Plameny jsou od pondělí na ledě. A hned zítra je čeká první přátelské utkání

Zveřejněno 10.08.2022 | Redakce
HC Dynamo Pardubice B SKLH Žďár nad Sázavou
PR, čtvrtek 11.8.2022 18:00 Zimní stadion Chrudim
HC Dynamo Pardubice B - SKLH Žďár nad Sázavou PAB - ZNS
V pondělí vyjely na led všechny věkové kategorie Plamenů, a tak se první tréninkové dávky na nově připravené ledové ploše týkaly i seniorského týmu SKLH. Na ledě se tak pod dohledem trenéra Martina Sobotka projíždělo celkem 24 hráčů a již zítra je čeká první přátelské utkání s nováčkem Chance ligy - béčkem Pardubic.


V utkání, které začíná v 18:00 v Chrudimi, budou trenéru Sobotkovi chybět zkušení obránci Martinové Lojek a Pleva, a také forvard Marek Prokš, kterého do tréninku zatím nepustily zdravotní komplikace. Příležitost tak dostanou mladíci, včetně obránců Pavla Kubici a Jakuba Grauera, kteří jsou v týmu na zkoušku a snaží se probojovat do kádru Martina Sobotky a Vojtěcha Šíra.

V utkání by měl nastoupit i obránce Petr Beneš, naopak útočník Petr Štěpánek s týmem pouze trénuje a jeho start, alespoň v prvních přátelských utkání, je nepravděpodobný.

KDO BYL NA LEDĚ BĚHEM PRVNÍCH TRÉNINKŮ?

Brankáři: Jiří Sláma, Lukáš Vít

Obránci: Petr Beneš, Jan Čermák, Martin Lojek, Václav Macek, Martin Pleva, Václav Půža, Pavel Kubica (zkouška), Jakub Grauer (zkouška), Stanislav Pelikán (junior), Šimon Slavík (junior)

Útočníci: Dominik Adam, Lukáš Bureš, Martin Gregar, Tomáš Chlubna, Lukáš Jícha, Dan Kotlík, Šimon Malenovský, Marek Prokš, Martin Štola, Jan Wasserbauer, Patrik Doležal (junior), Tomáš Grygar (junior), Petr Štěpánek (v jednání)

Chyběli: Martin Lojek (pracovní povinnosti), Marek Prokš (nemoc)

HC DYNAMO PARDUBICE B

Práva na Chance ligu získaly Pardubice od Vrchlabí, když se oba kluby před sezonou dohodly na ukončení vzájemné spolupráce z posledních let.

Šéfem – tedy sportovním manažerem – nově tvořícího se pardubického béčka se stal teprve před dvěma měsíci odchovanec žďárské hokeje Tomáš Rolinek. Díky zkušenostem z velké kariéry i posledních dvou let v realizačním týmu Dynama se mu ale daří postupně finišovat přípravy před novým prvoligovým ročníkem. I když… „Pozice sportovního manažera je pro mě úplně něčím novým. Mám obrovskou zodpovědnost a taky ta informace o první lize v Chrudimi přišla dost rychle, takže máme co dělat, abychom před novou sezonou všechno stihli. Ale pracujeme dobře, realizační tým máme hotový, hráče máme podepsané,“ pochvaluje si Rolinek pro web hcdynamo.cz.

Nastínil také klubovou vizi. „Dlouhodobá myšlenka je dávat šance pardubickým hokejistům s potenciálem pro A-tým. Letos to máme poskládané tak, že 95 procent mužstva tvoří Pardubáci. Největšími jmény jsou Honza Zdráhal, Karel Nedbal a Marek Drtina v obraně. V útoku pak Daniel Rákos a Tomáš Kaut,“ doplňuje mistr světa z roku 2010.

Chance ligu bude hrát béčko Pardubic v nedaleké Chrudmi. Proč právě tam? „Chrudim jsme si vybrali i kvůli tomu, že chceme propagovat hokej v Pardubickém kraji, kde se dosud hrála jen extraliga. Prvoligový nebo druholigový tým tady nebyl ani jeden, takže i tohle byl náš záměr,“ připomněl Rolinek.

AKTUÁLNÍ PODOBA KÁDRU

Brankáři: Martin Altrichter, Vojtěch Nečas

Obránci: Marek Drtina, Vít Kaštánek, Martin Kubíček, Karel Nedbal, Jan Oliva, Jan Zdráhal

Útočníci: Jakub Lichtag, Martin Kadlec, Robin Kaplan, Tomáš Kaut, Michal Machač, Michal Pochobradský, Jiří Půhoný, Daniel Rákos, Miroslav Rohlík, Michal Rouha, Tomáš Zeman