ČERMÁK D.: Musíme navázat na úvodní dvě výhry

Zveřejněno 01.10.2020 | Redakce
O letošní premiérové prohře na ledě Hodonína, ale také o spokojenosti s úvodem letošního ročníku 2. ligy. O tom pro klubový web Plamenů pohovořil útočník David Čermák. Ten oblékal dres Žďáru také v předchozích dvou sezonách, kdy zde působil na střídavý start z jihlavské Dukly. Od léta už je ale hráčem Plamenů.

Sami si to nedokážeme vysvětlit

Také dvaadvacetiletý útočník si neuměl vysvětlit nepodařenou první třetinu středečního duelu na jihu Moravy. „Těžko říci, čím to bylo způsobené, sami si to nedokážeme vysvětlit. Asi v tom byla naše lehká nekoncentrovanost, navíc hráči Hodonína na nás nastoupili, připravili se opravdu dobře. My jsem si s nimi nedokázali poradit,“ vysvětloval Čermák prohranou první část o čtyři branky. Ve srovnání s tím, kolik příležitostí si úvodních dvaceti minutách vypracovali Drtiči, jich měli hráči Žďáru úplné minimum. „Všichni jsme viděli, že ta třetina od nás byla špatná, tak trošku jsme čekali, až bude její konec,“ přiznal ofenzivní hráč SKLH, který také popsal dění o první přestávce. „Slovo si nejprve vzal kapitán, protože takto jsme dál pokračovat nemohli. Vyříkali jsme si chyby, hru jsme chtěli zjednodušit. Poté už to od nás bylo lepší, ale podvědomě jsme cítili, že se stavem 0:4 bude těžké něco dělat.“

bylo to hodně podobné

Bez přehánění se tak dalo říci, že si Plameny během tří dnů vyzkoušely dvě odlišné pozice. V sobotu doma Valašskému Meziříčí v průběhu druhé třetiny nasázely pět branek. Prakticky to samé, ale v obráceném gardu, se pak ve středu odehrávalo v úvodní části na ledě Drtičů. „Když se nad tím tak zamyslím, tak to bylo hodně podobné. V Hodoníně ale všechno pramenilo z velkého pohybu, s nímž na nás domácí nastoupili. Ti se pak vezli na vlně úspěšné první třetiny, naopak pro nás to byl zápas blbec,“ mračil se Čermák.

Právě závěr sobotního duelu, v němž Plameny výrazně polevily, mohl mít na svědomí horší vstup do následujícího utkání. „Něco na tom bude. V sobotu jsme pod dojmem vysokého vedení dohrávali ve volnějším tempu. Bohužel to vypadalo, jako bychom v něm pokračovali také ve středu,“ připustil.

Pořád je to ale jen začátek

Davida Čermáka příliš nepotěšily ani dva kanadské body za gól a nahrávku, které si v Hodoníně připsal. „Někdo to tak může brát, ale já určitě ne. Spíše nám šlo o to, abychom zápas co nejlépe dohráli. Z toho vyplynula moje branka v poslední minutě po nádherné nahrávce Dominika Adama,“ popsal mladý útočník, který je ale se vstupem do sezony jinak relativně spokojený.


"
URČITĚ JSME RÁDI ZA DVĚ ÚVODNÍ DOMÁCÍ VÝHRY. TO JE DOCELA ROZDÍL OPROTI LOŇSKU. POŘÁD JE TO ALE JEN ZAČÁTEK, CHCEME NA TO NAVÁZAT.

„Určitě jsme rádi za dvě úvodní domácí výhry. To je docela rozdíl oproti loňsku. Pořád je to ale jen začátek, chceme na to navázat.“ Se svojí dosavadní bilancí by však mohl být poměrně spokojený, tři branky a stejný počet nahrávek splňují to, proč jej vedení Plamenů natrvalo přivedlo na Bouchalky. „Jsem rád, že mohu pomoci k dobrým výsledkům. Určitě jsem tu od toho, abych mužstvu pomáhal góly a nahrávkami. Pokud bych body nepřispíval, bych byl se sebou nespokojený a chtěl to změnit,“ potvrdil.

Další příležitost bude mít již tuto sobotu, kdy se ve Žďáře představí hokejisté Kopřivnice. „Na tento mančaft si dobře pamatuji ze závěru loňského ročníku, kdy jsme s ním bojovali o postup do play-off. Byl to tehdy dobrý zápas, oba celky hrály důrazně, ale i ofenzivně. Fanoušci se tak mají na co těšit, bude to vyrovnané utkání. Samozřejmě doufám, že s dobrýmvýsledkem pro nás,“ uzavřel David Čermák.