Na Bouchalky míří Valašské Meziříčí

Zveřejněno 08.11.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Bobři Valašské Meziříčí
17., sobota 9.11.2019 17:30 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí ZNS - VAL

Po dvou vyhraných utkáních přivítají Plameny na svém ledě velmi těžkého soka. Na Bouchalky přijedou Bobři z Valašského Meziříčí, se kterými naši hokejisté při prvním vzájemném měření sil prohráli vysoko 2:8, a tak budou chtít tento nepříznivý výsledek zcela jistě odčinit. Úvodní vhazování je naplánováno na sobotních 17:30.

Plameny v posledním utkání dokázaly zvítězit na ledě posledních Moravských Budějovic a posunuly se na místa zaručující play-off. Do utkání sice lépe vstoupila Žihadla, naši hokejisté však dokázali třemi brankami utkání otočit. Na to ještě dokázal zareagovat obránce domácích Kruckovyč, nicméně do konce druhé třetiny už se trefovaly pouze Plameny a navýšily tím tak náskok na čtyři branky. V posledním dějství Moravskobudějovičtí dvěma góly během minuty ještě situaci lehce zdramatizovali, ale svěřenci trenéra Hamana si závěr utkání s přehledem pohlídali a připsali si do tabulky velmi cenné, ale povinné tři body. „Věděli jsme, že to dnes bude hodně těžké utkání, především po mentální stránce. Po minulém vysokém vítězství doma s Opavou bylo potřeba nepodlehnout sebeuspokojení a podat stoprocentní výkon. To se nám podařilo. Do Moravských Budějovic jsme si jeli pro tři body, což jsme splnili, takže panuje naprostá spokojenost,“ řekl po utkání spokojený lodivod Plamenů.

16. kolo, středa 6. 11. 2019
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou 4:6 (1:1, 1:5, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Procházka (Krutiš), 31. Kruckovyč (Horký), 48. Horký (Krutiš, Trnka), 49. Svoboda (Procházka) – 12. Wasserbauer (Heinrich), 25. Kovářů (Heinrich, Bureš), 30. Wasserbauer (Kunstmüller, Adam), 31. Kovářů (Koželuh, Bureš), 36. Jícha (Chlubna, Pleva), 38. Heinrich (Kovářů, Pleva). Rozhodčí: Jiří Škach – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 344. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:6, 4:6.

Sestava z minulého utkání: Čáp (Sláma) – Kališ, Koželuh, Pleva (C), Wasserbauer (A), Spálovský, Půža – Medek, Chlubna, Kadleček, Jícha, Prokš (A) Gregar, Knap, Bureš, Adam, Kovářů, Heinrich, Kunstmüller



AKTUÁLNÍ INFORMACE

Obránce Martin Lojek do utkání opět nezasáhne z důvodu zranění kolene a jeho návrat do sestavy se odhaduje v průběhu 1-2 týdnů. Naopak by se měl v našem dresu znovu objevit obránce Václav Půža, který nastoupil již v utkání v Moravských Budějovicích. Dalším hráčem, který našemu klubu pomůže při problémech s obránci, je Jakub Černohorský a do útoku by měl být k dispozici i Radim Ferda.


"
OČEKÁVÁM VELMI KVALITNÍHO SOUPEŘE, KTERÝ MÁ SKVĚLÉ PŘESILOVKY, TAKŽE SE MUSÍME VYVAROVAT JAKÝMKOLIV ZBYTEČNÝM FAULŮM.
Ondřej Kovářů o zápasu s Bobry


PLAMENY HOŘÍ MOVEMBEREM

Stejně jako v minulém roce se i letos Plameny připojily k charitativní akci Movember, která je zaměřená hlavně na osvětu mužských onemocnění. Kromě tradičního knírku, který si nechá narůst celý A-tým (včetně trenérů i vedení), a finanční podpory chystá náš klub v rámci této akce několik překvapení pro fanoušky, která se budete dozvídat postupně během celého měsíce. To celé vygraduje na konci měsíce ve velkém finále. Vyzýváme proto všechny příznivce klubu, aby se do Movemberu zapojili společně s námi.

PLAMENY ZNOVU PODPOŘÍ CHARITATIVNÍ AKCI MOVEMBER!

NOVOMĚSTSKÁ NEMOCNICE SE PŘIPOJUJE KE KAMPANI MOVEMBER. NABÍZÍ BEZPLATNÉ VYŠETŘENÍ PROSTATY

DO MOVEMBERU SE NA VYSOČINĚ ZAPOJÍ NEMOCNICE, SPORTOVCI I HASIČI

Žďárský klub již tradičně podporuje akci Movember ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí. Nákupem těchto samolepek můžete přispět i vy! foto: Petr Nedvěd


HC Bobři Valašské Meziříčí

Založení klubu: 1931
Stadion: Stadion Valašské Meziříčí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Trenér: Jiří Weintritt

Bobři dokázali posbírat už 26 bodů a spolu s Havlíčkovým Brodem a Šumperkem tvoří nejsilnější trojici soutěže. Venku je Valašské Meziříčí paradoxně silnější než doma. Na vlastním ledě uhráli svěřenci trenéra Jiřího Weintritta v šesti utkáních 11 bodů, kdežto z putování po soupeřových kluzištích si přivezli bodů patnáct. Navíc jejich touha po třech bodech bude o to větší, jelikož Bobři prohráli svá poslední dvě utkání, nejprve v Šumperku a následně i doma s Opavou.

