Plameny jdou znovu do boje, čeká je utkání v Novém Jičíně

Zveřejněno 07.12.2022 | Redakce, Anna Daňsová
HK Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
22., středa 7.12.2022 18:00
HK Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Do sobotního duelu proti Valašskému Meziříčí vstoupily Plameny velmi dobře, držely nadějné vedení 2:0 a pak 3:1, hosté ale utkání otočili, a přestože žďárští ještě před koncem třetí třetiny srovnali stav a vynutili si prodloužení, vítězství si nakonec odvezli Bobři. Nyní svěřence Martina Sobotky čeká další venkovní zápas, tentokrát proti Ďáblům z Nového Jičína. Podaří se jim přivézt do Žďáru vítězství? Utkání startuje v 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Vstup do sobotního utkání s Valašským Meziříčím se Plamenům povedl, rychle se dostaly do dvoubrankového vedení a přestože hosté ještě do konce první třetiny snížili, domácí hned na startu druhé části odskočili opět na rozdíl dvou gólů. Hostující celek ale ještě do konce druhé třetiny vyrovnal a hned na startu té třetí dokonce otočil vývoj utkání, a tak Plameny musely dotahovat. Vyrovnání nebylo daleko v mnoha šancích, které si žďárští vypracovali, ale hostující golman svůj tým podržel. Srovnat stav se tak podařilo až Robinu Kaplanovi v 59. minutě, čímž posunul utkání do prodloužení. V něm ale byli bohužel šťastnější Bobři, a tak se Plameny musely spokojit pouze s jedním bodem. Utkání po jeho konci hodnotil útočník Marek Prokš. „My jsme měli takovou hluchou pasáž ve druhé třetině, šli jsme do vedení 3:1, což bylo super, ale pak jako kdyby nám v nějakých fázích hry chybělo sebevědomí, nehráli jsme úplně to, co jsme chtěli, což se trochu odrazilo na hře, soupeři se podařilo srovnat. Pak hned v prvním střídání ve třetí třetině nám odskočili na 4:3, ale my jsme si za tím vyrovnáním šli, což se vyplatilo,” hodnotil šikovný žďárský útočník v rozhovoru pro klubový web.

Plameny ale neodehrály vůbec špatné utkání, ve třetí třetině soupeře výrazně tlačily a bojovaly o vyrovnání, což se nakonec podařilo. Solidní výkon, s nímž Plameny (nejen) třetí třetinu odehrály, je něco, na čem svěřenci Martina Sobotky mohou do dalších zápasů stavět. To si uvědomuje také Marek Prokš. „Co bych chtěl vyzdvihnout je to, jak jsme se semkli jako tým, šli jsme si za tím vyrovnáním, tlačili jsme a vyplatilo se nám to. V tom prodloužení už to bylo možná i trochu štěstí, byl tam nějaký faul a soupeř to proměnil, ale myslím si, že když se odrazíme od té třetí třetiny, tak do dalšího zápasu můžeme jít s hlavou nahoru a můžeme zase klidně venku bodovat, protože v téhle skupině, možná až na ten první tým, jsou všichni hratelní,” řekl Prokš.

Žďárský celek se po 21 kolech nacházejí na předposledním místě tabulky, v níž za sebou aktuálně drží Velké Meziříčí, které má o 4 body méně. V Novém Jičíně tak bude bojovat o další bodový zisk, který by ho postupně posouval blíž vyšším příčkám tabulky.

POSLEDNÍ ZÁPAS

21. kolo, sobota 3. 12. 2022
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:5p (2:1, 1:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Prokš (Kulhánek, Peslar), 16. Bureš (Wasserbauer, Vašíček), 23. Kaplan (Rohlík, Pleva), 59. Kaplan (Vašíček, Rohlík) – 18. Vávra (Křivohlávek, Hryciow), 33. Andris (Pětník), 40. Finsterle (Pokorný), 41. Křivohlávek (Klímek, Hryciow), 63. Hryciow (Křivohlávek, Klímek). Rozhodčí: Maršálek – Jurčík, Viskot. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 321. Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4, 4:4, 4:5.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – Vašíček, Kubíček, Peslar, Pleva (C), Ludvík, Půža, Lojek – Čejka, Kulhánek, Chlubna, Rohlík, Jícha, Prokš (A), Bureš (A), Vaňkovský, Wasserbauer, Gregar, Štola, Kaplan, Kunstmüller.

HK NOVÝ JIČÍN

Ďáblové z Nového Jičína aktuálně drží sedmou pozici v tabulce se ziskem 25 bodů. V předchozím vzájemném zápase s Plameny byli Ďáblové úspěšnější, když na Bouchalkách nedali domácímu celku šanci a v utkání zvítězili vysoko 7:1. Plameny jim tak rozhodně mají co vracet.

Nedávno došlo na střídačce Ďáblů k výměně trenérů, když se hlavními trenéry stalo duo Robin Bacul a Petr Macháček, kteří se představili poprvé v ligovém utkání 20. kola proti Valašskému Meziříčí, které ale pro Ďábly nebylo úspěšné. V posledním odehraném zápase se Nový Jičín utkal s Velkým Meziříčím, kde se jim podařilo přerušit sérii tří venkovních utkání bez bodu a porazit domácí celek 4:1. Velmi dobrým výkonem se blýskl zejména novojičínský golman Daniel Šimonů, který Ďábly podržel mnoha skvělými zákroky a byl jedním z hlavních faktorů vedoucích k tříbodové výhře. Nový Jičín si tak po výměně trenérského štábu připsal své první vítězství, na nějž bezpochyby bude chtít navázat také před domácími fanoušky proti Žďáru.

POSLEDNÍ ZÁPAS

21. kolo, sobota 3. 12. 2022
HHK Velké Meziříčí - HK Nový Jičín 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Juda M. (Sedláček, Křenek) – 19. Konečný (Maliník, Květoň), 29. Květoň (Konečný, Maliník), 30. Štefka, 55. Maliník (Květoň, Konečný). Rozhodčí: Blaha – Štěrba, Augusta. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 235. Střely na branku: 43:34. Průběh zápasu: 0:3, 1:3, 1:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Šimonů (Galuška) – Hladiš, Foltýn, Hruška, Váňa, Holáň D., Holáň J. – Škarka, Hilšer, Flok, Konečný, Juříček, Štefka, Gebauer, Květoň (C), Handl, Pecha, Maliník.

STATISTICKÉ OKÉNKO

7-2-0-10 BILANCE 3-0-5-9
67:67 SKÓRE 49:85
24 (7.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 17 (10.)
Tomáš Franek (13+8) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Lukáš Bureš (3+11)
Tomáš Franek (13) NEJLEPŠÍ STŘELEC Robin Kaplan (6)
Jakub Lehečka (15) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Lukáš Bureš (11)
Jan Holáň (1+4)
Michael Foltýn (0+5)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Martin Pleva (1+9)
Daniel Šimonů (2.99)
Patrik Švancara (4.36)
Petr Galuška (5.50)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Lukáš Vít (4.05)
Jiří Sláma (4.34)
Vojtěch Nečas (4.94)

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.