Další utkání čeká Plameny na ledě nováčka z Hodonína

Zveřejněno 27.09.2022 | Redakce
SHKM Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
2., středa 28.9.2022 17:00
SHKM Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOM - ZNS
Po nevydařeném úvodním utkání na ledě Kopřivnice vyrazí naši hokejisté k dalšímu venkovnímu utkání, tentokrát do rodiště T. G. Masaryka - k nováčkovi druhé ligy z Hodonína. Podaří se svěřencům Martina Sobotky napravit výkon z prvního kola a připíší si do tabulky první body? Úvodní buly je naplánováno v tento sváteční den již na 17. hodinu.

Z KABINY PLAMENŮ

Sobotní duel na ledě Kopřivnice Plamenům opravdu nevyšel, což věděl i hlavní trenér Plamenů Martin Sobotka. „To, na co jsme se v týdnu chystali, nám v zápase zlomilo vaz. Ztráty kotoučů ve středním pásmu, které soupeř nekompromisně trestal. Nebyli jsme schopni se za celý zápas přizpůsobit tempu soupeře, proto pak vypadá výsledek takto jednoznačně. Musíme se z toho poučit a příští utkání začít úplně jinak. Máme na čem pracovat, abychom do další utkání mohli pomýšlet na body,“ uvedl po zápase Sobotka pro žďárský hokejový web.

Pokud budou chtít jeho svěřenci v následujícím utkání bodovat, budou muset zlepšit všechny aspekty jejich hry. Sám o tom mluvil i jediný střelec Plamenů v posledním utkání Tomáš Chlubna. „Musíme hrát více zodpovědně, jako skutečný tým. To znamená držet se na ledě při sobě a pomáhat si. Pokud toto budeme plnit, můžeme konkurovat každému týmu,“ zdůraznil osmadvacetiletý útočník s dvacítkou na zádech.

Trenérské duo Sobotka - Šír by mělo mít k dispozici kompletní kádr, ale o finální podobě sestavy pro středeční utkání se rozhodne až během večerního úterního tréninku.

POSLEDNÍ ZÁPAS

1. kolo, sobota 24.09.2022
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou 7:1 (2:1, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Pargáč (Mach, Kleniar), 15. Mach (Dluhoš, Bartošák), 22. Petrek (Sluštík), 26. Velecký (Ficek, Pindel), 34. Petrek (Ficek, Suchý), 37. Ficek (Petrek, Kubáň), 49. Fojtík (Marek, Pindel) – 3. Chlubna (Vaňkovský). Rozhodčí: Blaha – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 619. Průběh utkání: 0:1, 7:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (41. Vít) – Pleva, Macek, Pražák, Kubíček, Havlík, Peslar, Lojek – Vaňkovský, Grauer, Štěpánek, Pilný, Štola, Wasserbauer, Prokš, Jícha, Chlubna, Adam, Bureš, Gregar.

SHKM HODONÍN

Baník Hodonín, který měl v úvodním kole volno, je pro letošní sezonu druholigovým nováčkem. Ke své jubilejní dvacáté sezoně si nadělil nejen postup, ale také novou image zahrnující změnu loga, týmových barev a názvu klubu. Další novinkou je změna na postu trenéra. SHKM nově povede čtyřicetiletý Radko Křivinka, jenž se po štacích v okresní a krajské lize poprvé podívá do třetí nejvyšší soutěže. Hodonín ale pro něj není neznámý, jelikož zde mezi lety 2010 až 2014 působil jako hlavní metodik mládežnických mužstev. A jaké jsou cíle? „Jednoznačně chceme hrát dobrý hokej a být hlavně v našem domácím a věřím, že divácky bouřlivém prostředí tím týmem, který bude dávat najevo soupeřům, že do Hodonína se pro body jezdit nebude. Očekávám, že diváci naše hráče poženou dobrou atmosférou a budou tím pomyslným sedmým hráčem,“ říká manažera A i B týmu Martin Vyrůbalík.

Hodonín se chce v nové sezoně vyhnout bojům o udržení a rozhodl se z velké části přeskládat kádr. Z loňského mužstva mají v týmu jisté místo obránce David Polesný a útočníci Aleš Dufek a Jakub Sajdl. „Chtěli jsme, aby základ mužstva tvořili hráči z Hodonína nebo s vazbou na Hodonín. Bylo samozřejmě potřeba doplnit mužstvo o hráče i zvenčí. Na složení kádru se pracovalo už od května a myslím, že se povedlo utvořit konkurenceschopné mužstvo, které je již nachystáno na první mistrovské utkání. Věřím, že všichni hráči budou společně bojovat za Baník a nechají na ledě všechno co v nich je,“ uvedl pro klubový web manažer Vyrůbalík.

Vedení mužstva doplnilo kádr mladíky, kteří prošli mládežnickou strukturou Komety Brno a také nadějnými hráči slovenské ligy. Baník ulovil během léta velkou posilu do brány, kde by se jasnou jedničkou měl stát Martin Holík. V obraně by mělo patřičný klid do hry vložit zkušené duo Ľubomír Škápik, jenž se šestnáct sezon pohyboval ve dvou nejvyšších slovenských ligách a Ondřej Šmach, který má na kontě 369 extraligových startů.

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.