První kolo nové sezóny odstartují Plameny doma. Na Bouchalky přijede Pelhřimov

Zveřejněno 11.09.2018 | Jakub Janů
SKLH Žďár nad Sázavou HC Lední Medvědi Pelhřimov
1., středa 12.9.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lední Medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Nová sezóna 2018/2019 klepe na dveře a Plameny se v ní hned v prvním kole představí na domácím ledě. Dorazí tradiční soupeř z Vysočiny a to Lední Medvědi z Pelhřimova. Zápas začíná od 18:00 na Bouchalkách.

Foto: Petr Nedvěd

V PŘÍPRAVĚ LEDNÍ MEDVĚDI TÁPALI

Lední Medvědi nastoupili do dvou zápasů proti Táboru. S ním nejprve doma padl - 3:4 po prodloužení, ale poté jim porážku oplatili na táborském ledě, když venku zvítězili - 2:3. Do dalších dvou zápasů šli proti Moravským Budějovicím. S těmi stejně jak s Táborem nejprve padli - 5:3, ale potom o týden později doma zvítězili - 6:4. Dál se utkali s Havlíčkovým Brodem s nimiž prohráli vysoko - 7:4. Následně právě se Žďárem, který doma zvítězil s přehledem - 6:1. A v posledním zápase se doma postavili v pikantním souboji proti brněnské Masarykově univerzitě, kterou porazili rozdílem jednoho gólu - 4:3.

VZÁJEMNÝ SOUBOJ VYŠEL JASNĚ PRO PLAMENY

Už vstup do zápasu měli žďárští famózní. Ve druhé minutě se prosadil Ondřej Kovářů a hned další minutu po něm se trefil Lukáš Jícha. Ještě do konce prvního dějství se stihl trefit Ondřej Stehlík a stanovil tak skóre po první třetině na - 3:0 pro domácí. V té druhé nejprve Pelhřimov snížil na - 3:1, ale za polovinou zápasu se podruhé prosadil Ondřej Stehlík a o dvě minuty po něm Martin Pleva. Tak druhá třetina i skončila a Žďár tím navýšil vedení už na - 5:1. Ve třetí se prosadil už jen nováček ve žďárském dresu Tomáš Franek, který tak završil konečné skóre na - 6:1.

LONI MĚLI ŽĎÁRŠTÍ NAVRCH

V prvním loňském soutěžním utkání využily Plameny domácího prostředí a vyhráli - 5:2. Ve druhém a to velice dramatickém souboji na pelhřimovském ledě se radovali stejně jak v prvním případě žďárští, když zvítězili - 4:6. Třetí duel byl pro Plameny katastrofální. Po velice špatném výkonu si z Bouchalek Pelhřimov odvezl za výhru - 3:4 všechny tři body. Ten čtvrtý na pelhřimovském ledě už pro ně byl podstatně zajímavější. Zde si Plameny s chutí zastřílely - 1:8 a odvezly si domů tři body.

ZRANĚN JE MARTIN KUŘÍTKO

Hned na začátku sezony musí trenéři Plamenů řešit nepříjemnost, jelikož se před startem soutěže zranil Martin Kuřítko. Jeho zlomená ruka si vyžádá rekonvalescenci několik týdnů. „Ještě to ani nezačalo a už to musíme měnit. Naštěstí máme široký kádr a každý je nahraditelný. Věřím, že budeme na sezonu dobře nachystaní," okomentoval situaci hlavní kouč Michal Konečný.