Kádr do příští sezony čítá hodně změn, hlavním trenérem bude Radek Haman

Zveřejněno 11.04.2019 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Krušné letní měsíce ve žďárském táboře začnou prvními několika změnami v kádru. Oproti loňské sezoně neuvidíme v dresu Plamenů dohromady sedm hráčů. Naopak za žďárské hokejisty bude bojovat nová čtveřice.

Přes léto čeká vedení klubu, ale i hráče spousta práce. Neoblíbená letní příprava začne 2. května. Nově pod vedením Radka Hamana, jenž převzal post hlavního kouče po Michalu Konečném, jenž na Bouchalkách strávil tři sezony. Jeho svěřenci budou trénovat třikrát týdně a kromě posilovny budou využívat hřiště na 5.ZŠ nebo halu na Bouchalkách. K vidění by měli během léta být i fotbalová přátelská utkání s týmy z okolních vesnic. Asistentem Radka Hamana bude Martin Nečas.

Michalu Konečnému přejeme za celý klub do budoucna své kariéry hodně štěstí a za tři roky vedení žďárské lavičky děkujeme. Bývalý kouč Plamenů dokázal tým dotáhnout k několika úspěchům a tomu historickému chybělo pouze málo.

Nový trenér převezme značně obměněný kádr. Plameny opustilo před další sezonou sedm hráčů z nejrůznějších důvodů. Lukáši Krupkovi a Ondřeji Stehlíkovi nepovolilo pokračovat v další sezoně pracovní vytížení a rodinné důvody. Podobná situace nastala i u Jakuba Peslara.

Naopak čtyři noví hráči budou dres Žďáru oblékat. U dvou z nich však můžeme říct staronově. Do Žďáru se totiž vrací po dlouhých letech v Havlíčkově Brodě Tomáš Chlubna a již loni ve Žďáře krátce působil obránce Jiří Kališ. Další posilou do obrany je Richard Adam, jenž poslední roky působil v Pelhřimově. Konkurenci v zadních řadách, by měl ještě vyztužit Vladimír Srnský, jenž prošel žďárskou mládeží. V dorostu a juniorce nastupoval v jihlavském dresu v extraligových soutěžích a po roční pauze, se pokusí porvat o místo ve žďárském dresu.

Soupiska hráčů, kteří naskočí do letní přípravy:


Sláma - Kolda, Koželuh, Pleva, Lojek, Adam, Kališ, Srnský - Bureš, Gregar, Jícha, Kadlec, Kovářů, Kunstmüller, Kuřítko, Nečas, Prokš, Wasserbauer, Chlubna

ZMĚNY V KÁDRU
PříchodyOdchody
Tomáš Chlubna (BK Havlíčkův Brod)Jakub Peslar
Richard Adam (Lední medvědi Pelhřimov)Ondřej Stehlík
Jiří Kališ (HC Nový Jičín)Ondřej Panna
Vladimír SrnskýLukáš Krupka
 Jan Hasoň
 Tomáš Kulich
 Petr Marek