Plameny zahájí sérii tří domácích zápasů soubojem s Kopřivnicí

Zveřejněno 03.12.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC ISMM Kopřivnice
21., sobota 4.12.2021 17:30 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ISMM Kopřivnice ZNS - KOP
Svěřenci Martina Sobotky se představí po více než měsíci na domácím ledě na Bouchalkách. Tam v rámci 21. kola druhé ligy vyzvou Kopřivnici, jejíž výkony mají v posledních utkáních stoupající tendenci, a tak naše borce nečeká určitě lehká úloha. Podaří se okleštěné sestavě okolo kapitána Martina Plevy zvítězit a upevnit si pozici v první čtyřce? Úvodní buly je naplánováno v sobotu na 17:30. Během utkání si navíc budete moci v našeho fanshopu zakoupit nové předměty!

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

V posledních dnech má trenérské duo Sobotka – Haman velké potíže se složením sestavy, když jim z různých důvodů chybí až 8 hráčů základní sestavy (Váňa, Lojek, Adam, Bureš, Chlubna, Kadleček, Prokš, Vampola). V posledním utkání proti béčku Komety se tak objevil v sestavě sedmnáctiletý útočník Michael Procházka, pro kterého to tak byla premiéra v seniorském týmu Plamenů. Do souboje s Kometou navíc po dlouhé době naskočil také obránce Radim Prokopec, který musel zaskakovat dokonce v útočných řadách Plamenů.

I přes tyto patálie dovezli naši hokejisté ve středu z Winning Group Areny vítězství 4:3, což si pochvaloval i asistent trenéra Radek Haman. „Tři body z venku jsou skvělé a na Kometě je to vždycky velký úspěch, protože hrají velmi dobře. Jsou skvělí bruslaři, hrají energicky. Kluci si za tím šli od začátku, i když jsme prohrávali, tak jsme rychle srovnali krok a poté už jsme zápas kontrolovali. Ukázala se tu vnitřní síla týmu a jsme za to rádi," říkal po utkání jedenapadesátiletý kouč Plamenů pro klubový web Komety.

POSLEDNÍ ZÁPAS

20. kolo, středa 01.12.2021
HC Kometa Brno "B" - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Mokrohajský (Vašíček, Švejda), 25. Studený (Škvrně, Kučera), 26. Kališ (Brabenec, Havlát) – 6. Čermák (Půža, Kovářů), 11. Čermák (Kovářů, Půža), 22. Štěpánek (Čermák, Půža), 34. Štěpánek (Gregar). Rozhodčí: Grygera - Kleprlík, Štěrba. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 182. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Čáp) - Půža, Macek, Pleva, Vašíček, Čermák J., Pražák - Čermák D., Wasserbauer, Kovářů, Gregar, Jícha, Štěpánek, Prokopec, Malenovský, Štola, Procházka

HC ISMM KOPŘIVNICE

Aktuální informace

Hosté z Kopřivnice zatím celkem odehráli 20 utkání a získali v nich 26 bodů, což stačí na 6. místo v tabulce. Svěřencům trenéra Jaroslava Kofroně se v poslední době daří a posunuli se blíže k postupovým pozicím. Kromě rozdrcení Velkého Meziříčí 10:2 si tým Jaroslava Kofroně připsal výhry proti Opavě, Hodonínu a dokonce i proti favoritovi celé soutěže z Valašského Meziříčí! Poslední dvě utkání však náš příští soupeř těsně prohrál, když podlehl béčku Komety a lídrovi soutěže z Nového Jičína.

Nejlépe bodujícím článkem sestavy je sedmnáctibodový Patrik Gola (7+10), kterému zdatně sekunduje Jakub Mach (9+7), jenž vstřelil v dosavadní sezoně nejvíce kopřivnických branek. Produktivitu zadních řad Kopřivnice vedou Radim Štěpánek (2+6) s Filipem Krzkem (1+6), jenž dokonce nastupuje i za prvoligový Frýdek-Místek.

Brankoviště pátého mužstva tabulky zažívá v současném ročníku velký kolotoč, jelikož se v kopřivnické bráně vystřídalo již šest gólmanů a tým nemá stabilní brankářské duo. Nicméně v současné době to vypadá, že problém je vyřešen. Kopřivnice angažovala Andrease Kubáně z Hodonína. Třicetiletý Kubáň, mimochodem vystudovaný právník, patří mezi zkušené gólmany. V mládežnických kategoriích chytal za Porubu a Vítkovice. Dokonce oblékl i dres reprezentační šestnáctky. Chytal taky ve Frýdku-Místku, Orlové a Novém Jičíně, figuroval také na soupisce havířovského AZ. Jeho posledním klubem byl Hodonín. Za ten v letošním ročníku nastoupil do devíti zápasů.

