WASSERBAUER: Doufám, že nás fanoušci poženou dopředu

Zveřejněno 14.10.2021 | Redakce
Podstatnou část minulé sezony by kvůli zranění kolene vynechal, jenomže „díky“ covidu-19 ztratil, oproti svým spoluhráčům, pouhopouhých pět utkání. Útočník Jan Wasserbauer však vlétl do této sezony báječně a v tuto chvíli vede dokonce kanadské bodování celé východní skupiny druhé ligy! A jak zatím hodnotí dosavadní průběh sezony a co očekává od následujícího duelu s Ďábly? To se dozvíte v dnešním rozhovoru.

Kanadské body vždycky potěší

Brzy devětadvacetiletý útočník podstoupil začátkem července minulého roku plastiku předního zkříženého vazu, ale na jeho výkonech to není vůbec znát. V dosavadním průběhu si Wasserbauer již připsal celkem jedenáct kanadských bodů,
11
TOLIK BODŮ JIŽ WASSERBAUER NASBÍRAL V SEDMI UTKÁNÍCH TÉTO SEZONY
když sám vstřelil dvě branky a na dalších devět asistoval (ve skutečnosti vstřelil góly tři, ale v Novém Jičíně byla jeho branka chybně připsána Václavu Půžovi – pozn. redakce). Jak on sám je zatím spokojený se svými výkony po tak dlouhé pauze? „Jsem hlavně rád, že jsem zpět na ledě. Ne každý zápas se cítím ideálně a pořád je co zlepšovat. Kanadské body sice potěší, ale nejdůležitější jsou však body týmové,“ říká Wasserbauer, který má na svém kontě i 59 extraligových startů za brněnskou Kometu.

A jak je na tom jeho operované koleno? „Ze začátku jsem si dával větší pozor. Teď už o něm při zápase skoro nevím, ale před i po zápase se musím kolenu hodně věnovat,“ potvrzuje vážnost operace, kterou podstoupil u specialisty MUDr. Martina Hanuse v Berouně.

Domácí zápasy se nám daří

Plamenům se zatím nedaří ve venkovních zápasech, což si sám uvědomuje i první centr Sobotka výběru. Naši hokejisté totiž z venkovních kluzišť dovezly pouhé dva body z dvanácti možných díky výhře v prodloužení ve Valašském Meziříčí. „Domácí zápasy se nám daří, s tím jsme samozřejmě spokojeni. Naopak z venkovních utkání se nám nedaří dovážet body, které potřebujeme. To je rozhodně potřeba zlepšit. Je začátek soutěže a stále máme na čem pracovat,“ připomíná špatnou bilanci Plamenů osmadvacetiletý forvard.

Tomu v těchto dnech chybí v kabině i na ledě jeho největší parťák, jelikož Tomáš Chlubna si obnovil zranění v dolní části těla a jeho absence se odhaduje ještě na pár týdnů. „Kedluben musí chybět každému. Na druhou stranu si při jeho absenci stihneme s klukama dokonce i něco říct a lépe se poznat,“ směje se odchovanec žďárského hokeje.

Rozhodně jim máme co vracet

Wasserbauer vnímá i to, že jsou návštěvy, nejen ve druhé lize, slabší než tomu bylo v období před covidem. „Bohužel to tak asi je. Každý tuto situaci vnímá jinak. Já ovšem pevně věřím, že lidi si na zimák cestu najdou,“ doufá produktivní útočník žďárských Plamenů.

A jak se těší na sobotní zápas s vedoucím Novým Jičínem? „Už se nemůžu dočkat. Rozhodně jim máme co vracet a prvního v tabulce chce porazit každý. O to víc, když budeme hrát před domácím publikem. Doufáme, že si lidi najdou v sobotu cestu na Bouchalky, fanoušci zaplní tribuny a poženou nás dopředu,“ uzavírá naše povídání.