Bomba odpálena! Největší hokejová událost léta bude ve Žďáře

Zveřejněno 28.06.2022 | Redakce
P R A H A - Že hokej už dávno není jen zimní sport, je známá věc, slavné hokejové hvězdy hrající nejlepší soutěž světa v zámoří můžeme na českých kluzištích vídat pouze v létě. Ale ve Žďáře? Tak to tu ještě nebylo. Na tiskové konferenci v Síni slávy českého hokeje byl dnes představen projekt Hvězdy 2022, který přivede na žďárské Bouchalky opravdovou elitu českého hokeje.
Celý projekt s názvem Hvězdy 2022 na tiskové konferenci představili jeho hlavní protagonisté a hosté. Za SKLH Žďár nad Sázavou generální manažer klubu Martin Nečas st. a manažer akce Michal Šimek, za Nadaci Jakuba Voráčka výkonná ředitelka Lenka Dominiková, kapitáni obou týmů Jakub Voráček a Martin Nečas. Za organizaci Popálky hovořila její zakladatelka a ředitelka Jana Lacinová.

Hlavním bodem akce bude exhibiční utkání mezi týmy Martina Nečase a Jakuba Voráčka. Oba kapitáni budou postupně představovat své spoluhráče, kteří se na žďárském stadionu představí ve speciálních dresech vyrobených k této akci. Zápas bude probíhat ve standardním formátu 3x20minut.

Nepůjde ale jen o vlastní zápas. Celá událost bude doprovázena velmi bohatým doprovodným programem, který vypukne již po obědě a skončí úderem půlnoci. Vše začne dětským odpolednem nabitým vystoupeními na pódiu, dovednostními soutěžemi, workshopy, ukázkami požární a policejní techniky. Nebude chybět ani oblíbený skákací hrad či další zajímavé atrakce. V rámci programu vystoupí například populární dětská skupina Lollipopz nebo teenagerské hvězdy Ben & Matteo.

Součástí odpoledního programu bude také autogramiáda hráčů a dalších populárních osobností z oblasti sportu a šoubyznysu, které budou hosty akce. Večerní pozápasový program pak bude doprovázen živou hudbou a DJ produkcí k zábavě a tanci. No a samozřejmě nebude chybět bohaté občerstvení v dostatečném množství.

Organizátoři také představili speciální logo Hvězdy 2022 a vizuál, který bude doprovázet celou kampaň i akci samotnou. Projekt má i vlastní webovou stránku www.hvezdy2022.cz a profily na sociálních sítích. Samozřejmě budeme také veškeré informace přinášet na klubovém webu www.hokejzr.cz a klubových sociálních sítích.

Prodej vstupenek bude zahájen 1. července 2022 v 9:00 na www.hvezdy2022.cz. Vstupenky bude tedy možné zakoupit elektronicky přes internet. Vzhledem k omezené kapacitě žďárského zimního stadionu bude v první fázi uvolněno do prodeje 1000 vstupenek za zvýhodněnou cenu 990,- Kč pro ty nejrychlejší a největší nadšence, kteří nechtějí čekat na zveřejnění jmen všech hráčů a účastníků. Po vyprodání první vlny bude zahájen prodej ve druhé fázi. Předpokládá se, že to bude někdy kolem 10. července, ale bude to oznámeno všemi informačními kanály minimálně dva dny předem. Cena vstupenek ve druhé vlně bude 1.390,- Kč.

Co na konferenci zaznělo

Na dotaz jak si budou vybírat a eventuálně přetahovat kapitáni hráče do svých týmů, odpověděl Jakub Voráček: „V mém týmu se budou objevovat spíše ti starší a zkušenější a Neči si vybírá ty mladší a rychlejší, takže mám trochu obavu, abychom jim stačili, ale snad zvítězí zkušenost," dodal s úsměvem.

Zazněla také otázka, zda pořadatelé neuvažovali o konání akce na nějakém větším stadionu, protože kapacita žďárského stadionu opravdu není velká a dá se předpokládat, že bude rychle vyprodáno. Na to řekl Martin Nečas st., že cílem bylo právě uspořádat tuto akci ve Žďáře, aby byla dostupná pro místní fanoušky a hokejové příznivce a zároveň i jako motivace pro mladé hráče Plamenů a okolních klubů, aby z nich vyrůstali další extraligoví hráči a reprezentanti. Jakub Voráček k tomu dodal, že se na to právě moc těší: „Je to pro mě návrat do mládí, kdy jsme hráli právě na těchto klasických zimácích a po letech strávených ve velkých moderních arénách to bude pro mě jako déjà vu.“ Útočník Columbusu však chápe i další souvislosti: „Vím, že financování žďárského hokeje není v nejlepším stavu. Proto chci, aby i toto pomohlo a jsem rád, že to bude právě ve Žďáru. To město si to zaslouží.“

Také Jana Lacinová potvrdila dobré zkušenosti s pořádáním podobných akcí mimo velké aglomrace: „Myslím, že na těch malých městech si toho lidi víc váží a je to pro ně velká událost, na rozdíl od Prahy nebo Brna, kde jsou takovými akcemi přeci jen trochu nasyceni.“ Martin Nečas k tomu řekl: „Moc se těším. Vždy se rád vracím domů. Je to pro mě velká motivace, když ty malé kluky můžu takhle k tomu hokeji popohnat. Pamatuju si, když jsem já sám chodil na podobné akce, tak mě to hnalo dopředu. Snad to pomůže namotivovat i další mladé kluky.“

Nadace Jakuba Voráčka pořádá pravidelně fotbalové exhibice pro „Kluka Puka“, kterými získává prostředky pro podporu lidí s roztroušenou sklerózou. Lenka Dominiková k tomu ještě řekla: „Už několik let jsme přemýšleli, že bychom udělali také hokejovou akci, ale Covid to přerušil a nyní, když jsme dostali nabídku od Nečasových, tak jsme na to rádi kývli a stali se spolupořadateli.“ Dále ředitelka nadace kvitovala propojení zkušených hráčů s nastupující generace na vlně pomoci: „Kromě přímého získávání prostředků pro naši nadaci vidím velký smysl i v tom, že Jakub tím dává příklad mladým hráčům ve vrcholovém hokeji, kteří tak budou moci navázat v této důležité činnosti pomoci potřebným a Martin je příkladem, že to takto může fungovat.“

Padla také otázka na Jakuba Voráčka, když bude vybírat ty starší hráče, zda by se mohl v jeho týmu objevit i Jaromír Jágr. „Já si budu vybírat lidi jen pod 50 let. A kdyby přijel i s Plekym, tak už by nám moc kazili věkový průměr,“ žertoval Voráček, ale o něco vážněji dodal, že si to nechá projít hlavu a asi s ním promluví.

Termín akce: 19. srpna 2022
Místo konání: Zimní stadion Na Bouchalkách a přilehlá víceúčelová plocha ve Žďáře nad Sázavou
Základní program:
13:00 – začátek akce (dětské odpoledne)
15:00 – autogramiáda
17:00 – hokejové utkání
20:00 – zábavný večer s živou hudbou a DJ produkcí
24:00 - konec akce
Vstupenky
Vstupné na utkání
1.vlna (1000 vstupenek) 990,- zahájení prodeje 1.7.2022 v 9:00 na www.hvezdy2022.cz
2.vlna (1300 vstupenek) 1.390,- zahájení prodeje cca 10.7.2022 (bude předem upřesněno) na www.hvezdy2022.cz
Vstup na doprovodné akce na víceúčelové ploše bude zdarma.