Další derby se blíží! Ve středu Plameny přivítají na svém ledě Havlíčkův Brod

Zveřejněno 13.01.2020 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
32., středa 15.1.2020 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Povzbuzeni výhrou v Kopřivnici přivítají naši hokejisté ve 32. kole na svém ledě Bruslaře z Havlíčkova Brodu. Ti se nacházejí na druhém místě tabulky skupiny Východ, a tak je jasné, kdo bude v utkání favoritem. Plameny ale nyní potřebují každý bod, a tak se můžeme těšit na velice kvalitní utkání plné soubojů a emocí. Heslo? VEM KÁMOŠE NA HOKEJ! Derby startuje ve středu 13. ledna od 18:00.

Organizační informace


VSTUPENKY ONLINE


Nechtějí se vám před derby stát fronty u pokladny? Nemusíte, kupte si lístky online (stačí kliknout na banner viz níže). Pak už jen stačí přijít na stadion, ukázat na mobilu zakoupenou vstupenku a jít se bavit hokejem. Pokud ale máte rádi klasiku a lístek si koupíte až na místě, tak se ničeho nebojte, problémy s pokladnou z minulého týdne jsme už odstranili. Z důvodů vyšší návštěvnosti a souvisejícími bezpečnostními opatřeními doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a vstupenky zakoupit co nejdříve, abyste se vyhnuli očekávaným frontám a nepřišli o začátek utkání.

"
„Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky, ať nás přijdou podpořit v co největším počtu. Moc si budu vážit všech lidí, kteří na utkání dorazí a budou nám fandit až do konce.“
ONDŘEJ KOVÁŘŮ O FANOUŠCÍCH


BRODŠTÍ FANOUŠCI BOČNÍM VCHODEM


Pro příznivce Havlíčkova Brodu bude otevřen samostatný boční vchod od sportovní haly, kde bude možné zakoupit také vstupenky. Tradičně budou mít hosté vyčleněn sektor za střídačkou svého celku.

PARKOVÁNÍ


Vzhledem k očekávanému zvýšenému zájmu o derby budou k dispozici rozšířené parkovací plochy a kromě parkoviště před stadionem bude možné využít i plochu autocvičiště za rychlobruslařským oválem, případně u fotbalového stadionu.

Z KABINY PLAMENŮ

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

Naši hokejisté zajížděli v sobotu k velice důležitému utkání 31. kola druhé ligy skupiny Východ a druhý zápas v novém roce pro ně dopadl o mnoho lépe. Plameny po první třetině sice ztrácely jednu branku, ale během druhé dokázaly díky Lukáši Burešovi skóre otočit a do závěrečného dějství šly s jednobrankovým náskokem. Ten se jim dařilo držet až do 57. minuty, kdy zápas poslal do prodloužení domácí Suchý. V něm naši hokejisté dokázali ubránit oslabení a v poslední minutě rozhodl o transportu dvou bodů do Žďáru kapitán Martin Pleva. Se ziskem dvou bodů byl spokojený i trenér Radek Haman. „Dnešní utkání bylo nejen o velmi důležitých bodech v boji o play-off, ale především se ukázal charakter mužstva, který musím především ocenit. Od začátku byl z hráčů cítit hlad po bodech, a proto si ten bod navíc po ubráněném oslabení v prodloužení zasloužili,“ uvedl žďárský lodivod po utkání, díky němuž se naši hokejisté udrželi v těsném kontaktu se soupeři bojujícími o play-off.

31. kolo, sobota 11. 1. 2020
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou 2:3p (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Marek (M. Mach), 57. Suchý (T. Fojtík, Ollender) – 21. Bureš (Koželuh), 40. Bureš (Prokš, Kovářů), 65. Pleva (Medek, Prokš) Rozhodčí: Markovský – Novotný, Pippal. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3. Diváci: 917.

