HAMAN: Tři dny volna hráčům moc pomohly

Zveřejněno 08.10.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Kádr hokejistů Žďáru zasáhla na konci minulého týdne viróza, která také znemožnila sehrání jejich středečního duelu proti favorizovanému Znojmu. Po několikadenní přestávce už ale Plameny opět začaly s tréninkem.
K obnovení tréninkové činnosti došlo opět ve středu. „To jsme se sešli poprvé od sobotního vítězného utkání proti Kopřivnici. Musím říci, že ty čtyři dny volna klukům moc a moc pomohly. Snad už se nic podobného nevrátí,“ vyslovil své přání kouč Plamenů Radek Haman.

Ten ve středu na Bouchalkách přivítal kompletní kádr. „Byli jsme prakticky všichni, nikdo už není nemocný. Samozřejmě ještě některé hráče trápí různé bolístky, ale ta viróza by měla být snad už zažehnána,“ sdělil padesátiletý kormidelník.

První trénink po vynucené přestávce, celkem logicky, byl o něco mírnější. „Určitě nebyl nijak ostrý, protože po tom volnu nebylo potřeba kluky zavařit. Spíše mělo jít o impuls pro tělo, hráči si zabruslili a pak jsme se hodně zaměřili na střelbu. Nebylo to nic extra, ale ve čtvrtek už půjdeme do klasického tempa a různých nácviků,“ vysvětlil.

V okamžiku vzniku tohoto rozhovoru ještě nebylo jasné, jak přísná budou nová vládní nařízení v souvislosti s covidem-19. Nad všemi soutěžemi v republice se vznášela také možnost jejich dvoutýdenního přerušení. „Vím o tom, ale už je toho každý den tolik, že je to obtížné vše sledovat. Beru to tak, že v sobotu nás normálně čeká zápas, pokud něco nového nastane, budeme to řešit až následně,“ naznačil Haman ještě před vydáním dalších opatření, které tyto obavy potvrdily a soutěž se tak od pondělí 12. října na 14 dní zastaví.

V sobotu by se měly Plameny představit na ledě Nového Jičína. „To je velmi šikovný mančaft, shodou okolností se nám na ně ale v loňském ročníku docela dařilo. To ovšem neznamená, že to letos musí být úplně stejné. Co mám zprávy, tak Nový Jičín odehrál parádní zápas na ledě Znojma. Každý zápas je však jiný,“ podotkl lodivod Plamenů.

O tom, že by se z ledu klubu z Moravskoslezského kraje chtěl vrátit s bodovým ziskem, není třeba spekulovat. „Bude to těžký zápas, ale po prohře v Hodoníně jsme se znovu vrátili na vítěznou vlnu, určitě to nepojedeme jen tak odehrát. Dali jsme se zdravotně dohromady, chceme bodovat,“ zdůraznil Haman.