K Plamenům se připojí i obránce Patrik Vašíček

Zveřejněno 15.05.2020 | Redakce, foto: hc-kometa.cz
Další nové jméno hlásí na začátku přípravy soupiska Plamenů. Na zkoušku přichází teprve dvacetiletý obránce Patrik Vašíček, který se tak zapojí do přípravy na novou druholigovou sezonu. „Patrik má chuť se poprat o místo v našem kádru,“ říká trenér Radek Haman pro náš web.
Sto devadesát centimetrů vysoký Vašíček v loňské sezoně nastupoval za juniorský tým brněnské Komety, kde v turnaji O Pohár DHL odehrál 34 zápasů a připsal si celkem devět kanadských bodů za jednu branku a osm asistencí. Hodnotu +/- pak měl na -7 bodech. Dalších šest startů si připsal v Superpoháru DHL, během nichž si do statistik připsal dvě přesné gólové asistence, a v hodnotě účasti na ledě mu svítilo číslo -2.

Odchovanec brněnské Komety má za sebou i velice zajímavou zkušenost se zámořským hokejem, když v sezoně 2018/2019 nastupoval za tým Norhern Cyclones v soutěži NCDC (National Collegiate Development Conference). Za tento americký tým posbíral celkem 42 startů a zaznamenal v nich dvě branky a tři asistence (včetně play-off).

Nyní se tedy pokusí, ve své první seniorské sezoně, prosadit do kádru Plamenů. Podaří se mu to a stane se tak další naší posilou obranných řad pro nadcházející sezonu 2020/2021?