Sestava z minulého utkání: Čáp – Kadleček, Kališ, Spálovský, Pleva (C), Koželuh, Lojek – Bureš, Wasserbauer (A), Adam, Medek, Kovářů, Prokš (A), Jícha, Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Heinrich

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Plameny by měly nastoupit v kompletní sestavě, žádného hráče netrápí zdravotní komplikace.

"
„Do zápasu půjdeme s tím, že chceme vyhrát a konečně Havlíčkův Brod v této sezoně porazit. Pro nás už teď může být každé utkání zlomové vzhledem k účasti v play-off.“
ÚTOČNÍK ONDŘEJ KOVÁŘŮ O DERBY

Druhý nejproduktivnější hráč Plamenů Ondřej Kovářů foto: Petr Nedvěd

BK HAVLÍČKŮV BROD

Počátky hokeje: 1928
Stadion: Zimní stadion Kotlina (kapacita 4 000 míst)
Klubové barvy: červená a bílá
Trenéři: Richard Cachnín, Pavel Zmrhal

INFORMACE O KÁDRU

Mezi třemi tyčemi spoléhají Havlíčkobrodští především na Martina Holíka. Ten má ale problémy se zády, takže jeho start v utkání je nejistý. Minulé utkání proti Drakům ze Šumperka odchytal Martin Altrichter, který má vyřízené střídavé starty z Chomutova, a třetím do party je Ondřej Chaloupek, který u Bruslařů působí také formou střídavých startů z jihlavské Dukly.

V defenzivě se trenér Richard Cachnín může spolehnout na stálici Tomáše Semráda, který každý rok sbírá v průměru přes bod na zápas a nejinak je tomu i letos, když si v dosavadním průběhu připsal již čtyřiadvacet kanadských bodů.

No a pak je tu druhý nejlepší útok naší skupiny. Tam patří kromě ostříleného kapitána Miroslava Třetiny i další zkušený mazák Luboš Voříšek (na fotce), který je nejproduktivnějším a zároveň i nejlepším střelcem Bruslařů. Zapomenout nesmíme ani na dalšího střelce Patrika Přidala, který v tomto ročníku rozvlnil síť za soupeřovými brankáři již třináctkrát. Dalším zajímavým jménem je i syn trenéra Havlíčkova Brodu Richard Cachnín. Ten v devatenácti letech dokázal posbírat již jednadvacet kanadských bodů a patří k nejproduktivnějším hráčům druhého celku tabulky.

Po posledním listopadovém derby opustil kádr Havlíčkova Brodu zkušený útočník Jakub Matušík, který se vrátil do Tábora. Jak se vlastně seběhl jeho odchod? „Je to asi trošku složitější. Já bych to nazval takovou vzájemnou dohodou. Pokud vím, tak se potkali trenér Tábora pan Györi s manažerem panem Beránkem a slovo dalo slovo. Tábor zájem měl. A já pak dostal nabídku, že pokud bych se chtěl vrátit do Tábora, tak to v Havlíčkově Brodě vadit nebude. Takže takhle nějak se to začalo řešit a nakonec to dopadlo,“ popsal svůj odchod během prosincového rozhovoru pro server hokej.cz Jakub Matušík.

Zkušený útočník Luboš Voříšek se vyhoupl do čela produktivity Bruslařů foto: bkhb.cz

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

Po první výsledkově vyrovnané třetině přišly rozhodující momenty zápasu až v té následující. Šumperk v ní byl jasně lepším týmem a svého soupeře rozstřílel pěti brankami. Hned v první minutě šli domácí do vedení. Pak byl necelých deset minut brankový klid. Jenže v posledních deseti minutách si Šumperk otevřel střelnici a s hosty bylo zle. V poslední třetině naskočil do branky Bruslařů juniorský brankář Altrichter a nedovolil soupeři skórovat. Jenže jeho spoluhráčům se to také nepodařilo. Dvě tutovky jim vychytal hostující Peksa a Třetina nastřelil tyč.

