SOBOTKA: Přípravu si zpestříme fotbalovými zápasy

Zveřejněno 20.05.2021 | Redakce
Kouč Plamenů zhodnotil uplynulé první tři týdny suché přípravy, ale také nastínil, co bude jeho ovečky v následujícím období čekat. „Trošku nás zaskočilo počasí, kvůli němuž jsme museli pár tréninků zrušit,“ pousmál se šestačtyřicetiletý lodivod Plamenů Martin Sobotka.
Martine, z původně plánovaných čtyř tréninků týdně jste přešli jen na tři. Co bylo příčinou?
Kvůli práci spousta kluků nestíhala tolik tréninků týdně. Sedli jsme si k tomu a probrali to, protože trénovat v osmi či deseti lidech není zrovna ideální.

A zlepšilo se to?
Určitě, nyní nás pokaždé chodí dobře patnáct nebo šestnáct, to už je úplně o něčem jiném.

Čemu se nyní věnujete?
Je to taková klasika, to znamená trénování odrazové síly, ale i síly obecně. Pak samozřejmě rychlost, pro zpestření různé hry, občas pak dojde také na vytrvalost.


"
SNAŽÍME SE DOMLUVIT S MĚSTEM, ABY BYL LED UDĚLANÝ UŽ V ČERVENCI. VŽDYŤ MLÁDEŽNÍCI NEBYLI UŽ NĚKOLIK MĚSÍCŮ NA BRUSLÍCH, TI UŽ POTŘEBUJÍ VYJET NA LED JAKO SŮL.

Mluvil jsi o zpestření v podobě her. Hraje opět prim oblíbený fotbálek?
Samozřejmě. Také proto máme už pro zpestření dokonce domluvený přátelský zápas s fotbalisty Hamrů nad Sázavou. Pro ty, kteří by se chtěli přijít podívat, hrát se bude v sobotu 12. června od 14.00 v Hamrech. Rádi bychom pak sehráli ještě jeden zápas, v úvahu připadají Radostín nad Oslavou nebo Počítky.

Jak moc je na hráčích, resp. jejich fyzičce, vidět dlouhá přestávka?
Kluci jsou celkem v pohodě, přece jenom je náš mančaft hodně mladý. Od začátku je vidět, že i v době, kdy nemohli trénovat, na sobě něco dělali.

Takže s jejich kondicí by problém neměl být?
Myslím si, že ne. Kluci předtím doma cvičili, venku běhali, navíc ví, že to všechno dělají především pro sebe. K tomu hokeji, který chceme hrát, je to holt potřeba.

Chtěli jste v přípravě dát příležitost také některým mladíčkům. Jak se zatím jeví?
Zatím jsme je nechali pracovat v juniorce, která trénuje pětkrát týdně. Až bude k dispozici led, dáme jim šanci. Co jsem je ale měl možnost vidět, ještě jim chybí síla. Dospělý hokej je v tomto směru přece jen náročnější, budou na sobě muset pracovat.

Jaké je tedy vlastně aktuální složení kádru?
K dispozici jsou tři brankáři, osm obránců a čtrnáct útočníků, když započítám i některé hráče z juniorky. Tedy nějakých pětadvacet jmen, což je dostatečné číslo. Nikoho dalšího v hledáčku nemáme.

Zmínil jsi led. Bude ve Žďáře k dispozici až v srpnu?
O to právě teď bojujeme. Snažíme se domluvit s městem, aby byl led udělaný už v červenci. Ani ne tolik kvůli nám, ale především pro mládež. Vždyť mládežníci nebyli už několik měsíců na bruslích, ti už potřebují vyjet na led jako sůl. Navíc všude v okolních městech budou právě z tohoto důvodu mrazit led v červenci, někde dokonce už v červnu. Snad se nám to podaří s městem dojednat.