DOROST: Určitě chceme postoupit do nadstavbové skupiny, říká Dominik Chromý

Zveřejněno 30.10.2022 | Anna Daňsová, foto: Simona Kosourová
Dorostenci v pátek odehráli domácí utkání proti Vyškovu, které se jim díky proměněnému trestnému střílení v poslední minutě třetí třetiny podařilo vyhrát. Díky připsaným bodům si tak dorost zajistil účast v nadstavbové části, kde se bude moct poprat o postup do ligy dorostu. Po pátečním vyhraném zápase jsme pozvali k rozhovoru nejproduktivnějšího hráče dorostenecké soutěže, útočníka Dominika Chromého.
Domčo, trochu se nám představ, kolik Ti je let, kdy a kde jsi začínal s hokejem, kam chodíš do školy?
Je mi 15 let, začínal jsem tady ve Žďáře asi někdy ve 2 nebo 3 letech. Do školy jezdím do Havlíčkova Brodu na obchodní školu.

Po pátečním zápase ses posunul do čela tabulky produktivity celé soutěže, takže se Ti bodově dost daří. Jak jsi se svou hrou spokojený, jak se Ti hraje?
Hraje se mi dobře, ale občas mám pocit, že mi to moc nejde. Třeba v pátek v zápase se mi ze začátku zrovna moc nedařilo. Samozřejmě se mi povede občas dát pár gólů a na pár přihrát (smích), ale někdy je dost těžké se prosadit. (Dominik v dosavadních osmi odehraných zápasech nasbíral 40 bodů za 22 gólů a 18 asistencí, pozn. red.)

Vraťme se k pátečnímu zápasu. Jak se za ním ohlížíš? Jak se Ti hrálo?
Zpočátku to nebylo úplně dobré, nedařilo se nám. První třetinu jsme se spíš rozkoukávali, druhá nám vyšla snad ještě hůř. Ve třetí třetině jsme začali lépe bruslit, a nakonec se nám naštěstí podařilo vyhrát. Ale nebyl to úplně jeden z těch lepších zápasů.


"
PRVNÍ TŘETINU JSME SE SPÍŠ ROZKOUKÁVALI, DRUHÁ NÁM VYŠLA SNAD JEŠTĚ HŮŘ. VE TŘETÍ TŘETINĚ JSME ZAČALI LÉPE BRUSLIT, A NAKONEC SE NÁM NAŠTĚSTÍ PODAŘILO VYHRÁT.

Na konci zápasu, 23 sekund před koncem třetí třetiny za nerozhodného stavu, jsi se postavil k trestnému střílení. Věřil sis?
Upřímně, fakt jsem si nevěřil. Bál jsem se, že to pokazím, byla to velká šance rozhodnout zápas. Měl jsem i trochu štěstí, trochu mi tam puk ujel, ale naštěstí tam bylo místo.

Jaká je atmosféra v týmu, jak se Ti s klukama hraje?
Hraje se mi tady dobře. Hrajeme spolu s klukama odmala, vlastně od žáků jsme tady pohromadě, známe se dobře, partu máme myslím dobrou. J

aké máte v letošní sezoně ambice jako tým?
Určitě chceme postoupit do té nadstavbové skupiny, což už se nám tuším povedlo. Samozřejmě bychom se pak chtěli porvat o postup do lepší ligy, zahrát si ligu dorostu. To ale rozhodně nebude jednoduché.

A co Tvoje osobní ambice, čeho bys chtěl dosáhnout Ty? Tuhle sezonu, do budoucna?
Chtěl bych si ještě tuto sezonu zkusit zahrát extraligu dorostu. Já jsem na začátku sezony trénoval v Havlíčkově Brodě, kde se ta extraliga hraje, nakonec se mi nepovedlo se tam prosadit, tak uvidíme, třeba u nich ještě dostanu šanci a tu extraligu si zahraju. Do budoucna je velký sen dostat se do reprezentace, samozřejmě do NHL, to je jasné. Ale to je všechno ještě daleko. Musím pořádně makat, a třeba to jednou přijde.

Co ty a hra do těla? Praktikuješ ji, nebo jsi spíš rychlostní typ hráče?
Spíš hra do těla. (smích)

Určitě sleduješ, jak hraje A-tým, jak zatím hodnotíš jejich výkony?
Podle mě sezonu nezačali špatně, akorát teď bylo na nic, jak dva týdny nehráli a odkládalo se to. Ve středu v zápase to pak bylo docela vidět, z mého pohledu to mohli odehrát lépe, ale byl hodně znát ten tréninkový výpadek kvůli marodce.

Ty jsi vlastně za Áčko už letos nastoupil, v přátelském utkání s univerzitním výběrem. Jaké jsi z toho zápasu měl dojmy? Chtěl bys do budoucna třeba nastupovat tady za A-tým pravidelně?
Je to obrovský zážitek, v 15 letech si moct zahrát s Áčkem, ještě proti skvělému výběru hráčů univerzitní reprezentace. Myslím si, že jsem nezahrál vůbec špatně. Určitě bych tu chtěl jednou hrát, to je jasné.

Jsi pověrčivý, máš nějaké rituály před zápasy? Posloucháte v kabině hudbu?
Nemám, vůbec nic. Hudbu si v kabině pouštíme, s klukama pouštíme hudbu na reproduktorech, abychom se namotivovali před zápasem.

Super, díky za odpovědi! Máš teď prostor k nějakému třeba osobnímu vzkazu, pokud bys něco chtěl touhle cestou někomu vzkázat.
Chtěl bych vzkázat klukům z týmu, že musíme zabrat a fakt makat, aby se nám povedlo postoupit do lepší ligy, abychom měli úspěšnou sezonu.