ČÁP: Kluci mi hodně pomohli

Zveřejněno 06.10.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Jedním z hlavních strůjců sobotního vítězství hokejistů Žďáru nad Kopřivnicí byl strážce svatyně Plamenů. Jan Čáp potvrdil, že spolu s Jiřím Slámou tvoří velice kvalitní a vyrovnanou dvojici.

DŮLEŽITÉ TŘI BODY

S vítězstvím 5:2 byl pětadvacetiletý brankář, celkem logicky, spokojený. „To určitě ano. K vidění byla spousta vyloučených, tím pádem také hodně šancí na obou stranách. Byl to těžký zápas, kluci ale zahráli famózně. Jsou to pro nás důležité tři body,“ potvrdil Čáp.

Na nedostatek práce si v sobotu nemohl stěžovat. „Přesilovky pro gólmana pokaždé přinesou více práce, v nich se rozhodují zápasy. Naštěstí se nám jich podařilo spoustu ubránit,“ lebedil si. Trenér Plamenů Radek Haman měl pro svého brankáře po vítězném utkání jen slova chvály. „Když to říká trenér, tak to asi bude pravda,“ směje se Čáp a dodává: „Ale pomohli mi kluci, kteří to super ubránili, patří jim velký dík.“

Hlavní je se z toho nepodělat

Ten se do branky dostal už v předchozím utkání na ledě Hodonína. S jakými pocity šel na led, když v 16. minutě střídal Jiřího Slámu za výrazně nepříznivého stavu 0:3? „No, to je těžká otázka. Člověk tam jde s tím, že nemá co ztratit. Spíše jsem chtěl pomoci klukům, aby tam toho nenapadalo ještě víc. Hlavní je se z toho nepodělat,“ pousmál se.


"
DŮLEŽITÉ BYLO TO, ŽE Z LOŇSKA ZŮSTALA V KÁDRU VĚTŠINA HRÁČŮ. NAVÍC PŘIŠLI DAVID ČERMÁK S PETREM ŠTĚPÁNKEM, COŽ JSOU ROZDÍLOVÍ HRÁČI, KTEŘÍ ROZHODUJÍ ZÁPASY.

Gólman Plamenů se také zamyslel nad vydařením úvodem do sezony. Devět bodů ze čtyř utkání je solidní bilance. „Důležité bylo to, že z loňska zůstala v kádru většina hráčů. Naopak loni si to po řadě změn dlouho sedalo. Navíc přišli David Čermák s Petrem Štěpánkem, což jsou rozdíloví hráči, kteří rozhodují zápasy. Klukům to lepí, je to super, věřím, že to tak bude pokračovat i nadále a budeme vyhrávat,“ zdůraznil.

užíváme si docela dost srandy

Pohoda panuje také v brankářské dvojici Plamenů. „Už v loňské sezoně si to mezi námi sedlo. Víme, že za sebe můžeme zaskočit, navíc si spolu užíváme docela dost srandy na trénincích a občas i v zápase,“ potvrdil Čáp.

Ten se také těšil na středeční domácí zápas proti favorizovanému Znojmu, z něhož ale nakonec sešlo. „Těšíme se, je to přece jenom tým, který má nejvyšší ambice. Škoda jen, že u toho nebudou diváci,“ říkal ještě před zrušením duelu Jan Čáp.