MOVEMBER SKLH UTKÁNÍ #1: Přijede lídr tabulky

Zveřejněno 19.11.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Draci Pars Šumperk
19., středa 20.11.2019 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - Draci Pars Šumperk ZNS - SUM

První „MOVEMBER SKLH“ utkání je tady. Naši hokejisté přivítají v 19. kole druhé ligy skupiny Východ na svém ledě suverénního lídra tabulky ze Šumperka, který v právě probíhající sezoně prohrál pouze jednou. S kým? Ano, právě s družinou kapitána Martina Plevy. Může být lepší pozvánky na toto středeční utkání? A to není vše. Naši hokejisté poprvé nastoupí ve speciálních movemberovských dresech!

Jak již jistě víte, Plameny se stejně jako v minulém roce i letos připojily k charitativní akci Movember (ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí), která je zaměřená hlavně na osvětu mužských onemocnění. Kromě tradičního knírku, který si nechává narůst celý A-tým (včetně trenérů i vedení), a finanční podpory si náš klub nachystal v rámci této akce i několik překvapení pro fanoušky. A pravě většina těchto „překvapení“ se poprvé ukáže již ve středečním utkání.

PŘEDMĚTY

Klub si připravil pro fanoušky předměty s „MOVEMBER SKLH“ tematikou. Během dvou následujících domácích zápasů si tak budete moci zakoupit náramky, odznaky či samolepky, které zdobí helmy našich hokejistů již od počátku listopadu. U náramků se jedná o LIMITOVANOU edici a bude k dispozici pouze 150 ks. Výtěžek z prodeje „MOVEMBER SKLH“ předmětů poputuje nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Nezapomeňte si tak na utkání vzít více peněz než obvykle a přispějte nákupem těchto předmětů na dobrou věc.

SPECIÁLNÍ DRESY

Pro tuto charitativní akci se klub rozhodl pro výrobu speciálních dresů, ve kterých naši hokejisté odehrají obě „MOVEMBER SKLH“ utkání. Tyto krásné dresy pro nás vyrobila firma Bison Sportswear.

Dresy půjdou po zápase proti Drakům do veřejné dražby (konec této dražby bude v pátek 29. 11. 2019 v 10:00) s tím, že vydražená částka poputuje nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Takže nejen, že podpoříte dobrou věc, ale můžete mít i skvělý dárek pod stromeček. I v případě dresů se bude jednat o LIMITOVANOU edici, tudíž nebude možnost dodělání dalších kusů. Cena v aukci bude startovat na částce 1199 Kč.

A na závěr ještě jedno PŘEKVAPENÍ! V aukci bude možné vydražit i nehraný dres s číslem 88 s vlastnoručním podpisem našeho odchovance, hráče NHL Martina Nečase. Tento dres bude k dispozici v polovině ledna 2020, až se nám podepsaný vrátí zpět do našich rukou ze Severní Karolíny.

PODĚKOVÁNÍ BÝVALÝM HRÁČŮM SKLH

Před utkáním se Šumperkem proběhne i poděkování bývalým oporám Plamenů, Lukáši Krupkovi a Josefu Koldovi, kteří již dres se žetkem na prsou neoblékají.

Přijďte tedy ve středu včas a poděkujte jim za to, co pro náš klub odvedli!

DOPROVODNÝ PROGRAM


| Speciální dresy - první utkání v limitované edici dresů.

| Poděkování J. Koldovi a L. Krupkovi. Akt proběhne před zápasem, dojděte včas.

| Malování knírů - pomůžeme těm, kterým knírek neroste.

| Prodej samolepek, náramků a odznaků - přispějte na prevenci zakoupením předmětů.

Během utkání budou mezi diváky procházet hostesky, které nabídnou „MOVEMBER SKLH“ předměty, ale i možnost namalování knírů.

Moderování celého průběhu doprovodného programu se ujme bývalá moderátorka a nyní mluvčí Nemocnice Nové Město na Moravě Tamara Pecková.

SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Plameny v poslední době potvrzují zlepšující se výkony a v sobotním utkání na ledě Nového Jičína si připsaly již čtvrté vítězství v řadě. Naši hokejisté se hned na začátku ujali vedení, ale domácím se podařilo bleskově otočit. To však bylo ze strany domácích Ďáblů na dlouhou dobu vše. Když na začátku poslední třetiny zvyšoval Luboš Kunstmüller již na 2:6, zdálo se, že je o vítězi utkání rozhodnuto. Následně sice Slovinec Rok Macuh snížil na 4:6, ale poslední slovo měli nakonec svěřenci Radka Hamana, kteří si tak ze severu Moravy odvezli velmi důležité tři body. „Dnes jsme byli lepším týmem a potvrdili jsme to krásnými góly. Jsme rádi, že jsme zůstali na vítězné vlně a potvrdili bodově i herně výbornou druhou pětinu soutěže,“ byl po zápase spokojený lodivod Plamenů, který si v extralize připsal na své konto 848 startů.

