HAMAN: S našimi dosavadními výsledky panuje mírná spokojenost

Zveřejněno 18.10.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Trenér Plamenů Radek Haman se v rozhovoru pro klubový web rozpovídal o aktuální situaci ve sportu, individuálních úkolech, které nyní dostali hráči, ale současně také zhodnotil odehraných pět zápasů SKLH.
Trenére, jaké jste dal hráčům pro pauzu, která bude trvat minimálně do 25. října, pokyny?
Jednoduché, mají se hýbat. (smích)

Co to konkrétně znamená?
Určitě mají posilovat, v rámci možností se chodit proběhnout, příp. kdo má, může doma využívat trenažéru. Je to vlastně to samé, co dělali v květnu, když jsme ještě nemohli společně trénovat.

Takže klasicky udržovat tělo v provozu...
Přesně tak. Je potřeba dát tělu impuls, aby nezakrnělo, aby mělo ten pohyb pořád v sobě.

Co vlastně taková pauza s tělem hokejisty udělá?
Je to strašně individuální. Za příklad dám třeba Martina Lojka. Ten kvůli odpoledním směnám musí pravidelně každý druhý týden vynechat. Musím se přiznat, že ho obdivuji za to, že vůbec vyleze na led. Přestože je na něm ta pauza pokaždé poznat, během dvou dnů se do toho dokáže dostat zpět.

Jak na tom byl v tomto směru hokejista Radek Haman?
Já jsem byl ten typ, který mohl vysadit maximálně den. Jakmile už to byly dva dny, měl jsem problém. Já jsem musel být na ledě pořád.

Takže pro někoho to být problém může, naopak jiný to ani nepozná?
Asi tak. Pokud to bude trvat jen oněch čtrnáct dnů, tak by to neměl být zásadní problém. Každý hráč v průběhu každé sezony zažije nějakou nemoc, kdy na těch deset až čtrnáct dní musí vynechat. A to je pak tělo oslabené po nemoci. Nyní jsme v situaci, kdy se hráči aspoň mohou hýbat.

Otázkou je, zda nyní budou dva týdny stačit?
Ano. Pokud by z toho nakonec byla delší doba, tak to už se ten led nedá nahradit. Je to ale pro všechny mančafty stejné. Bude hodně záležet na tom, jak rychle se do toho hráči dokážou dostat, protože až se situace uvolní, tak to bude docela zápasový kvapík.

Zatím jste odehráli pět utkání. Tři výhry a dvě prohry znamenají zisk devíti bodů. Jak jste s tímto počtem spokojený?
Označil bych to jako mírnou spokojenost. Poslední výkony v přípravě nasvědčovaly tomu, že mužstvo má chuť a sílu, což se potvrdilo v domácích zápasech. Je jen škoda, že se nám to nepodařilo potvrdit v dohrávce ve Velkém Meziříčí, ale to se občas stane. Musíme ty body dohnat jinde.

Trošku jste to naznačil. Tři výhry přišly v domácím prostředí, naopak ze dvou duelů na ledě soupeřů jste se vrátili bez bodu. Signalizuje to něco?
Těžko říci, ale něco asi ano. Minimálně to znamená, že vstupy do utkání ve venkovním prostředí nám nevychází. Přece jen domácí utkání nabízí větší komfort, nemusíme nikam cestovat. Navíc na domácí zápas se hráči pokaždé více nabudí, mají větší motivaci a nutno také dodat, že nám v nich také pomohli diváci.

Znamená to, že se na vstupy do venkovních utkání více zaměříte?
Určitě ano. Jak jsem již říkal, je to pro nás signál se na ně zaměřit, musíme být do těch zápasů hlavou více zapojení od první minuty.