STOP pro sport! Ministr zdravotnictví na 14 dní vypne i hokej

Zveřejněno 08.10.2020 | Redakce, Adam Bagar
Ministr zdravotnictví Roman Prymula reaguje na zhoršenou koronavirovou situaci a minimálně na čtrnáct dní stopne profesionální i amatérský sport v zemi.
Ta se navzdory nedávno přijatým novým opatřením nelepší. Spíš naopak. Poté, co v úterý bylo ohlášeno rekordních 4 456 nakažených, se dnes tabulky opět přepisovaly – 5 335 pozitivních je vůbec nejvyšším denním přírůstkem od začátku epidemie.

Roman Prymula se rozhodl jednat, zpracoval balíček opatření, která včera odpoledne, o den dříve oproti původním plánům, schválila vláda na svém mimořádném jednání. Nová, značně přísnější opatření budou platit dva týdny – už od pondělí 12. října.

Dotknou se škol, obchodních center, restaurací, kultury či volnočasových aktivit. A významně také sportu. Nejen amatérského, ale i toho profesionálního. Minimálně v nadcházejících čtrnácti dnech tak budou zastaveny všechny hokejové soutěže.

„Od pondělí budou zrušeny veškeré sportovní aktivity, ať už profesionální nebo volnočasové ve vnitřních prostorách. Venkovní aktivity mohou probíhat do počtu dvaceti účastníků,“ řekl na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Roman Prymula.

zdroj: www.hokej.cz