Plameny prověří v přípravě i ambiciózní Tábor a Dvůr Králové

Zveřejněno 29.06.2021 | Redakce
Plameny v těchto dnech zakončují nejméně oblíbenou část sezony, a tak je čas již představit si naše soupeře v přípravě na nadcházející druholigovou sezonu. Svěřenci staronového trenéra Martina Sobotky, kterému bude pomáhat Radek Haman, se utkají celkem s pěti soupeři, kteří, stejně jako Plameny, působí ve třetí nejvyšší české soutěži.
Pouze se dvěma soupeři naši hokejisté poměří síly pouze jednou. Prvním z nich je ambiciózní celek ze Dvora Králové, který po covidovém ročníku skládá velice silné mužstvo a jeho barvy by měli hájit například Jiří Matějíček, Jiří Vašíček, Jakub Luštinec, Jiří Půhoný nebo žďárský odchovanec Tomáš Bláha.

Druhým týmem, se kterým se Plameny utkají pouze jednou, je účastník krajského přeboru SHKM Hodonín, který vede bývalý hráč Plamenů Michal Kuba. „Měli jsme meeting s realizačním týmem a manažerem, kde jsme probírali budoucnost našeho týmu. Shodli jsme se, že je nejvyšší čas zkusit zabojovat a posunout se o level výš. Takže cíl na příští sezonu máme ten nejvyšší,“ říká mladý lodivod moravského celku. Hodonín bude hned prvním soupeřem Plamenů v přípravě, a to 12. srpna na Bouchalkách.

Dalším ambiciózním týmem, který nastoupí proti našim hokejistům a kouká po postupu o ligu výše, je celek z Tábora. Ten přivedl na druholigové poměry velikou star, a to konkrétně odchovance brodského hokeje, Lukáše Endála (na fotce). Čtyřiatřicetiletý útočník se zhlédl se ve smělých plánech klubu. „Oslovily mě ambice a vize. Je to pro mě velká motivace a chci týmu pomoct k úspěchu, který si v klubu všichni přejí,“ prohlásil Lukáš Endál, který poslední sezonu nastupoval v Porubě.

Plameny se v přípravě potkají také s druholigovým nováčkem, ale ne ledajakým. Bude jím béčko Komety Brno, ze které budou nastupovat hvězdy jako Tomáš Malec, Jozef Kováčik, Kamil Brabenec nebo Patrik Moskal, a také našim fanouškům dobře známý Jiří Kališ.

Zbylými dvěma soupeři budou týmy, které jsou zhlediska kilometrové vzdálenosti nejpřijatelnějšími, a to Velké Meziříčí a Havlíčkův Brod. S Rebely se bohužel v mistrovské sezoně náš tým nepotká, protože svěřenci Michala Konečného byli zařazeni do skupiny Jih, a tak v letošní sezoně toto nejvypjatější derby naši fanoušci budou muset oželet.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY 2021/2022: ZDE