Mladší dorost porazil Motor, starší byl úspěšný částečně

Zveřejněno 04.10.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – O víkendu měly mládežnické týmy Plamenů na programu tři zápasy proti mužstvům z jihu Čech. Starší dorostenci sice v pátek utrpěli v Táboře těžkou porážku, ale v neděli si na domácím ledě připsali dva body proti Písku. Nejvíce radosti udělali příznivcům žďárského hokeje extraligoví mladší dorostenci, kteří dokázali v dramatickém duelu porazit českobudějovický Motor a připsat si tak veledůležité tři body.

Foto: René Rámiš

MLADŠÍ DOROST

Po nešťastné porážce v minulém týdnu od Havlíčkova Brodu, se mladší dorostenci propadli až na poslední příčku extraligové tabulky. Toto zaváhání však dokázaly mladé Plameny napravit v neděli, kdy na Bouchalkách udolaly Motor České Budějovice a svému největšímu rivalovi znovu odskočili o tři body. Vítězství se však nerodilo vůbec snadno a kluci si sáhli na samé dno svých sil.

Již ve třetí minutě se vedení ujali Jihočeši. Domácí se však rychlou brankou nenechali zlomit a bojovali o vyrovnání. A to se jim podařilo ve 12. minutě, když se Žan Primožič dostal k nahozenému kotouči a přesnou trefou srovnal na 1:1. Hrál se pohledný, rychlý a důrazný hokej, ale další branky nepřicházely, ať již díky pozorným obranám, tak díky skvělým brankářům.

Skóre se měnilo až ve druhé polovině zápasu. Ve 33. minutě se u levého mantinelu dostal ke kotouči Ondřej Tobiáš, vybruslil si mezi kruhy a podruhé rozvlnil síť budějovické branky a otočil stav utkání na 2:1. Dále pokračoval tuhý boj o každý kousek ledu a Plameny bránily těsné vedení.

Musely jej uhájit i při několika oslabeních. Vše však s vypětím posledních sil zvládly a to, i když v samotném závěru zápasu Motor odvolal brankáře a jal se dobývat žďárskou branku v šesti. V poslední sekundě pak navíc zpečetil mimořádně důležitou výhru Žďáru svým druhým gólem v zápase Ondřej Tobiáš trefou do opuštěné branky.

Obrovský podíl na zisku cenných bodů měl vynikající brankář Denis Vacek, což je obzvláště pikantní v tom, že se jedná o čerstvou posilu, která přišla na Vysočinu právě z Českých Budějovic a proti svým bývalým spoluhráčům se blýskl fantastickým výkonem.

8. kolo, neděle 4.10.2015

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Motor České Budějovice 3:1 (1:1,1:0,1:0)
Branky a nahrávky: 12. Primožič (Pytlík, Kukla), 33. Tobiáš, 60. Tobiáš – 3. Procházka (Egert, Holý)

Fotogalerie ze zápasu zde.

STARŠÍ DOROST

V pátek cestovali starší dorostenci do Tábora, kde se jim však vůbec nedařilo, podobně jako o den později žďárskému „A“ týmu. Z jihu Čech si svěřenci Petra Štěpánka přivezli vysokou porážku.

5.kolo, pátek 2.10.2015

HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou 9:2

Na domácím ledě se však starším dorostencům daří a v neděli si zde připsali dva body v zápase proti Písku. Ovšem žďárští mladíci sahali po plném bodovém zisku. Po první třetině totiž vedli již 3:0, ve druhé sice Jihočeši dvěma brankami snížili, ale Plameny stále držely vedení. To se jim však nepodařilo udržet v závěrečné dvacetiminutovce, kdy Písek vyrovnal. Za stavu 4:4 se tak o vítězi rozhodovalo v samostatných nájezdech, ve kterých byli Žďárští úspěšnější a získali druhý bod.

6.kolo, neděle 4.10.2015

SKLH Žďár nad Sázavou – IHC Písek 5:4sn (3:0, 0:2, 1:2 – 1:0)

POZVÁNKA

Příští víkend vstoupí do nové sezóny obnovený tým nejstarší mládežnické kategorie. V pátek je čeká premiéra v krajské lize juniorů na ledě Chotěboře a v sobotu se poprvé představí na domácím stadionu, kde přivítají Lanškroun. Obě dorostenecké kategorie však o víkendu na žďárských Bouchalkách neuvidíme. Starší dorostence čekají cesty do Poděbrad a do Jablonce. Mladší Plameny se pokusí urvat další body v neděli na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě na úkor místní Dukly.