Plameny se poprvé v letošní sezoně představí na domácím ledě proti Opavě

Zveřejněno 30.09.2022 | Redakce, Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
3., sobota 1.10.2022 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
Po středečním obratu v Hodoníně se Plameny poprvé v této sezoně představí fanouškům na domácích Bouchalkách, kde v sobotu přivítají finalistu minulého play-off HC Slezan Opava. Podaří se žďárským hokejistům navázat na úspěšný zápas v Hodoníně a připíší si do tabulky další body? Úvodní buly je naplánováno na 17:30 hodin. Přijďte podpořit Plameny a pomoct jim k vítězství!

Z KABINY PLAMENŮ

Středeční utkání na ledě Hodonína, kromě krátkého výpadku ve druhé polovině druhé třetiny, nabídlo ze strany Plamenů již výrazně lepší výkon než v prvním utkání proti Kopřivnici, když k obratu v zápase velkou měrou přispěl výborný výkon Jirky Slámy v brance. Obrovský vliv výkonu žďárského brankáře zdůrazňoval po zápase také trenér Martin Sobotka. „Přesto si velmi cením nasazení a bojovnosti ve třetí třetině, kdy jsme zápas nevzdali a podařilo se nám jej otočit na 4:3, což se nám v závěru utkání silou vůle podařilo udržet. Musím znovu vyzdvihnout výkon Jirky Slámy, který nás dnes neskutečně podržel, což byl základ úspěchu,” říkal po utkání hlavní lodivod Plamenů.

V sobotním utkání budou chtít žďárští hokejisté určitě navázat na zlepšený výkon a využít ve svůj prospěch také domácí prostředí, které i sám Jirka Sláma vidí jako velkou výhodu. „Konečně nemusíme nikam cestovat, což věřím, že by mohlo hrát v náš prospěch. Přece jenom je člověk po té cestě vždy trošku utahaný, takže tentokrát bychom mohli na soupeře vlétnout my a diktovat tempo hry,” burcuje zkušený brankář, který odstartoval v A týmu Plamenů již 17. sezonu.

POSLEDNÍ ZÁPAS

2. kolo, středa 28.09.2022
SHKM Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou 3:4 (0:2, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Medek (Polesný), 37. Popelka (Matějka, Kališ), 40. Dufek (Polesný) – 12. Grauer (Bureš, Pleva), 17. Vaňkovský (Chlubna, Pilný), 48. Havlík (Bureš, Macek), 53. Jicha (Prokš). Rozhodčí: Maťašovský - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 896. Střely na branku: 38:40. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) - Macek, Havlík, Pleva, Pražák, Svoboda, Lojek - Pilný, Štola, Grauer, Vaňkovský, Wasserbauer, Štěpánek, Jícha, Prokš, Adam, Chlubna, Gregar, Bureš.

HC SLEZAN OPAVA

Slezan Opava se pyšní postupem do finále play-off uplynulé sezony, a přestože to pro mnohé fanoušky bylo relativně překvapením, dá se očekávat, že letos bude mít klub ambice podobné. Na opavské střídačce už čtvrtým rokem pokračuje zkušený trenér Aleš Tomášek, který vstupuje do nové sezony s velmi podobným mančaftem, s nímž odehrál tu minulou.

Před sezonou Opava přivítala nové zvučné posily, kterými jsou velmi zkušený centr Tomáš Káňa, který má na svém kontě také 6 startů v NHL, obránce Radim Štěpánek, jenž loňskou sezonu hrál za Kopřivnici, nebo slovinský brankář Ian Sotlar. „Kánis je zkušený hráč, v loňské sezoně proti nám hrál za Nový Jičín, takže přesně víme, co od něj můžeme čekat. Je to místní kluk, nechtělo se mu už dojíždět a my jsme samozřejmě rádi, že nám kývnul. Měl by mladé učit a předávat jim zkušenosti. Zároveň s ním počítáme na přesilovky, které rozhodují zápasy,“ uvedl pro klubový web trenér Slezanu. Velmi zajímavou postavou v kádru Slezanu je mladý devatenáctiletý slovinský golman Ian Sotlar, který působil poslední dva roky ve Finsku. V týmu je také několik dalších mladých nadějných odchovanců Opavy.

V posledním utkání v Kopřivnici opavští hokejisté vyhořeli zejména kvůli nedisciplinovanosti, když dostali 15 menších trestů, což domácí Kopřivnice využila a nastřílela Slezanu 9 branek. Dá se tedy očekávat, že si Opava bude chtít ve Žďáře spravit chuť a přijede velmi namotivovaná.

POSLEDNÍ ZÁPAS

2. kolo, středa 28.09.2022
HC ISMM Kopřivnice - HC Slezan Opava 9:4 (2:2, 5:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Gola (Suchý, Sluštík), 16. Fojtík (Pindel), 21. Fojtík (Marek), 24. Häring (Bartošák), 31. Pargač (Kleinar, Mach), 35. Häring (Brodek), 39. Dluhoš (Bartošák, Brodek), 47. Ficek (Brodek, Pavlík), 53. Bartošák (Dluhoš, Pavlík) – 9. Kadula (Štindl), 16. Šindelář (Rousek, Wolf), 28. Vojtovič (Beránek, Kadula), 48. Vojtovič (Beránek, Vojkůvka). Rozhodčí: Blaha – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 9:15, navíc Pargáč (KOP) 5+OK Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 887. Průběh utkání: 0:1, 7:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Piták (Sotlar) – Zapletal, Zelenka, Thiel, Šindelář, Štěpánek, Věntus, Pachula – Vojkůvka, Rousek, Štindl, Vojtovič, Buršík, Beránek, Kadula, Wolf (A), Káňa A), Horný, Římský.