118.
Z TÉTO POZICE BYL WASHINGTONEM CAPITALS V ROCE 2002 DRAFTOVANÝ KAPITÁN BOBRŮ PETR DVOŘÁK.

Při pohledu na lídry kanadského bodování Valašského Meziříčí žádné nečekané jméno - až na jednu výjimku - nenajdete. Tou je teprve devatenáctiletý obránce Tomáš Ondračka, který má vyřízeny střídavé starty z nedalekého Vsetína. Dále si mezi obránci klasicky dobře vede ofenzivně laděný Michal Žák, který se v létě zkoušel probojovat do kádru Šumperka, ale neúspěšně. V útoku zase najdeme tradičního kanonýra a zároveň i sportovního manažera v jedné osobě Petra Dvořáka, dobře hrají i jeho spoluhráči z útoku Petr Seidler a Rostislav Vaněk.

Brankářskou jedničkou je Jiří Slovák, který prozatím odchytal deset utkání, z nichž čtyři skončila prohrou. Záda mu kryje David Sachr, jenž byl mezi třemi tyčemi v pěti zápasech a pyšní se průměrem 2,62 branek na zápas.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ


Bobrům se poslední domácí zápas opravdu nevyvedl. Valaši prohrávali po první třetině o tři branky a ani střelecká převaha je do zápasu nevrátila. Na jediný gól se zmohl Ondřej Martiník. „Dnes nás opět, stejně jako v posledních zápasech, zradila koncovka. Ze zkušeností vím, že takové hluché období v sezoně bývá a my jsme si to snad vybrali v těchto třech zápasech a od soboty nám to tam začne padat. Tímto ale nechci snižovat výkon opavského gólmana, který chytal skvěle, ale tím neklidem v zakončení jsme mu dost pomáhali. Zítra lehce potrénujeme, vyjedeme únavu a o víkendu se pokusíme bodovat,“ řekl po utkání asistent trenéra Bobrů Lukáš Plšek.

16. kolo, středa 6. 11. 2019
HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Slezan Opava 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Martiník (Romančík) – 5. Wolf (Peslar, Cihlář), 6. Malina (Peslar, Rousek), 11. Šindelář (Rousek, Herman), 27. Hendrych (Kysučan, Peterka), 57. Rousek (Malina, Zdeněk). Rozhodčí: Markovský – Šimčík, Bubela. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 303. Střely na branku: 44:26. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

Sestava z minulého utkání: Slovák (27. Sachr) – Ďurkáč, Holiš, Kamas, Weintritt, Běhal, Žák, Ondračka, Baroš – Dvořák (C), Vaněk, Seidler, Pořický, Romančík, Daněk (A), Andris, Martiník (A), Kuchařík, Paťava, Klímek.

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ

KOLO DATUM DOMÁCÍ HOSTÉ SKÓRE
11. 19. 10. 2019 BK Havlíčkův Brod HC Bobři Valašské Meziříčí 4:1
12. 23. 10. 2019 HC Bobři Valašské Meziříčí HC ISMM Kopřivnice 4:1
13. 26. 10. 2019 HK Nový Jičín HC Bobři Valašské Meziříčí 2:3
15. 2. 11. 2019 Draci Pars Šumperk HC Bobři Valašské Meziříčí 3:0
16. 6. 11. 2019 HC Bobři Valašské Meziříčí HC Slezan Opava 1:5

Statistické okénko


5-0-2-7 bilance 8-0-2-4
49:62 skóre 55:38
17 bodů (6.) body (umístění) 26 bodů (3.)
Ondřej Kovářů - 15 bodů (5+10) nejproduktivnější hráč Petr Dvořák - 22 bodů (9+13)
Dominik Adam
Ondřej Kovářů - 5 gólů
nejlepší střelec Petr Seidler - 10 gólů
Lukáš Bureš - 11 asistencí nejlepší nahrávač Petr Dvořák - 13 asistencí
Jan Wasserbauer - 8 bodů (3+5) nejproduktivnější obránce Tomáš Ondračka - 6 bodů (1+5)
Jan Čáp - 4,27 (11 zápasů)
Jiří Sláma - 4,25 (5 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Slovák - 2,74 (10 zápasů)
David Sachr - 2,62 (5 zápasů)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ


8. kolo, sobota 5. 10. 2019
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou 8:2 (3:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Pořický (Ďurkáč), 13. Seidler (Dvořák), 20. Andris (Paťava, Žák), 24. Dvořák (Vaněk), 39. Paťava (Andris), 41. Andris (Vávra, Paťava), 46. Kuchařík, 49. Daněk (Žák, Ďurkáč) – 7. Pleva (Bureš), 30. Lojek (Adam, Gregar). Rozhodčí: Vaněk – Vengřín, Pospíšil. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 8:2.

Sestava HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Sachr) – Ďurkáč, Mikel, Kamas, Holiš, Báchor, Žák, Běhal – Dvořák (C), Daněk (A), Vávra, Seidler, Vaněk, Andris, Pořický, Kuchařík, Smrčka, Klímek, Martiník (A), Romančík, Paťava.

Sestava SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Rulf) – Kadleček, Wasserbauer (A), Lojek, Pleva, Koželuh, Brož – Nečas, Bureš (A), Gregar, Kunstmüller, Knap, Kovářů, Medek, Jícha, Hromádka, Adam, Chlubna, Heinrich.

Zbývající program kola

SKUPINA SEVER:


MOSTEČTÍ LVI - Nová Paka
Řisuty - Vrchlabí
Trutnov - Bílina
Jablonec - Dvůr Králové nad Labem

SKUPINA STŘED:


David Servis - Klatovy
Písek - Kobra
Tábor - Příbram
Kolín - China Golden Dragon

SKUPINA VÝCHOD:


Opava - Havlíčkův Brod
Nový Jičín - Moravské Budějovice
SHK Hodonín - Šumperk