Legendární „Tráva“ slaví sedmdesátku

Zveřejněno 03.05.2019 | redakce
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Jedna z nejvýraznějších postav celé historie žďárského hokeje, vynikající obránce a jedna z hlavních opor slavného prvoligového období na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let pan Bohumil Trávník se v tomto týdnu dožívá významného životního jubilea.
Bohumil Trávník pochází z Pístova u Jihlavy a s hokejem začínal v jihlavském Dynamu. Vojenská služba jej odvála na Slovensko, kde působil v Dukle Trnava a následně ve Zvolenu zažil úžasné hokejové období, na které stále rád vzpomíná. V roce 1978 přišel jako posila do Žďáru, kde se podílel na postupu do 1.NHL a stal se jedním z neslavnějších hráčů celé historie žďárského hokeje. Bouchalky neopustil ani po sestupu z druhé nejvyšší soutěže a v následném složitém období pomáhal udržet ve Žďáře kvalitní hokejovou úroveň a to nejen do ukončení své aktivní hokejové kariéry, ale následně i jako trenér a funkcionář. Ve Žďáře zapustil kořeny a žije tu dodnes. Řadu let působil také jako vedoucí zimního stadionu.

 

Jménem vedení klubu a redakce přejeme panu Trávníkovi k jeho 70. narozeninám a do dalších let vše nejlepší, pevné zdraví, hodně štěstí a radosti. Zároveň děkujeme za vše, co udělal pro žďárský hokej!

 

Bohumil Trávník (zcela vpravo) mezi oceněnými legendami při příležitosti 80 let žďárského hokeje, během exhibičního utkání "Návrat legend".