bod navíc a dokázal tak prolomit letošní smůlu v prodlouženích či nájezdech. „Je to určitě dobré, poslední domácí utkání vyhrát. My jsme si to dali jako takový cíl, že to poslední domácí prostě vyhrajeme, a i když se to nerodilo dnes lehce, nakonec se to podařilo. Jsme za to rádi, zejména po těch výsledcích tuto sezonu. Chtěl bych poděkovat fanouškům, že i přesto, jak sezona letos vypadala a jaké výsledky jsme měli, to s námi vydrželi až do konce a dnes nám opět vytvořili parádní atmosféru,” řekl k poslednímu domácímu utkání jeden z trenérů žďárského celku Vojtěch Šír.

Středeční soupeř Plamenů Nový Jičín v této sezoně všechny tři předchozí zápasy vyhrál, nejprve na Bouchalkách zvítězil vysoko 7:1, poté na domácím ledě 3:1 a nakonec opět ve Žďáře 5:4 po samostatných nájezdech.

POSLEDNÍ ZÁPAS

43. kolo, sobota 4. března 2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3p (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Chlubna (Kunstmüller, Štola), 29. Bureš (Prokš), 47. Čejka (Lojek), 61. Lojek (Pleva, Chlubna) - 13. Křivohlávek (Andris), 24. Vávra (Kozubík, Holiš), 28. Vávra (Báchor, Kozubík). Rozhodčí: Maršálek – Kalina, Jiruška. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 0:1,1:1, 1:3, 4:3.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Vít (Sláma) – Ludvík, Grauer, Pleva (C), Macek, Lojek, Půža – Čejka, Pazourek, Gregar, Štola, Wasserbauer, Bureš (A), Kunstmüller, Chlubna, Prokš (A).

HK NOVÝ JIČÍN

Nový Jičín se aktuálně nachází na hranici postupu do play-off, kde svádí souboj s Opavou a hlavně Hodonínem, který má stejný bodový zisk, ale lepší vzájemnou bilanci. V posledním kole tak musí zapsat body a zároveň doufat v zaváhání alespoň jednoho ze zmíněných soupeřů, aby se do play-off podívali. V posledním zápase s Plameny jim tak půjde o hodně. Z posledních osmi utkání ale Ďáblové dokázali pouze dvakrát zvítězit a dvakrát remizovat. Poslední odehraný zápas na ledě Velkého Meziříčí jim vyšel, když zvítězili 3:1 a zapsali velmi důležité body pro boj o postupové příčky pro play-off.

Proti Velkému Meziříčí začali Ďáblové dobře, na počátku 10. minuty šli do vedení a hned o dvě minuty později přidali druhou branku, takže úvodní třetina skončila 2:0 pro hostující celek. Ve druhé třetině přišlo několik šancí na obou stranách, Velké Meziříčí hrálo téměř minutu přesilovou hru 5 na 3, ale hosté dokázali tlak domácího týmu ustát. Před koncem druhé části se Ďáblové dokázali znovu prosadit, když zpoza branky zakončoval David Štefka - 3:0. V polovině třetí třetiny domácí snížili na rozdíl dvou branek a chvíli poté ještě dostali možnost přesilové hry, ale novojičínští i zásluhou skvěle chytajícího brankáře Šimonů tlak domácích ustáli a své vedení již dokázali udržet a odvézt si domů velmi cenné tři body, díky kterým drží nadále naději na play-off.

Nový Jičín byl v zápase lepším celkem, což potvrdil v rozhovoru také trenér Ďáblů Petr Macháček: „Do zápasu jsme vstoupili dobře a řekl bych, že jsme byli daleko více připravení a koncentrovaní než soupeř. Vytvořili jsme si převahu, ze které jsme vytěžili dvě branky. Ve druhé třetině jsme ubránili oslabení tři proti pěti, kde se nejspíše lámal chleba. Soupeř se snažil hru rozbít, přitvrdit a získat nějaké fauly. To se mu podařilo, ale oslabení jsme zvládli. Na konci druhé třetiny jsme vstřelili třetí branku, která byla jakousi pojistkou. Ve třetí části jsme se snažili si výsledek pohlídat. Inkasovali jsme branku, ale myslím si, že jsme hru měli docela pod kontrolou a nakonec jsme zvítězili,” hodnotil novojičínský trenér výkon svých svěřenců.

POSLEDNÍ ZÁPAS

43. kolo, sobota 4. března 2023
HHK Velké Meziříčí - HK Nový Jičín 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Doležal (Juda M.) – 10. Flok (Váňa, Květoň), 12. Květoň (Škarka, Flok), 38. Štefka (Maliník, Lehečka). Rozhodčí: Blaha – Roupec, Augusta. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 221. Průběh utkání: 0:3, 1:3. Střely: 36:44.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Šimonů (Hořejší) – Hruška, Kožený, Váňa, Hladiš, Holáň D., Holáň J. – Gebauer, Hilšer, Juříček, Škarka, Kafka, Konečný, Štefka, Sluštík, Flok, Handl, Květoň (C), Maliník, Lehečka.

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.