PLAY-OFF: Ve čtvrtek pokračování série. Plameny počítají velké ztráty

Zveřejněno 13.03.2024 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou AZ Havířov
OF2, čtvrtek 14.3.2024 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov ZNS - HAV
Plameny v prvním utkání nestačily na profesionály z Havířova, kde velkou roli sehrála i marodka svěřenců Milana Řehoře. Situace se však nelepší a sestava Plamenů čítá další ztráty. Podaří se podat našim hokejistům heroický výkon i podruhé a znepříjemní favoritovi cestu ke druhému bodu? Úvodní buly je naplánování na 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny odjely k prvnímu utkání v hodně zdecimované sestavě. Ze zdravotních důvodů chyběl nejproduktivnější hráč, a jeden z nejlepších hráčů druhé ligy, Jiří Půhoný, dále kvůli zdravotním problémům chyběl i zkušený Jan Wasserbauer a bojovník Tomáš Chlubna. Pracovní vytížení nepustilo do utkání Miroslava Kuklu a Vojtěcha Mašteru, který by se, jako jediný, mohl ve čtvrtek v sestavě objevit. Kvótu čtrnácti zápasů, aby mohli naskočit do vyřazovacích bojů, nesplnili Martin Kubíček, Adam Svoboda a Filip Picka.

Bohužel navíc hned v první minutě úterního utkání nevybíravě sestřelil Davida Polodnu havířovský Lukáš Bednář, který za tento, dá se říct, brutální zákrok vyfasoval pouze dvě minuty (dle rozhodčích se jednalo o faul kolenem). „Rozhodně tento zákrok chceme řešit, protože David byl po zákroku ihned převezen do nemocnice. Bereme tvrdou hru, ale ne zákeřnou. Chtělo by to mezi sebou více respektu," hodnotil po utkání asistent Jiří Plachý. „Smutné je, že rozhodčí nám ještě tvrdí, že to byl zákrok kolenem. Přitom David byl jasně otřesený, rozražený nos a šrámy v obličeji," konstatoval pro klubový web asistent Plamenů.

S Polodnou cestoval paradoxně do nemocnice i Miroslav Rohlík, který byl tvrdě dohrán u mantinelu jen o několik minut později a utkání rovněž nedohrál. Plameny tak dohrávaly utkání pouze s jedenácti hráči. „Nebudeme tady brečet, že nás je málo, nikdo nám stejně nepomůže. Je to tak trochu i naše ostuda. Bohužel špatné je, že nemáme kde brát, navíc se ještě zranil Jíchyč, takže další mínus jedna," vyjmenovává Plachý další zranění v kádru.

Lukáš Jícha totiž dohrál utkání se zraněním v oblasti ledvin, z čehož se nakonec vyklubalo zranění vážnějšího charakteru - hematom na ledvině - a jeho start ve čtvrtečním utkání je bohužel také vyloučen. „Snažíme se udělat maximum, aby z marodů někdo hrál, ale ty zranění jsou vážná. Juniorku nemáme, kluci z krajských lig taky hrát nemohou, takže asi tak," zakončuje naše povídání Plachý.

1. ZÁPAS

AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou 8:2 (2:0, 3:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 8. Franek (Haas, Bednář), 19. Klimša (Bednář, Spratek), 28. Antoníček (Apolenář, Ćmiel), 30. Haas (Bednář, Ševčík), 34. Vosátko (Mrva, Ćmiel), 43. Ficek (Antoníček, Mrva), 52. Franek (Valenta, Bednář), 57. Karafiát (Klimša, Vosátko) – 49. Štola (Kadleček, Gregar), 59. Pleva (Kadleček, Dušek).. Rozhodčí: Šudoma, Šico – Bartek, Smetková. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1111. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 8:1, 8:2.

AZ Havířov: Sachr – Michálek, Kunc, Ševčík, Valenta, Vosátko, Ficek, Ščurek – Klimša (A), J. Křivohlávek, Karafiát – Franek, Haas (C), Bednář – Pawliczek, Spratek, Kratochvil – Antoníček, Ćmiel, Apolenář – Mrva (A).

SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal – Jar. Ludvík, Půža, Grauer, Pleva (C), Beran – Dušek, Kadleček, Rohlík – Štola, Jícha, Polodna – T. Ludvík, Gregar.

STATISTIKY ZE ZÁKLADNÍ ČÁSTI

36-2-4-2 CELKOVÁ BILANCE 17-2-3-22
270 (1.) POČET VSTŘELENÝCH GÓLŮ 149 (6.)
99 (1.) POČET OBDRŽENÝCH GÓLŮ 187 (11.)
116 (1.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 58 (8.)
Tomáš Franek (49+42) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI Jiří Půhoný (36+45)
Tomáš Franek (49) NEJLEPŠÍ STŘELCI Jiří Půhoný (36)
David Klimša (50) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČI Jiří Půhoný (46)
Ondřej Ševčík (12+26) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCI Miroslav Kukla (3+16)
Simon Kratochvíl (72 TM) NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČI Dominik Dušek
Martin Pleva (oba 63 TM)
David Sachr (1.97)
Martin Šindelka (2.03)
Daniel Šimonů (2.75)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Martin Sejpal (3.37)
Lukáš Vít (4.25)
Jiří Sláma (5.56)