„Nám se nepovedl vstup do druhé třetiny. Hned v prvním střídání jsme dostali laciný gól a domácím narostla křídla. My jsme poté vyrobili dvě individuální chyby, domácí nás potrestali dvěma rychlými góly a byl jich plný led,“ přiblížil kolaps v rozhodující třetině havlíčkobrodský trenér Richard Cachnín. „Já se sice budu opakovat, ale my se opravdu potýkáme s velkou marodkou. V Šumperku nám museli odstoupit další dva hráči. Ale musím pochválit tu zbylou třináctku, jak se postavili k poslední třetině, jak ji odmakali a dokázali si dokonce vytvořit několik šancí na korekci výsledku,“ dodal.

A co říká o následujícím derby? „Budeme to mít těžké, ale oslovil jsem kluky, co máme v akademiích, že mají volno, tak snad nám pomohou a nějak to dáme dokupy. Pak naštěstí máme o víkendu volno, tak budeme mít deset dní na to, abychom se douzdravili,“ přeje si Cachnín.

31. kolo, sobota 11. 1. 2020
Draci Pars Šumperk - BK Havlíčkův Brod 6:1 (1:1, 5:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. M. Haloda (Spratek), 21. Vachutka (Sedlák, Milfait), 30. Antonov (Krejčiřík), 32. Horký (Müller, Gewiese), 35. Spratek (Gewiese), 39. Drtil (Milfait, Vachutka) – 9. Kuchta (Ludvík, Kliment). Rozhodčí: Petr Blaha – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský. Vyloučení: 7:5, navíc Pokorný (SUM) 10. min OT [ZHK]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1462. Střely na branku: 31:20 (10:5, 14:6, 7:9). Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Sestava z minulého utkání: Altrichter (32. – 40. Holík) – Semrád, Pospíchal, Benák, Vala (A), Krejčí, Kliment – Holenda, Voříšek (A), Třetina (C), Juráň, Kuchta, Přidal, Mikeš, Cachnín, Ludvík

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ


28. kolo, pátek 20. 12. 2019
HK Nový Jičín - BK Havlíčkův Brod 1:4

27. kolo, sobota 21. 12. 2019
HC ISSM Kopřivnice - BK Havlíčkův Brod 2:1p

29. kolo, sobota 4. 1. 2020
BK Havlíčkův Brod - HC Bobři Valašské Meziříčí 3:6

30. kolo, středa 8. 1. 2020
BK Havlíčkův Brod - HC Moravské Budějovice 2019 9:2

31. kolo, sobota 11. 1. 2020
Draci Pars Šumperk - BK Havlíčkův Brod 6:1

VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ



BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
5., středa 25.9.2019
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS

SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
14., středa 30.10.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR

BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
23., středa 4.12.2019
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS

Všechna vzájemná utkání v této sezoně vyhráli Bruslaři z Havlíčkova Brodu foto: Petr Nedvěd

STATISTICKÉ OKÉNKO

SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 32. KOLO BK HAVLÍČKŮV BROD
8-2-3-14 bilance 15-2-3-8
89:109 skóre 110:90
31 bodů (8.) body (umístění) 52 bodů (2.)
Lukáš Bureš - 26 bodů (8+18) nejproduktivnější hráč Luboš Voříšek - 31 bodů (15+16)
Aleš Heinrich - 11 gólů nejlepší střelec Luboš Voříšek - 15 gólů
Lukáš Bureš - 18 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina - 19 asistencí
Martin Pleva - 19 bodů (4+15) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád - 24 bodů (9+15)
Jan Čáp - 3,93 (17 zápasů),
Jiří Sláma - 3,75 (13 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Holík - 3,06 (22 zápasů),
Martin Altrichter - 3,70 (5 zápasů)
Ondřej Chaloupek - 2,37 (3 zápasy)
Martin Nedvěd - 3,16 (1 zápas)