Novoměstská nemocnice se připojuje ke kampani Movember. Nabízí bezplatné vyšetření prostaty

Zveřejněno 11.11.2019 | Redakce
V listopadu si muži po celém světě nechávají narůst knír, aby podpořili výzkum a prevenci rakoviny prostaty a varlat. Listopadu se říká Movember. K akci se připojují nejen symbolickým knírem novoměstští urologové. Všem zájemcům hned tři středeční listopadová odpoledne nad rámec ordinačních hodin nabízí preventivní vyšetření prostaty a varlat.
Preventivní vyšetření budou prováděna 13. 11., 20. 11. a 27. 11. 2019 vždy od 14 do 16 hodin na urologické ambulanci v nemocnici. „Zájemci se musí předem objednat. A alespoň den před domluveným vyšetřením musí navštívit naši urologickou ambulanci k provedení odběru krve a moči. Pánové se mohou objednávat telefonicky na čísle recepce 566 801 203,“ zve k preventivnímu vyšetření tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

„Samotné vyšetření bude provedeno novým špičkovým ultrazvukovým přístrojem a k dispozici máme i novou moderní laboratorní diagnostiku nádorů prostaty z odběru krve. Vyšetření prostaty je vhodné u mužů starších 50 let, kteří nebyli během posledních 2 let vyšetřeni, a u mužů nad 45 let v případě, že byl jejich blízkému příbuznému diagnostikován karcinom prostaty. Vyšetření varlat není věkově limitováno,“ dodává urolog novoměstské nemocnice Jiří Janů.

PLAMENY ZNOVU PODPOŘÍ CHARITATIVNÍ AKCI MOVEMBER!

zdroj: www.nnm.cz

Žďárský klub již tradičně podporuje akci Movember ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí. Hráči včetně vedení klubu si nechávají narůst knír. foto: Petr Nedvěd