DOR: TRE - ZNS 3:3 - Ve vyrovnaném boji remíza

Zveřejněno 12.09.2008 | Lukáš Rousek
Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
3., pátek 12.9.2008
Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Třebíč: Dusík - Hrbek, Kučera, Peroutka, Donutil, Krejčí, Dobrovolný, Pálka, Jakič - Vyhnalík, Kazatel, Outulný, Šulc, Stromecký, Vlašín, Fusek, Weiss, Deveri, Svoboda, Roupec, Caudr.
SKLH Žďár nad Sázavou: Čížek - Pavlas, Jan, Střecha, Kuchta, Kabelka, Velecký, Čejka, Jicha, Hájek, Gregar, Vítek, Hron, Staněk, Mach, Peňáz, Chlubna, Ludvík.
Branky a nahrávky: 19. Caudr (Fusek), 24. Peroutka (Donutil, Deveri), 46. Deveri z trestného střílení - 39. Gregar (Staněk), 44. Kruchta (Chlubna), 56. Chlubna (Kuchta). Rozhodčí: Kubíček - Drobílek, Lošťák. Vyloučení: 4:4, navíc Peroutka 5 minut + osobní trest do konce utkání, Donutil (oba TRE) 10 minut osobní trest - Hron a Velecký (oba ZDR) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3.
Ž Ď Á R N. S Á Z A V O U - Dorostenci zajížděli k dalšímu utkání do Třebíče, kde se utkali s místní Horáckou Slavií. Utkání nabídlo spoustu zajímavých akcí, pěkné zákroky brankářů a také krásné góly. Třebíč dvakrát v zápase vedla, ale Žďáru se podařilo dvakrát vyrovnat a v závěru dokonce sahal po vítězství.

Reportáž

Do zápasu vstoupili aktivněji Žďárští a hned v prvé minutě musel Dusík řešit vyrážečkou střelu Veleckého. Domácí odpověděli střelou Dobrovolného na konci přesilové hry, se kterou měl Čížek v brance hostí hodně starostí. V osmé minutě promáchl dva metry před Dusíkovou brankou skákavý kotouč Staněk, z protiútoku pálil nebezpečně Deveri, jehož švih těsně minul levou tyčku žďárské svatyně.
Při vyloučení Svobody prověřili hostující hráči dvakrát lapačku brankáře Dusíka, jmenovitě Gregar a Jan. Hokej pokračoval v dobrém tempu, jenže hráči na obou stranách měli problém ve druhé polovině první části hry vypořádat se s finální částí útočné akce.
Až v 19. minutě se podařilo sehrát Třebíči pěknou akci. Jakub Fusek zavezl kotouč za branku, zpětnou nezištnou přihrávkou našel u pravé tyče číhajícího Jana Caudra, jenž nasměroval puk do odkryté části branky – 1:0. Těsně před koncem úvodní třetiny jedovatě střílel Ludvík a rozezvonil tyčku Dusíkovy branky.


Druhou periodu začali oba týmu zostra. Centr aktivního Veleckého před branku adresáta nenašel, na druhé straně neuspěl Weiss po přihrávce Šulce. Ve 24. minutě využili domácí přesilovku při vyloučení Střechy za nedovolené bránění. Donutil posunul puk na modré čáře Jiřímu Peroutkovi, jehož dělová rána z první vyhnala všechny pavouky z pravé šibenice Čížkovy klece – 2:0.
Třebíč si po druhé brance vypracovala několik dobrých šancí ke zvýšení náskoku. Stromeckého střelu vytěsnil Čížek vyrážečkou mimo nebezpečí, další velkou příležitost spálil kapitán Deveri, když trestuhodně netrefil prázdnou branku při dorážení Fuskovy střely. Bohužel pro domácí platilo otřepané pravidlo nedáš – dostaneš. Ve 39. minutě vyrobili domácí beci chybu v rozehrávce, kotouče se ujal Martin Gregar a prostřelil Dusíka – 2:1. Několik vteřin před druhou sirénou ještě zahrozil hostující Velecký.


Úvod třetí periody nabídl šanci Caudra, kterou dorážel bekhendem Weiss těsně vedle. Ve 44. minutě ujeli Žďárští dva na jednoho, Chlubna žabičkou přihrál Petru Kuchtovi, jenž povedeným blafákem vyrovnal – 2:2.
Třebíč po ztrátě náskoku zvýšila útočnou aktivitu. Ve 46. minutě dostal pěknou přihrávku do jízdy Vlašín, jenže byl zahákován hostujícími beky. Hlavní rozhodčí nekompromisně nařídil trestné střílení. Danko Deveri se rychle rozjel a nájezd zakončil šikovnou kličkou přes ruku mezi betony brankáře Čížka – 3:2.
Žďár se vrhl dopředu. Domácí gólman Dusík předvedl několik vynikajících zákroků, zejména proti tutovce Macha. Hostům se naskytla výborná příležitost vyrovnat, když byl v 55. minutě vyloučen Peroutka na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. V 56. minutě po nepřehledné situaci před Dusíkem vyrovnal hodně sporným gólem Tomáš Chlubna - 3:3. Žďárští vytrvale bušili do domácí čtveřice v pokračující přesilovce. Dusík se opět vyznamenal proti střelám Kuchty a Hájka.


Zajímavé utkání nakonec přineslo remízu 3:3.