SLÁMA: Moc jsem si to neužil

Zveřejněno 17.11.2019 | Redakce
V sobotním utkání se v brance Plamenů objevil po téměř dvouměsíční pauze způsobené zraněním kolene. Jiří Sláma v utkání s Ďábly z Nového Jičína předvedl několik skvělých zákroků a dovedl tak svůj tým k vítězství 7:4. Jak se sám cítil v tomto utkání a jak se těší na první „MOVEMBER SKLH“ utkání? To se dozvíte v dnešním rozhovoru.
Brankář Jiří Sláma, který je poslední sezony jasným brankářem číslo jedna našeho celku, se koncem září zranil v utkání v Opavě, které náš tým prohrál vysoko 4:8. Co přesně se mu přihodilo? „Během zápasu mi protihráč spadl na koleno a natáhl jsem si vazy v koleni,“ vypráví o svém zranění strážce klece, který spojil celou svoji kariéru s dresem se žetkem na prsou, a pokračuje. „Ale už je to konečně v pohodě a můžu hrát naplno,“ těší ho. Ve včerejším utkání na ledě Ďáblů z Nového Jičína si tak připsal svůj šestý start v této sezoně, o kterém se rozhodlo v minulém týdnu. „Bavili jsme se o tom s trenérem, že už jsem připravený a můžu případně naskočit. A ve středu mi řekl, že půjdu do brány.“ říká hlavní DJ žďárské kabiny.

252
TOLIK ZÁPASŮ JIŽ ODCHYTAL JIŘÍ SLÁMA ZA PLAMENY VE 2. LIZE
Plameny jely do Nového Jičína povzbuzeni třemi výhrami v řadě i zlepšujícími se výkony, na kterých určitě nechtěly nic měnit. A jak si užil náš brankář první zápas po takové pauze? „Musím říct, že moc ne. Zápasová pauza byla hodně dlouhá, takže jsem měl problémy hlavně s fyzičkou,“ říká i přesto, že se již 14 dní poctivě připravoval s týmem na ledě, a pokračuje v hodnocení zápasu. „Začátek byl sice trochu kostrbatý, což ale přisuzuju dlouhé cestě autobusem. I já jsem tam klukům moc nepomohl a situace při prvních dvou gólech jsem měl vyřešit jinak,“ sype si popel na hlavu 187 cm vysoký brankář, který si v zápase připsal 29 úspěšných zákroků. „Postupně jsme ale soupeře začali přehrávat, za což jsme byli odměněni třemi góly ve druhé třetině, čímž jsme rozhodli o osudu utkání,“ chválí tým.

V dalším utkání přivítají naši hokejisté v prvním „MOVEMBER SKLH“ utkání suverénního lídra naší skupiny, Draky ze Šumperka. V prvním vzájemném utkání na domácím ledě nastoupil právě Jiří Sláma (prohra 1:5), v tom druhém, dokonce vítězném (4:2), na ledě Draků Jan Čáp. Tito dva spolu letos tvoří brankářský tandem prvním rokem. „Čapíno je suprovej kluk. Musím říct, že jeden z nejlepších, se kterým jsem ve Žďáře působil. Užijeme si během tréninku a zápasů spoustu srandy. Navíc skvěle zapadl po lidské stránce i do kabiny, a to je vždycky strašně důležité. Poslední zápasy předváděl famózní výkony a měl obrovskou zásluhu na získaných bodech. Jeho čest,“ chválí svého parťáka zkušený třicetiletý brankář. A kdo tedy nastoupí ve středečním utkání? „Zatím to nevíme. Uvidíme, na koho z nás dvou trenér ukáže,“ říká „Sali“, který si právě v sobotu připsal na své konto první vítězství v sezoně.


"
DRESY VYPADAJÍ KRÁSNĚ A UŽ SE NEMŮŽU DOČKAT, AŽ HO OBLÉKNU. TYTO SPECIÁLNÍ ZÁPASY, PŘI KTERÝCH SE NAVÍC NĚCO UDĚLÁ I PRO DOBROU VĚC, JSOU VŽDYCKY SKVĚLÉ.
Jiří Sláma o "Movemberovských" dresech




A určitě by to chtěl být zrovna on, pro koho Radek Haman ve středu rozhodne. „Se Šumperkem to vždycky bývají hezké zápasy, snaží se hrát hokej a to nám vyhovuje více, než když přijede někdo, kdo pouze brání. Připravíme se na ně a pokusíme se získat další body,“ potvrzuje fakt, že Plameny jako jediní zatím dokázaly Draky v sezoně porazit.

A právě proti celku ze severu Moravy Plameny poprvé obléknou speciální dresy, které poté půjdou do dražby, a výtěžek z této akce poputuje nadaci Muži proti rakovině. A jak se na toto speciální utkání č. 1 těší brankář s více než 250 starty ve druhé lize? „Těším se moc. Dresy vypadají krásně a už se nemůžu dočkat, až ho obléknu. Tyto speciální zápasy, při kterých se navíc něco udělá i pro dobrou věc, jsou vždycky skvělé. Doufám, že přijde hodně lidí, společně přispějeme ke sbírce a pomohou nám k zisku dalších bodů,“ zakončuje naše povídání maskovaný muž s třicítkou na zádech.