Poslední okresní derby sezony se blíží. Plameny vyrazí do Velkého Meziříčí

Zveřejněno 27.02.2024 | Redakce
HHK Velké Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
41., středa 28.2.2024 18:00
HHK Velké Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VEL - ZNS
Již jde do tuhého. Plameny po nevydařeném utkání v Novém Jičíně vyrazí k utkání 41. kola do nedalekého Velkého Meziříčí. Horáci bojují o to, aby se vyhnuli play-out, tudíž svěřence Milana Řehoře nečeká vůbec nic jednoduchého. Podaří se Plamenům napravit poslední nepovedené vzájemné utkání a získají do tabulky důležité tři body? Utkání startuje v 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Žďárské Plameny zajížděly v sobotu k důležitému zápasu do Nového Jičína s vědomím nutnosti přivézt na Bouchalky body. Bohužel se mise nepodařila a do Žďáru se Plameny vrátily s prohrou. Za neúspěchem stojí hlavně nevýrazná první třetina, což potvrdil po utkání i asistent Jiří Plachý. „Měli jsme velmi špatný vstup do zápasu. Druhou třetinu se to sice zlepšilo, kdy jsme domácí de facto nepustili ze třetiny. Ale bohužel bez efektu," hodnotil zklamaně a potvrdil tím i nulovou produktivita ve druhé části, kde Plameny nechaly vyniknout domácího gólmana Klimka.

Ve středeční derby s Velkým Meziříčím bude zcela jistě chybět trenérům obránce Miroslav Kukla, který si plní pracovní povinnosti. Otazník visí i nad startem dalšího obránce Martina Kubíčka, u kterého bude záviset na tom, zdali ho pustí jeho mateřský klub.

V útoku bude chybět Vojtěch Maštera, který si, podobně jako Kukla, plní pracovní povinnosti. „O sestavě ještě jasno není, rozhodneme se až v průběhu úterka. Čeká nás těžké utkání a poslední výsledky Velmezu ukazují, že šli výkonnostně hodně nahoru. O žádném podcenění nemůže být ani řeč, navíc v naší situaci. Pojedeme 100 % bodovat, chceme tři body," burcuje hlavní trenér Plamenů Milan Řehoř.

VÝJEZD

Šakal Patriots pořádá ve středu výjezd na toto veledůležité okresní derby. Takže neváhej, pojeď podpořit Plameny a vytvoř jim domácí prostředí!

A cena? 100 - 150 Kč a odjezd je naplánován na 17:00 od žďárského zimního stadionu. Hlásit se můžete SMS na čísle 732 574 667 nebo do zprav Šakal Patriots.

HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Nabízí se, že cílem hokejistů Velkého Meziříčí do konce sezóny je vyhnout se baráži o sestup. K té nyní mají nejblíže dva celky z Meziříčí - tedy právě náš příští soupeř z Velkého Meziříčí a také to Valašské, které na posledním místě ztrácí na Horáky pouhé dva body.

Lídry bodování v týmu, který na dresech vyznává modrou a bílou, jsou s jedeačtyřiceti body Miroslav Juda a nejlepším střelcem našeho okresního rivala je Jiří Doležal s dvaceti brankami. Za zmínku jistě stojí v útočných řadách i mladíček Hynek Peš, který má vyřízené střídavé starty u jihlavské juniorky a ve druhé lize si drží průměru dvou bodů na zápas! Zajímavostí Horáků je i fakt, že v brankovišti se v dosud probíhajícím ročníku vystřídalo už 7 mužů, zdaleka největší porci zápasů však odchytal Jaroslav Juda, který do brány naskočil již v osmadvaceti případech.

Domácí se mnohdy spoléhají na podporu hráčů, které k nim na střídavé starty posílá prvoligová jihlavská Dukla. Zda některý z nich nastoupí i ve středu, a dodá tak mančaftu přidanou hodnotu co se kvality týče, je ve hvězdách.

POSLEDNÍ ZÁPAS

Domácí tým vstoupil do utkání s pořádným sebevědomím a už ve druhé minutě se ujal vedení zásluhou Alexe Nilssona. Hosté pak sice v úvodu druhého dějství jednobrankové manko smazali, jenomže Šumperk přidal dva rychlé góly a to už se těžko dohánělo. Velké Meziříčí se však sympaticky nevzdalo a ve třetí třetině ještě vykřesalo malou naději na bodový zisk trefou na 3:2. I přes pořádné drama v závěru zápasu už ale Draci žádnou chybu nepřipustili a těsný náskok díky bohu udrželi.

40. kolo, sobota 24.02.2024
Draci Pars Šumperk - HHK Velké Meziříčí 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Nilsson (Danielčak), 37. Šišolák (Skopal), 40. Polách (Tarnoczy, Scheuter) – 25. Juráň (Doležal, Slabý), 42. Jan Ludvík (Paleček, Vedral). Rozhodčí: Škach – Bubela, Kučera. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 833. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

J. Juda – Trnka, Slabý, D. Dolníček II, Orsech, Ambrož, Kochánek – Kotrba, Jan Ludvík, Paleček – Burian, Doležal, Vedral – Šantora, Juráň, Hrnčíř – F. Střecha, M. Juda, Milotínský.

STATISTICKÉ OKÉNKO

12-2-3-23 BILANCE 15-1-3-20
118:185 SKÓRE 132:171
43 (11.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 50 (9.)
Miroslav Juda (16+25) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Jiří Půhoný (29+43)
Jiří Doležal (20) NEJLEPŠÍ STŘELEC Dominik Dušek (31)
Miroslav Juda (25) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Jiří Půhoný (43)
Petr Slabý (6+18) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Miroslav Kukla (3+16)
Ondřej Chaloupek (4.06)
Jaroslav Juda (4.17)
Peter Juda (6.10)
Lukáš Vejmelka (6.87)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Martin Sejpal (3.62)
Lukáš Vít (4.32)
Jiří Sláma (5.56)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

POSLEDNÍ ZÁPAS

30. kolo, středa 17.01.2024
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HHK Velké Meziříčí 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky:: 10. Wasserbauer (Kukla, Dušek), 23. Gregar (Štola, Polodna) - 28. Doležal (Švejda, Juda M.), 35. Slabý (Švejda, Juda M.), 48. Orsech. Rozhodčí: Michael Kohoutek - Rudolf Tichý, Marek Tichý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 483. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Sláma) - Půža, Kukla, Pleva (C), Kubíček, Ludvík J., Grauer - Dušek, Wasserbauer (A), Půhoný (A) - Rohlík, Jícha, Čejka - Maštera, Ludvík T., Chlubna - Gregar, Štola, Polodna

HHK Velké Meziříčí: Juda J. (Vejmelka) - Ambrož (C), Slabý (A), Trnka, Dolníček, Orsech, Kochánek - Doležal, Juda M., Švejda - Vedral, Lašák, Juráň (A) - Kotrba, Burian V., Broža - Šantora, Kuba, Nesvadba

VIDEOREPORTÁŽ