POSLEDNÍ ZÁPAS

20. kolo, středa 01.12.2021
HC ISMM KOPŘIVNICE - HK Nový Jičín 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Štěpánek (Pokorný) – 39. Zdeněk (Kafka, Káňa), 46. Flok (Gebauer, Váňa). Rozhodčí: Vaněk – Rychlý, Hladík. Vyloučení: 2:1.Využití: 0:0. Diváci: 562. Střely: 19:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Kubáň (Kučera) – Fojtík T., Vacula, Krzak, Marek (A), Bail, Štěpánek – Gola, Sluštík, Fojtík F., Pindel, Mach M., Pokorný, Mach J., Hrubý, Pargač, Suchý, Indrst.


POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

14. kolo, sobota 06.11.2021
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Sluštík, 47. Krzak (Mach J.) - 10. Gregar (Prokš, Zukal), 24, Wasserbauer (Pleva), 36. Kovářů (Pleva, Wasserbauer), 43. Kovářů (Pleva, Lojek). Rozhodčí: Reich - Bubela, Bezděk. Vyloučení: 8:3, navíc Vacula 5+OK (KOP), Váňa 5+OK (ZNS). Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 41:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4, 2:4.

HC Kometa Brno "B": Bartošák (Kučera) - Bail, Vacula, Slavík, Krzak, Marek, Fojtík - Häring, Pargáč, Pokorný, Mach J., Indrst, Hotěk, Urban, Suchý, Vaněk, Gola, Mach M., Sluštík

SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) - Pleva, Zukal, Lojek, Váňa, Pražák, Půža - Čermák, Jícha, Štěpánek, Kovářů, Wasserbauer, Prokš, Adam, Bureš, Gregar

STATISTICKÉ OKÉNKO

10-1-1-5 BILANCE 7-2-1-10
65:56 SKÓRE 67:65
33 (3.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 26 (6.)
V - Psn - V - V - V AKTUÁLNÍ FORMA P - P - Vp - V - V
Jan Wasserbauer (7+14) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Patrik Gola (7+10)
Lukáš Bureš (8) NEJLEPŠÍ STŘELEC Jakub Mach (9)
Jan Wasserbauer (14) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Petr Seidler (11)
Martin Pleva (2+11) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Radim Štěpánek (2+6)
Jan Čáp (2.73)
Jiří Sláma (3.78)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Martin Holík (1.30)
Andreas Kubáň (3.03)
Darek Bartošák (4.00)
Maxim Kučera (4.27)

VSTUPENKY

Vedení klubu SKLH se rozhodlo vrátit od 4. října 2021 ke starému způsobu vstupného. Majitelé permanentek si tedy musí vyměnit původní kartičky za nové, navíc online vstupenky již nebude možné zakoupit.

CENÍK

JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:70,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:40,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého

PODMÍNKY PRO VSTUP NA ZIMNÍ STADION

Od pátku 26. listopadu platí na území České republiky nouzový stav, který vláda vyhlásila na 30 dnů, tedy do 25. prosince. Mezi krizová opatření a nařízení Ministerstva zdravotnictví spadá také ponížení kapacity hledišť při sportovních utkáních na 1 000 osob.

Zároveň platí již platná opatření od 22.11.2021 pro vstup na sportovní utkání, která jsou stejná pro permanentkáře i pro držitele vstupenky. Návštěvník je povinen při vstupu na zimní stadion prokázat bezinfekčnost, a to jedním ze způsobů uvedených v aktuálně platném mimořádném opatření MZČR, které jsou uvedené níže:

  • Osoba s dokončeným očkováním: Osoba s certifikátem o provedeném očkování prokáže, že má minimálně 14 dnů dokončené očkování proti onemocnění covid-19.

  • Osoba s nedokončeným očkováním: Pokud osobě byla aplikována pouze jedna dávka vakcíny proti Covid-19 v případě dvoudávkového schématu, či pokud u osoby bylo dokončeno očkování, avšak od dokončení očkování neuplynula v den vstupu doba 14 dní, prokáže tato osoba nedokončené očkování, a současně prokáže, že absolvovala nejdéle 72 hodin před vstupem PCR test s negativním výsledkem.

  • Osoba, jež prodělala onemocnění Covid-19: Osoba prokáže, že prodělala laboratorně potvrzené onemocnění Covid-19, uplynula u ní doba nařízené izolace a zároveň neuplynulo více než 180 dní.

  • Osoba ve věku 12–18 let a osoby s lékařským potvrzením o nemožnosti podrobit se očkování: Osoba se prokáže, že absolvovala nejdéle 72 hodin před vstupem PCR test s negativním výsledkem, přičemž děti do dovršení 12 let věku svou bezinfekčnost prokazovat nemusí.

  • JE NUTNÉ POUŽÍVAT RESPIRÁTOR, DLE VŠEOBECNĚ ZNÁMÝCH PRAVIDEL!

zdroj: www.hcnj.cz; www.hc-kometa.cz