Plameny čeká třetí domácí utkání v řadě, přivítají rozjetý Hodonín

Zveřejněno 31.01.2023 | Anna Daňsová, Redakce
V sobotním zápase proti Novému Jičínu Plameny předvedly velmi dobrý a bojovný výkon, který nakonec na výhru bohužel nestačil, a tak zapsaly pouze bod za prohru po samostatných nájezdech. Zlepšující se tendenci výkonů mohou žďárští hokejisté potvrdit ve středu, kdy na Bouchalky zavítá nepříjemný Hodonín. Přijďte Plamenům opět vytvořit skvělou atmosféru a pomoct jim k vítězství! Zápas začíná v 18:00!

Z KABINY PLAMENŮ

Sobotní utkání s Novým Jičínem Plameny začaly tradičně skvěle, vytvořily si dvoubrankový náskok a soupeře přehrávaly. Ďáblové zvládli úplně na konci první třetiny snížit a ve druhé třetině rychle vyrovnat, ale dvoubrankové vedení si Plameny vzaly zpátky a měly nakročeno k vítězství. Bohužel soupeř snížil na rozdíl jediného gólu a koncem třetí třetiny pak dostal pětiminutovou přesilovou hru, kterou se mu podařilo jednou využít, díky čemuž vyrovnali na 4:4. Žďárští hokejisté sice měli ještě několik šancí, ty ale zůstaly neproměněné, a tak se šlo do prodloužení. I v něm byl žďárský celek aktivnější a vytvořil si několik šancí, v nichž mohl rozhodnout, to se ale nepovedlo, a tak došlo na samostatné nájezdy. V těch už byli úspěšnější hosté, kteří si tak připsali bod navíc. „Dnes se kluci nemají za co stydět, předvedli parádní výkon. Že to nevyšlo, to se prostě někdy stane, ale hráli jsme velmi dobře, kluci bojovali, takto když budeme hrát, nebojím se, že bychom se neměli v lize zachránit. Klukům nemůžu nic vytknout, v koncovce se trápíme dlouhodobě, máme spoustu šancí, mohli bychom z toho dát daleko víc gólů, ale tak to teď prostě je. Musíme se s tím porvat, odpíchnout se od výborného výkonu, myslím si, že s tím, co jsme předvedli v sobotu, můžeme hrát úplně s každým,” hodnotil sobotní utkání jeden z trenérů, Vojtěch Šír.

Také útočník Jakub Čejka, který do týmu přišel v listopadu z Vyškova, pozitivně hodnotil sobotní výkon Plamenů: „Řekl bych, že s Jičínem jsme zápas odehráli snad nejlépe, co jsem tady. Hráli jsme šedesát minut tak, jak máme. Vedeme 4:2, pak ale dostaneme blbý gól a přijde vyloučení našeho hráče na pět minut plus do konce utkání. Nechci si stěžovat na rozhodčího, ale bylo to hodně přísné vyloučení. Hosté dokázali vyrovnat a nájezdy, to už je naše obehraná písnička, v nich nám to holt nejde,” řekl v rozhovoru pro klubový web.

Plameny díky zisku alespoň jednoho bodu mírně zvýšily náskok na poslední Velké Meziříčí, které za sebou drží aktuálně s rozdílem pěti bodů. Se středečním soupeřem, kterým je tentokrát Hodonín, v prvním vzájemném zápase na ledě soupeře Plameny dokázaly zvítězit 4:3, druhý duel vyzněl lépe pro Hodonín, který si z Bouchalek odvezl vítězství 5:4 po samostatných nájezdech, a poslední vzájemné střetnutí ovládl Hodonín 5:2.

POSLEDNÍ ZÁPAS

33. kolo, sobota 28. ledna 2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HK Nový Jičín 4:5sn (2:1, 1:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Chlubna (Štola, Půža), 17. Havlík, 37. Čejka (Jícha, Prokš), 48. Čejka (Wasserbauer) – 20. Franek (Konečný, Hruška), 27. Franek (Andrýsek), 50. Květoň (Konečný, Maliník), 51. Flok (Lehečka, Květoň), rozh. náj. Gebauer. Rozhodčí: Michal Maršálek – Jan Gregar, Dominik Kalina. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:5.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – Grauer, Havlík, Macek Pleva, (C), Ludvík, Půža – Štola, Vaňkovský, Bureš (A), Kunstmüller, Chlubna, Wasserbauer (A), Prokš, Jícha, Čejka, Gregar.

SHKM HODONÍN

Hodonín má aktuálně velmi dobrou formu, dokázal bodovat v sedmi utkáních v řadě, z nichž prohrál pouze dvakrát, v prodloužení s Vyškovem a na nájezdy s Opavou. V posledních dvou zápasech zapsal Hodonín velmi cenné porážky Znojma (na samostatné nájezdy) a Havířova, takže Plameny ve středu čeká nesmírně náročné utkání proti rozjetému soupeři.

33. kolo odehrál Baník na domácím ledě proti Havířovu. Silného soupeře nepustili domácí ani jednou do vedení, vstřelili úvodní branku utkání hned v 7. minutě a hostujícímu celku dovolili dát pouze jediný gól. „V první třetině nás podržel golman Michal Šurý, kterého musím vyzdvihnout. Byli jsme na soupeře nachystaní, hráli jsme to, co jsme potřebovali. Věděli jsme jejich založení útoku, věděli jsme, jak hrají, a připravili jsme se na to. První třetina nám trochu utekla, ale pak jsme se do toho dostali. Plnili jsme si povinnosti a myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem a zasloužili jsme si vyhrát,” chválil své mužstvo po utkání trenér Baníku Aleš Bachánek.

Aktuálně Hodonínu patří osmá příčka v tabulce, kde zaostává za sedmou Opavou již pouze o jediný bod, dva body před ním se pak nachází na pátem místě Havlíčkův Brod a šestém Valašské Meziříčí, takže pro Hodonín velká motivace vylepšit si pozici pro play-off.

POSLEDNÍ ZÁPAS

33. kolo, sobota 28. ledna 2023
SHKM Hodonín - AZ Havířov 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Romančík (Charvát, Škápik), 14. Škápik (Romančík, Charvát), 45. Bořuta, 57. Dobša (Bořuta, Hradil) - 10. Antoníček (Spratek, Kunc). Rozhodčí: Vaněk - Hübl, Jurčík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 30:31. Diváci: 1126. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Šurý (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Rauš, Škápik (A), Kučera, Miklík, Němec - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Romančík, Matějka, Charvát M. - Sajdl (C), Krejčí, Štědrý - Dobša, Hradil, Bořuta.

VSTUPENKY


JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého