Generálku obstará derby v Havlíčkově Brodě

Zveřejněno 05.09.2019 | Ondřej Krásný
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
P8, čtvrtek 5.9.2019 18:00 Zimní stadion Havlíčkův Brdo
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Žďárští hokejisté se po posledním domácím představení a výhře proti Trutnovu, naposledy postaví k přípravnému zápasu. Vyrazí do Havlíčkova Brodu, kde je čeká derby Vysočiny. Zřejmě budou znovu chybět někteří hráči, vzhledem ke zdravotnímu stavu.

Foto: Petr Nedvěd

BRUSLAŘI SE ZATÍM HLEDAJÍ

Příprava je pro klub z Havlíčkova Brodu prozatím opravdu přípravou. Velmi dobrý výsledek sehráli Bruslaři na ledě Třebíče, kterou trápili až do prodloužení. Poté dá se říct výhra střídala porážku. Za zmínku určitě stojí domácí výhra s velmi silným Šumperkem 6:3. Naopak poněkud vysokou prohru si svěřenci Richarda Cachnína odvezli z Tábora.

V posledním měření sil se vydal Havlíčkův Brod do Šumperka, ale utkání mu vůbec nevyšlo. Draci zvítězili 5:1. Naopak ale Bruslaři byli úspěšnější v prvním derby letošní sezony. Před týdnem se na žďárských Bouchalkách mohli radovat z výhry. Dvoubrankový náskok totiž Plameny dokázaly v samém závěru jen snížit.

PLAMENŮM CHYBÍ OBRÁNCI

Jak jste si již mohli všimnout, v obraně nastupují i jinak čistokrevní útočnici. Zadním řadám navíc nenahrálo ani dlouhodobé zranění Jiřího Kališe. Stoprocentně fit není ani kapitán Martin Pleva, u kterého se očekává, že dnešní přípravné utkání vynechá, stejně tak i útočník Marek Prokš. Otázka visí nad Janem Wasserbauerem, který si rovněž nese šrámy z úterního utkání a s největší pravděpodobností i on dnešní zápas vynechá.