Příprava pomalu finišuje. Plameny přivítají Havlíčkův Brod

Zveřejněno 08.09.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
PR, čtvrtek 8.9.2022 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Už jen dva přípravné zápasy čeká svěřence Martina Sobotky na následující druholigovou sezonu. Již dnes vyzvou Plameny na svém ledě rivala z Havlíčkova Brodu, který jim v prvním vzájemném utkání uštědřil debakl 6:1. Podaří se našim hokejistům tuto porážku Bruslařům oplatit? Úvodní buly je naplánováno na 18. hodinu na Bouchalkách.

Z KABINY PLAMENŮ

V sestavě Plamenů i nadále chybí zkušený útočník Marek Prokš, kterého stále trápí zdravotní patálie a jeho návrat do tréninku se stále posouvá. „Je naděje, že by se mohl v pondělí objevit na tréninku. Je to zkušený centr, kterého budeme v sezoně maximálně potřebovat,“ říká asistent trenéra Vojtěch Šír na adresu odchovance jihlavské Dukly.

Naopak v posledním utkání na ledě Vyškova se objevili mladící z Třebíče, konkrétně útočník David Michalčuk a obránce Adam Svoboda. „Jsou to mladší kluci a chtěli jsme je vyzkoušet. Rozhodně nezklamali a další šanci dostanou ještě ve čtvrtek s Havlíčkovým Brodem,“ doplňuje Šír situaci ohledně mladíků z nedaleké Třebíče.

Dalším novicem, který se objeví ve čtvrtečním derby, bude třicetiletý obránce Ladislav Havlík. Tento rodák z Poličky strávil juniorská léta v Pardubicích, kde si okusil i naší nejvyšší soutěž. Prozatím by měl u Plamenů strávit měsíc a poté se rozhodne o jeho dalším pokračování.

BK HAVLÍČKŮV BROD

Havlíčkobrodští hokejisté sehráli doposud sedm přípravných zápasů a z toho vyhráli pět. Navíc se svěřencům Aleše Kraučuka povedl majstrštyk. V domácím prostředí dokázali skolit suverénní Tábor, který do té doby nezažil hořkost porážky. Celek z Kotliny sice ztrácel dva góly, ale povedeným závěrem dokázal poslat zápas do prodloužení. V nastaveném čase rozhodl o výhře Marek Kopic.

V posledním přípravném utkání porazili Bruslaři SHKM Hodonín 7:4 a gólem se na tom podílel i obránce Roman Čermák. „Takový gól jsem ještě asi nedal. Kebča dobře zabojoval, šel do Holase a já už jsem to měl docela jednoduché. Fouknul jsem to mezi nohy,“ vrací se útočně laděný bek k svému zásahu. Přestože Broďáci nastříleli sedm gólů, úplně se svojí hrou spokojení nebyli. „Hra nebyla úplně dobrá. Měli bychom si to dát víc do hole a hrát víc v klidu. Myslím si, že to po sobě zbytečně házíme kolikrát,“ hodnotí šestadvacetiletý obránce.

AKTUÁLNÍ PODOBA KÁDRU

Brankáři: Martin Nedvěd, Ondřej Chaloupek, Michal Novák, Hynek Petržílka

Obránci: Roman Čermák, Jiří Benák, Jiří Vašíček, Michal Kerber, Matěj Krejčí, Pavel Grauer, Tomáš Semrád, Michal Kliment

Útočníci: Petr Kuchta, Tomáš Mlynář, Luboš Voříšek, Dominik Dušek, Jaroslav Moučka, Milan Valášek, Vojtěch Holenda, Marek Kopic, Marek Tecl, Patrik Vacík, David Košťál, Jakub Košťál, Filip Šimek, Jakub Petržilka