18. kolo, sobota 16. 11. 2019
HK Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou 4:7 (2:2, 0:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Štefka (Slovák), 6. Štefka (Macuh, Motloch), 47. Macuh (Váňa), 52. Macuh (Palička F.) – 5. Kovářů (Heinrich, Bureš), 16. Spálovský (Chlubna, Prokš), 26. Medek (Adam, Pleva), 29. Prokš (Chlubna, Adam), 32. Heinrich (Kovářů, Bureš), 43. Kunstmüller (Gregar, Adam), 52. Gregar (TS). Rozhodčí: Markovský – Šimčík, Bubela. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 4:6.

Sestava z minulého utkání: Sláma (Čáp) – Spálovský, Koželuh, Kališ, Pleva (C), Wasserbauer (A), Lojek - Kadleček, Bureš, Chlubna, Kunstmüller, Jícha, Kovářů, Gregar, Knap, Prokš (A), Adam, Medek, Heinrich

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Do utkání se Šumperkem půjdou naši hokejisté v kompletní sestavě. Jediný otazník visí pouze nad tím, kdo se postaví lídru tabulky jako brankářská jednička, což potvrdil pro náš web i Jiří Sláma, který v Novém Jičíně chytal po téměř dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kolene. „Zatím to nevíme. Uvidíme, na koho z nás dvou trenér ukáže,“ říkal v nedělním rozhovoru.


"
SE ŠUMPERKEM TO VŽDYCKY BÝVAJÍ HEZKÉ ZÁPASY, SNAŽÍ SE HRÁT HOKEJ A TO NÁM VYHOVUJE VÍCE, NEŽ KDYŽ PŘIJEDE NĚKDO, KDO POUZE BRÁNÍ. PŘIPRAVÍME SE NA NĚ A POKUSÍME SE ZÍSKAT DALŠÍ BODY.
Jiří Sláma o následujícím zápasu



DRACI PARS ŠUMPERK

Počátky hokeje: 1945
Založení Draků Šumperk: 2003
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá, tmavě modrá
Trenér: Martin Janeček

Draci z následujících čtyř soutěžních utkání hned tři odehrají na půdě svých soupeřů. A to již jedno venkovní mají za sebou, když před deseti dny vyhráli na ledě Hodonína vysoko 9:2. Značně nezvyklý los však šumperští hokejisté berou s respektem a jako výzvu. „Pokud se na jednotlivá utkání dobře připravíme, je v našich silách je zvládnout,“ vyhlížel již po posledním domácím utkání proti Valašskému Meziříčí náročné období trenér Martin Janeček. S pokorou pak k následujícím kolům přistupují i jeho svěřenci. I přesto, že Severomoravané mimo své mantinely doposud nepoznali přemožitele.

INFORMACE O KÁDRU

I přesto, že náš příští soupeř vede suverénně tabulku východní skupiny, tak v kanceláři se stále jede naplno. Šikovný útočník Daniel Vachutka míří na střídavý start do týmu Jestřábů z Prostějova. Dohoda je uzavřena až do konce ročníku. Do stejného klubu mají domluvené střídavé starty rovněž obránce Tomáš Drtil a gólman Marek Peksa. Zatímco Tomáš Drtil již několik zápasů za Jestřáby odehrál, Daniel Vachutka odehrál první utkání včera proti Litoměřicím a připsal si jednu asistenci.

Naopak na střídavý start míří do Šumperka Martin Novotný. Ten platil aktuálně za jednoho z nejlepších defenzivních obránců Chance ligy. Během letní pauzy ohlásil po čtyřech sezonách, během kterých si střihl i 16 zápasů v extralize, přesun z Přerova. Jeho novou štací se stal Prostějov, což už opět neplatí. V průběhu týdne se s Jestřáby dohodl na ukončení spolupráce a přesunul se do nejvyšší soutěže ke zlínským Beranům. A právě ze Zlína míří na výpomoc do Šumperka, kdy je rovněž jeho střídavý start dohodnutý do konce sezony.

A zvučné posily by se měl dočkat také útok. Opět formou střídavého startu do konce sezony. Podrobnosti se však teprve ladí, jméno nové posily by měli Draci představit v průběhu tohoto týdne.

LÍDR KANDASKÉHO BODOVÁNÍ SKUPINY VÝCHOD

Při pohledu na bodování mužstva je jasné, na koho si dát z podhůří Jeseníků největší pozor. Se 17 góly a 18 asistencemi táhne tým známá druholigová tvář a lídr kanadského bodování skupiny Východ Daniel Vachutka. Druhý je v klubové produktivitě Tadeáš Jaroš (7+17). Pozadu nezůstává ani největší posila mužstva Jan Milfait (10+13).

