Plameny vyrazí do Opavy bojovat o co nejlepší pozici pro play-off

Zveřejněno 08.03.2024 | Redakce
HC Slezan Opava SKLH Žďár nad Sázavou
44., sobota 9.3.2024 17:00
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou OPA - ZNS
Poslední utkání základní části je tady a Plameny k němu vyrazí bojovat o vylepšení pozice pro play-off na led nepříjemné a letos výborně hrající Opavy. Podaří se svěřencům Milana Řehoře vyhrát a naladí se vítězně na play-off, které startuje již následující úterý? Utkání v Krnově, kde letos Opava hraje, startuje v 17:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny přivítaly v posledním domácím utkání základní části SHKM Hodonín, který může byt teoreticky i jejich soupeřem v prvním kole play-off. První polovina středečního utkání byla vyrovnaná, ale ve druhé polovině měli naši hokejisté již navrch, ztroskotali ale bohužel na hodně vyloučeních a slabé koncovce. „Zhodnotit dnešní zápas a nebýt v emocích, to asi ani nejde. Dvě třetiny i přes to, že jsme prohrávali nula jedna jsme plnili, co jsme si řekli, že na Hodonín platí. Šance jsme si vytvořili a věřili jsme, že nám tam určitě musí něco padnout. Takhle jsme vstoupili i do té třetí třetiny. Jenže co se potom dělo, nevím. Pětiminutové vyloučení zásadně ovlivnilo zbytek zápasu. Nechápu proč na posledních deset minut rozhodčí zcela změní metr, kterým utkání posuzuje,“ byl po utkání zklamaný asistent Jiří Plachý.

Ten bude mít, společně s Milanem Řehoře, pro poslední utkání základní části v Opavě pravděpodobně k dispozici kompletní kádr. Do sestavy by se mohli vrátit i obránci Martin Kubíček a Miroslav Kukla.

HC SLEZAN OPAVA

Hosté z Opavy jsou pro někoho možná překvapením sezóny. Nenápadný mančaft, který však docela pravidelně sbírá body, skončí definitivně na 4. místě druholigové tabulky východní skupiny a v prvním kole play-off vyzve BK Havlíčkův Brod.

Důležitým článkem sestavy byl porubský brankář Marek Slíž jenž má na svém kontě již 23 výher (lépe je na tom pouze hodonínský Piták, loni paradoxně chytající v Opavě). Z hráčů v poli zaznamenal už 53 bodů Tomáš Rousek, který je zároveň nejlepším hráčem svého týmu. Obrana Plamenů si bude muset dávat pozor i na Kryštofa Stuchlíka, který má na svém kontě 16 branek a 20 gólových asistencí. Opavský kádr se však pyšní velkou vyrovnaností, není v něm hráč, který by vyloženě vyčníval, hosté budou určitě opět sázet na týmový výkon podpořený výkonem mladého gólmana.

POSLEDNÍ ZÁPAS

Opavští hokejisté v předposledním kole základní části podlehli v krnovském azylu 1:3 vedoucímu Havířovu, a s jistotou tak půjdou do vyřazovacích bojů ze čtvrtého místa proti Havlíčkovu Brodu. Na dva zásahy hostujícího Spratka odpověděl ve třetím dějství Beránek. Slezan mohl v závěru v oslabení paradoxně i vyrovnat, velkou šanci Brady ale zlikvidoval Šindelka. „Vyhrál favorit, ale kousali jsme a při troše štěstí jsme mohli v závěru ve vlastním oslabení vyrovnat. Výsledek ale asi odpovídá průběhu hry. Do branky se vrátil Marek Slíž a vedl si velmi dobře. Pochytal toho strašně moc, byl jedním z našich nejlepších hráčů. Vyzdvihnout určitě zaslouží i útočník Marek Brada, který byl aktivní a měl šance. Musím ale říct, že celé mužstvo bojovalo a nedalo soupeři nic zdarma. V sobotu nás čeká poslední zápas základní části se Žďárem, což pro nás bude už taková příprava na play-off,” přiznává hlavní trenér Slezanu Pavel Zdráhal.

43. kolo, středa 06. března 2024
HC Slezan Opava - AZ Havířov 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Beránek (Häring, Adamec) – 6. Spratek (Klimša, Franek), 22. Spratek (Franek, Bednář), 60. Franek (Bednář, Mrva). Rozhodčí: Kapitanov – P. Rychlý, Návrat. Vyloučení: 3:7, navíc Beránek (Opava) 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 277. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Slíž – Ervasti, Foltýn, Pachula, Lehotský, Jak. Ludvík, Adamec – Krejsa, K. Stuchlík (C), Hendrych – Vojtovič (A), Kotásek, Beránek (A) – Káňa, Kadula, Buršík – Häring, Brada, Štindl – Vašenka, Wendelin.

STATISTICKÉ OKÉNKO

18-5-3-16 BILANCE 17-2-3-21
137:130 SKÓRE 126:119
69 (4.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 58 (7.)
Tomáš Rousek (22+31) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Dominik Dušek (35+44)
Jiří Půhoný (33+46)
Tomáš Rousek (22) NEJLEPŠÍ STŘELEC Dominik Dušek (35)
Tomáš Rousek (31) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Jiří Půhoný (46)
Jiří Šindelář (3+27) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Miroslav Kukla (3+16)
Marek Slíž (2.78)
Antonín Nowak (3.24)
Jakub Urbisch (7.50)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Martin Sejpal (3.34)
Lukáš Vít (4.32)
Jiří Sláma (5.56)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

33. kolo, neděla 3. března 2024
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Kubíček (Dušek), 37. Kadleček (Pleva, Půhoný), 43. Wasserbauer (Chlubna, Polodna) – 4. Vašenka (Štěpánek), 48. Krejsa (Brada). Rozhodčí: Held – Štěrba, Viskot. Vyloučení: 7:5, navíc Foltýn (Opava) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 640. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal – Wasserbauer, M. Kubíček, Grauer, Pleva, Beran, Půža, Jar. Ludvík – Dušek, Kadleček, Půhoný – Štola, Jícha, Picka – Polodna, T. Ludvík, Chlubna – Maštera, Gregar.

HC Slezan Opava: Nowak – Foltýn, Adamec, Ervasti, Štěpánek, Šindelář, Jak. Ludvík – Kotásek, Beránek, Káňa – Kadula, Krejsa, Hendrych – Štindl, Vašenka, Vojtovič – Buršík, Brada, Hradil – Häring.

VIDEOREPORTÁŽ