Utkání se Šumperkem hodnotí Jan Čáp a Martin Gregar

Zveřejněno 17.10.2019 | Redakce

Žďárští hokejisté cestovali na led lídra tabulky skupiny Východ v roli velkého outsidera. Draci ze Šumperka v dosavadním průběhu soutěže ztratili pouhé dva body za dvě výhry v prodloužení a určitě se neočekávalo, že by se na jejich neporazitelnosti mělo něco měnit. Jenže vše bylo jinak. Jaké bylo utkání očima jedněch ze strůjců úspěchu, brankáře Jana Čápa a útočníka Martina Gregara?

„tohle je velmi cenné vítězství,” ví brankář čáp

„Od zápasu jsem samozřejmě nečekal nic lehkého, což se potvrdilo a bylo to vidět hned v úvodních minutách utkání,“ potvrzuje Jan Čáp původní předpoklady, což bylo umocněno i dvěma rychlými vyloučeními obránce Plevy ihned zkraje utkání. Hosté ale tyto těžké chvilky dokázali přežít, postupně se začali osmělovat a během první třetiny si dokonce vypracovali dvoubrankové vedení.

Ve druhé třetině sice domácí dokázali během tří minut zásluhou Drtila a Vachutky vyrovnat, nicméně to bylo z jejich strany v zápase vše. Poté již brankář Plamenů zavřel branku na sto západů. Naopak jeho spoluhráči zvládli domácího Waneckiho překonat hned dvakrát, a tak se zrodilo překvapivé vítězství na ledě favorita celé soutěže. A co bylo podle Čápa klíčovým momentem utkání? „Zlomový moment podle mě přišel asi šest minut před koncem zápasu za stavu 2:2, kdy bylo nařízené trestné střílení pro Šumperk. To se mně ale povedlo naštěstí chytit, a tak nějak už jsem tušil, že ten zápas vyhrajeme,“ usmívá se jeden z hrdinů utkání, který nezapomněl pochválit ani své spoluhráče. „Kluci hráli opravdu výborně, hodněkrát mně pomohli, lehali do střel a spoustu z nich zablokovali. Za to jim patří dík. Tohle je pro nás velice cenné vítězství,“ pochvaluje si brněnský rodák.

Jan Čáp vs. Daniel Vachutka foto: Věra Václavková

Útočník GREGAR asistoval u dvou branek Plamenů

Útočník Martin Gregar měl na předzápasové prognózy podobný pohled jako jeho spoluhráč Čáp. „Věděli jsme, že to bude velmi těžký zápas, vždyť Šumperk ještě neprohrál. Na druhou stranu víme, že můžeme hrát s každým, a to jsme taky včera ukázali,“ říká hráč se „sedmasedmdesátkou“ na zádech a pokračuje v hodnocení utkání. „Zápas se nám povedl. Hráli jsme jednoduše a zodpovědně, což nás dovedlo ke třem bodům. Dokázali jsme si, že když budeme dodržovat to, co si řekneme, můžeme hrát s kýmkoliv.“ A samozřejmě nezapomněl ani na muže s maskou. „Celkově ale musím říct, že 3 body jdou hlavně za Čapínem. Celý zápas nás neskutečně držel a pochytal obrovskou spoustu střel,“ chválí při absenci Jiřího Slámy naši jedničku v brankovišti.

Martin Gregar nastoupil společně s Robinem Medkem a Slavomírem Kadlečkem proti Drakům ve čtvrté útočné formaci a právě tato trojka se postarala o vítězný gól tohoto utkání.

A jak ho viděl „Gregy“? „V pásmu jsme si vyměnili puk s Horťákem a já si všiml, že před bránou je úplně volný Robin. Chtěl jsem mu to tam co nejrychleji poslat a z rychlé nahrávky se tak trošku stal motýl, ale naštěstí mu doletěl přesně na hokejku a on to skvěle trefil,“ popisuje rozhodující trefu spoluhráče Medka v 58. minutě utkání. A jak sám snáší menší herní vytížení? „Asi nikoho netěší, když hraje ve 4. lajně a já nejsem výjimkou. Beru to ale tak, že jsem se sem vrátil z Hlinska a teď musím dokázat, že sem patřím a jsem týmu prospěšný. Poslední zápasy jsem se cítil opravdu dobře a dařilo se mi. Věřím, že když takhle budu pokračovat, probojuji se výš. Hlavně jsem ale strašně rád, že jsem zpět. Žďár je moje srdcovka a atmosféru, která je tady v kabině, asi nikde jinde nezažijete. Taky proto jsem si jistý, že se naše výsledky zlepší a zápas se Šumperkem byl tím správným odrazovým můstkem,“ doufá Martin v lepší zítřky.

A my si samozřejmě přejeme, aby se Plamenům podařilo návazat na tento výkon ihned v dalším zápase proti Hodonínu, který se odehraje 23. 10. 2019 od 18:00 na žďárských Bouchalkách.