Další nebezpečnou zbraň uchovávají Šumperští v zadních řadách v podobě Tomáše Sedláka, který společně s Tomášem Drtilem (oba 6+11) plní na jedničku funkci ofenzivních obránců. V bráně Šumperku se střídají exopavský Michal Wanecki a poměrně čerstvá posila z Francie Marek Peksa.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

Neuvěřitelná série Draků na půdě soupeřů pokračuje a svěřenci Martina Janečka ji prodloužili velkolepým způsobem. Draci se dostali do vedení již ve čtvrté minutě. Obratem sice Hodonín vyrovnal, ale hosté do konce třetiny odskočili na 4:1. A svou jízdu na československém pomezí nezastavili ani v dalším průběhu a nakonec jednoho z nejtěžších soupeřů v soutěži deklasovali rozdílem třídy 9:2. „V prvé řadě musím přinejmenším za první třetinu pochválit soupeře, protože hráli excelentně. Přestože jsme nebyli lepší, soupeř nás přestřílel a byli jsme pod tlakem, tak jsme se dostali do vedení, což bylo strašně důležité. Od druhé třetiny už jsme potom hráli ten svůj hokej, dobře jsme bruslili a soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Výsledek nás moc těší, mě potom jako trenéra těší předvedená hra ve druhé a třetí třetině. Takže klukům gratuluji a už jsem jim řekl, že je teď dva dny nechci vidět. Samozřejmě v nadsázce,“ hodnotil utkání pro web dracisumperk.cz trenér Martin Janeček.

14. kolo, středa 13. 11. 2019
SHK Drtiči Hodonín - Draci Pars Šumperk 2:9 (1:4, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Janás (Čermák, Matula), 22. Čermák (Matula, Janás) - 4. Vachutka (Kabelka), 16. Scheuter (Gewiese, Drtil), 16. Vachutka (Jaroš, Milfait), 18. Hroch (Krejčiřík, Antonov), 24. Kabelka (Milfait, Vachutka), 25. Pokorný (Řezáč), 48. Antonov (Plhal, Hroch), 53 Antonov (Drtil), 55. Vachutka (Gewiese, Scheuter). Rozhodčí: Šudoma - Hübl, Pospíšil. Vyloučení: 4:5, navíc Milfait (SUM) 10 minut osobní trest nesportovní chování. Využití: 1:0. Diváci: 1157. Střely na branku: doplníme. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:9.

Sestava z minulého utkání: Wanecki – Drtil (A), Haloda, Gewiese (C), Kabelka, Řezáč, Plhal – Vachutka, Spratek, Kofrň, Milfait (A), Urban, Haluza, Krejčiřík, Pokorný, Jaroš, Antonov, Scheuter, Hroch, Šíp

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ

KOLO DATUM DOMÁCÍ HOSTÉ SKÓRE
13. 26. 10. 2019 Draci Pars Šumperk BK Havlíčkův Brod 6:1
14. 29. 10. 2019 HC Slezan Opava Draci Pars Šumperk 6:7p
15. 2. 11. 2019 Draci Pars Šumperk HC Bobři Valašské Meziříčí 3:0
16. 6. 11. 2019 HC ISMM Kopřivnice Draci Pars Šumperk 1:4
17. 9. 11. 2019 SHK Drtiči Hodonín Draci Pars Šumperk 2:9

Statistické okénko


6-1-2-7 bilance 12-3-0-1
60:69 skóre 86:35
22 bodů (6.) body (umístění) 42 bodů (1.)
Lukáš Bureš - 18 bodů (3+15) nejproduktivnější hráč Daniel Vachutka - 35 bodů (17+18)
Ondřej Kovářů
Aleš Heinrich - 6 gólů
nejlepší střelec Daniel Vachutka - 17 gólů
Lukáš Bureš - 15 asistencí nejlepší nahrávač Daniel Vachutka - 18 asistencí
Jan Wasserbauer - 10 bodů (4+6) nejproduktivnější obránce Tomáš Sedlák
Tomáš Drtil - 17 bodů (6+11)
Jan Čáp - 4,13 (12 zápasů)
Jiří Sláma - 4,20 (6 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Wanecki - 1,89 (10 zápasů)
Marek Peksa - 2,63 (6 zápasů)

VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ V SEZONĚ


1. kolo11.09.2019 SKLH Žďár nad Sázavou Draci Pars Šumperk1:5

10. kolo16.10.2018 Draci Pars Šumperk SKLH Žďár nad Sázavou2:4