Plameny ve středu zavítají na led Vyškova

Zveřejněno 07.02.2023 | Anna Daňsová
Hokej Vyškov SKLH Žďár nad Sázavou
36., středa 8.2.2023 18:00
Hokej Vyškov - SKLH Žďár nad Sázavou VYS - ZNS
Sobotní utkání s Kopřivnicí Plamenům vyšlo na výbornou, přehrály soupeře snad ve všech ohledech a zaslouženě zapsaly tři body za jednoznačné vítězství 6:1. Ve středu budou mít šanci navázat na parádní výkon a pokusit se přivézt domů další cenné body do tabulky, když se vydají na led Vyškova. Utkání začíná v 18:00 a vy jej můžete sledovat na www.czechicehockey.tv!

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny odehrály poslední čtyři utkání na domácím ledě a získaly z nich nakonec 8 bodů za dvě výhry a dvě porážky v prodloužení a nájezdech. V zápasech žďárští hokejisté předváděli velmi solidní výkony, které potvrdili v sobotu proti Kopřivnici; tu po celý zápas nepustili prakticky k ničemu. Od počátku domácí diktovali tempo hry a prosadili se již v 7. minutě zásluhou Luboše Kunstmüllera. Ten navíc ve 12. minutě přidal i druhou branku a žďárští hokejisté tak vedli 2:0. Ve druhé třetině se opět prosadili jen domácí díky trefě Tomáše Chlubny a hostující Kopřivnici dovolili vstřelit gól až v 51. minutě za stavu 4:0, ale to bylo ze strany hostů vše. Konec zápasu opět patřil domácím Plamenům, které pečetily skvělý výkon dvěma trefami do prázdné brány a připsali si zasloužené vítězství nad silným soupeřem. „My jsme hlavně rádi za ty tři body, potřebovali jsme je jako sůl. Kluci makají, dávají do toho srdíčko, plní to, co mají, obrovsky se semkli. Za ty zápasy, co jsme odehráli teď doma, si takovouhle výhru zasloužili. Doufám, že ten zápas klukům pomůže, budou si víc věřit a odpíchnou se od toho i v sérii tří zápasů venku, která nás teď čeká. Pokud navážeme na výkony doma, věřím, že nějaké body urveme a pomůžeme si k záchraně v lize,” chválil své svěřence jeden z trenérů Vojtěch Šír.

Plameny se díky tříbodovému zisku zase trochu vzdálily poslednímu Velkému Meziříčí, na které aktuálně drží v tabulce náskok 6 bodů. Jejich středeční soupeř Vyškov letos všechny tři vzájemné zápasy ovládl, když postupně porazil Plameny na Bouchalkách 5:0, doma ve Vyškově 6:3 a v posledním vzájemném zápase opět ve Žďáře zvítězil nejtěsnějším rozdílem 5:4.

POSLEDNÍ ZÁPAS

35. kolo, 4. února 2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ISMM Kopřivnice 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Kunstmüller (Gregar), 12. Kunstmüller (Chlubna, Ludvík), 40. Chlubna (Macek, Ludvík), 46. Bureš (Kotlík, Wasserbauer), 60. Bureš (Vašíček), 60. Pleva – 51. M. Mach (Pargač, Gola). Rozhodčí: Martin Maťašovský — Bohuslav Maloušek, Martin Hübl. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 365. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) — Půža, Lojek, Macek, Grauer, Pleva, Ludvík, Vašíček — Prokš, Čejka, Chlubna, Kunstmüller, Bureš, Wasserbauer, Štola, Gregar, Vaňkovský, Pazourek, Kotlík.

HOKEJ VYŠKOV

Nováček druhé ligy si ve své premiérové sezoně nevede vůbec špatně. Aktuálně se Vyškov nachází na třetí příčce v tabulce, s 56 body je těsně za druhou Kopřivnicí, která má 58 bodů. Poslední dva zápasy byly ze strany Vyškova střelecky naprosté protiklady. Nejprve se na ledě posledního Velkého Meziříčí obrovsky trápili v koncovce a nedokázali potvrdit roli velkého favorita, když prohráli 2:3, potom si ale spravili chuť v posledním odehraném utkání proti Havířovu, který doma rozstříleli 8:2.

Přitom zápas s Havířovem byl dvě třetiny relativně vyrovnaný, Vyškov dokázal odskočit do vedení 3:1, na počátku třetí části ale Havířov snižoval na 2:3 a vypadalo to na velký boj o to, kdo vyjde ze zápasu lépe. Vyškov ale předvedl neskutečný kousek, když se mu podařilo vstřelit 4 branky v rozmezí minuty a půl, z toho dokonce 3 góly padly během 30 vteřin. Na takovou smršť gólů Havíři již nedokázali odpovědět a korigovali skóre na konečných 8:2 až těsně před koncem zápasu. „Přesilovky rozhodovaly, hosté z nich vždycky snížili, ale my dokázali rychle odpovědět podobným způsobem. Hráli jsme disciplinovaně, byli jsme kompaktní, to Meziříčí jsme napravili i s úroky, tohle byl vlastně zápas o šest bodů. Jsou to profesionálové (Havířov), není to s nimi jednoduché. Musím říct, že tentokrát u nás hráli odvážněji než první zápas, nebyli tak zalezlí a diváci si přišli na své. A my nakonec taky, i když rozhodla až třetí třetina,” hodnotil sobotní utkání trenér Vyškova Michal Konečný. V zápase předvedl fantastický výkon golman Vyškova Dominik Šarman, který byl také zásadním faktorem dobrého výsledku. „Skvělý výkon, fantastické zákroky, bylo vidět, v jak obrovské pohodě teď je. Dominik nás dneska táhl a dal klukům potřebný klid,“ dodal vyškovský trenér na adresu talentovaného brankáře.

POSLEDNÍ ZÁPAS

35. kolo, sobota 4. února 2023
Hokej Vyškov - AZ Havířov 8:2 (1:0, 2:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 15. Popelka (Janeček, Tomajko), 26. Popelka (Luža, Žižka), 35. Komínek (Kořenek), 44. Mikulík (Čuřík), 45. Kořenek, 45. Popelka, 45. Komínek (Štefka, Holemý), 50. Žižka (Komínek) – 25. Mrva (Kratochvil, Apolenář), 42. Kunc (Kratochvil, Spratek). Rozhodčí: Vaněk – Bubela, Čelechovský. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 241. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 8:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Šarman – Vosátko, Hohl, Studený, Hefka, Mikulík, Žižka (C) – Lekeš, Janeček, Luža, Kořenek, Tomajko, Komínek (A), Snášel, Čuřík (A), Dobiáš, Popelka, Štefka.

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.