Plameny se utkají s béčkem Komety! Utkání se odehraje v Poličce

Zveřejněno 08.09.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Kometa Brno
přát., čtvrtek 9.9.2021 18:00 Zimní stadion Polička
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Kometa Brno "B" ZNS - KBB
Již ve včerejším přátelském utkání si mnoho z fanoušků všimlo nekvalitní ledové plochy, a tak vedení SKLH zažádalo u SPORTISu o její nápravu a požadavek byl přijat. Již dnes začne seřezávání ledu a v následujících dnech opětovné barvení a lajnování. Z toho důvodu bude zítřejší přípravné utkání Plamenů odehráno v Poličce! Utkání startuje v 18:00.


Z KABINY PLAMENŮ

Utkání s Dvorem Králové přinesl spíše urputný boj, což věděl po jeho skončení i hlavní trenér Martin Sobotka. „Zápas výrazně ovlivnila kvalita ledu, která byla hodně špatná. Kombinace kvůli tomu vázla na obou stranách, proto kvalita hry nebyla taková, jaká by měla být ve druhé lize. Dnes to byl spíše boj než nějaká pěkná podívaná," narážel na fakt, že ledová plocha opravdu nebyla v optimální kondici. Právě z toho důvodu bude utkání s Kometou odehráno v Poličce.

Jedno pozitivum ale lodivod Plamenů přece jenom na utkání našel. „Těší mě, že jsme tentokrát neinkasovali, protože v posledních zápasech jsme těch branek dostávali skutečně hodně," řekl pro klubový web po utkání s Rodosem.

Trenérské duo Sobotka - Haman bude v utkání s Kometou Brno "B" postrádat obránce Martina Plevu a Martina Lojka a v útoku nebudou k dispozici Ondřej Kovářů, Marek Prokš, a také Lukáš Jícha, který si bohužel v utkání v Táboře obnovil zranění v dolní části těla. Otazník visí nad startem Jana Wasserbauera, kterého trápí nachlazení. Do branky by se měl tentokrát postavit pětadvacetiletý Jan Čáp.

Předpokládaná sestava: Čáp (Sláma) - Čermák J., Váňa, Prokopec, Vašíček, Macek, Půža - Bureš, Wasserbauer, Štěpánek, Chlubna, Adam, Čermák D., Gregar, Malenovský, Kadleček

HC KOMETA BRNO

Brno koupilo pro svůj druhý tým licenci od Znojma a má sloužit především jako přestupní stanice mezi juniorkou a A-týmem. Kometa dosud spolupracovala s prvoligovou Třebíčí. Se vzájemnou výpomocí byla spokojená, ale přeci jen dle slov majitele klubu Libora Zábranského to bylo organizačně náročné a výměny na poslední chvíli nabourávaly oběma týmům plány. Brněnský B-tým by neměl být pouze do počtu. V horizontu tří let by totiž chtěl zabojovat o Chance ligu.

Na brněnské soupisce figuruje mladé brankářské duo Zdeněk Slavíček a Daniel Šembera. První jmenovaný prošel mládežnickými kategoriemi Komety. Následně přes Techniku Brno přestoupil do Velkého Meziříčí, se kterým v sezoně 2019/2020 postoupil z Krajského přeboru do 2. ligy. Teprve devatenáctiletý Šembera má zkušenosti ze zámořských juniorských soutěží. Vloni se vrátil zpět do Čech, kde měl hájit barvy Techniky.

Obrana je složená z mladých odchovanců Komety a dvou veteránů. Nejzvučnějším jménem je devětatřicetiletý Tomáš Malec, který v Brně odehrál devět sezon. V extralize nastupoval také za Chomutov, Vítkovice a Třinec. Mimoto si připsal i 46 startů v NHL. Šest let strávil v moravské metropoli Jozef Kováčik (na fotce). Větší část své kariéry účinkoval v nejvyšší slovenské lize. Dalším zajímavým jménem v obranných řadách je Jiří Kališ, který hájil v minulosti právě dres Plamenů.

Ve stejném duchu jako obrana se nese i útok. Nejzkušenějším hráčem celého týmu je pětačtyřicetiletý Kamil Brabenec, který si za svou bohatou kariéru připsal i 15 reprezentačních startů. Pozici druhého mentora bude plnit Patrik Moskal, jenž má na kontě přes 700 startů v 1. lize. Zaujmout by mohl i Robert Havlát, který reprezentoval Česko v mládežnických kategoriích. Na soupisce béčka Komety nalezneme i tři útočníky, kteří v minulosti prošli kádrem Plamenů, a to konkrétně Jakuba Kadlece, Jana Hasoně a Dominicka Vašíčka.

Důležité informace

Stejně jako na Bouchalkách, tak stejná hygienická opatření budou platit i na zimním stadioně v Poličce. SKLH Žďár nad Sázavou dělá vše pro to, aby se organizačně povedlo vše bez obtíží s důrazem na bezpečnost a ochranu zdraví každého účastníka této akce. Prosíme tedy všechny návštěvníky žďárského zimního stadionu o spolupráci a také o respektování daných pravidel. A VYUŽIJTE MÍST K SEZENÍ!

Pro fanoušky budou platit hlavně tato tři pravidla, neboli 3R:

  • RESPIRÁTORY
  • RUCE – JEJICH HYGIENA A DEZINFEKCE
  • ROZESTUPY

Pokud jde o vstupenky na přípravné zápasy, cena jedné místenky na sezení je 40 Kč, Šakalové a děti zaplatí 20 Kč. Vstup na stání není povolen.

zdroj: bkhb.cz, hokej.cz