Na žďárskou střídačku se vrací Jaroslav Benák

Zveřejněno 21.10.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Tristní výsledky posledních zápasů žďárských Plamenů, které vyvrcholily sobotním debaklem, mají první opatření. Vedení klubu se dohodlo na spolupráci s Jaroslavem Benákem v roli asistenta trenéra.

Foto: Vladimír Sýkora

Výsledková a herní krize žďárského hokejového týmu, která čítá již čtyři porážky v řadě, nenechává v klidu vedení SKLH. Kromě jiných možných řešení, která jsou zatím ve fázi jednání, přichází první konkrétní krok. Realizační tým „A“ mužstva Plamenů posílí bývalý vynikající obránce, čtyřnásobný mistr Československa a mistr světa z roku 1985 Jaroslav Benák, který bude zastávat funkci asistenta hlavního trenéra.

Ten již v roli kouče žďárského týmu působil v letech 2008 – 2010. Poté dostal nabídku z tehdy prvoligového Havlíčkova Brodu, kde se v trenérském tandemu s Petrem Novákem podílel na největším úspěchu havlíčkobrodského hokeje za posledních 50 let, kterým bylo 5. místo v základní části 1.ligy, následný postup do semifinále a konečné 4.místo v sezóně 2010-2011.

Doplnění o asistenta oznámil generální manažer žďárského SKLH Miloslav Šimon, který zároveň rázně odmítl spekulace o odvolání trenéra Sobotky: „O tom jsme v žádném případě neuvažovali, trenér Sobotka má naši naprostou důvěru a vůbec by mě nenapadlo jej vinit ze současných výsledků. Jde ale o to, že Martin toho má opravdu hodně a s tím áčkem potřebuje pomoci, proto jsem oslovil Jardu Benáka.“ Dodejme, že Martin Sobotka kromě role hlavního trenéra „A“ mužstva, plní v klubu funkci šéftrenéra mládeže, hlavního trenéra mladšího dorostu a sekretáře klubu. Mimo to ještě působí jako trenér u krajského výběru Vysočiny.

Hlavní trenér Plamenů tuto změnu vítá a slibuje si od ní hlavně pomoc s defenzivou: „Věřím, že Jarda díky svým obrovským zkušenostem a jeho určitou specializací na defenzivu, nám může pomoci s tím, kde nás nejvíce tlačí bota, tedy s organizací obranné hry, může přinést svůj jiný a nový pohled na hru i na jednotlivé hráče, na jejich úkoly a styl hry. A hlavně při koučinku v zápasech se budeme moci každý zaměřit na něco jiného a lépe a rychleji reagovat na vývoj hry a případně ty věci konzultovat mezi dvěma pohledy,“ komentoval angažování asistenta Martin Sobotka.

A jak reagoval na nabídku z pod Zelené Hory Jaroslav Benák? „Určitě jsem moc rád, že mě Žďár oslovil, líbilo se mi tam a vždycky tam byla skvělá parta lidí. Už se mi po hokeji stýskalo, měl jsem teď dva roky pauzu, takže už se opravdu těším. No a hlavně doufám, že pomůžu klukům zase to zvednout,“ neskrýval spokojenost se žďárskou nabídkou nový člen trenérského tandemu Jaroslav Benák.