Plameny vyrazí na horký led loňského účastníka první ligy

Zveřejněno 07.10.2022 | Redakce
AZ Havířov SKLH Žďár nad Sázavou
5., sobota 8.10.2022 17:00
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou HAV - ZNS
„Jakou asi můžeš mít cestu do Havířova?" ptá se protiotázkou Jiří Langmajer v roli hokejového trenéra Luboše Hrouzka v hokejovém seriálu Lajna. No a právě do statutární města v Těšínském Slezsku vyrazí v sobotu Plameny, po nevydařeném domácím utkání s Vyškovem, pokusit se získat další druholigové body. Utkání startuje v 17:00 v havířovské Gascontrol Aréně. A nezapomeňte, utkání můžete sledovat i na Czech Ice Hockey TV!

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny v posledním utkání nestačily na Vyškov, který předvedl na Bouchalkách skvělý výkon a zvítězil s přehledem 5:0. Naši hokejisté od prvních minut nestačili na výborně bruslící a kombinující Jihomoravany, a tak jediná přísnější měřítka snesla jen dvojice brankářů Sláma - Vít (Vít nahradil Slámu ve 32. minutě po třetí brance), která tým několikrát během utkání ještě výrazně podržela.

Těsně po utkání realisticky zhodnotil utkání asistent Vojtěch Šír. „Od první třetiny nám chyběl pohyb, a to se s námi bohužel táhlo po celé utkání. Měli jsme v zápase pět minut, kdy jsme dokázali být nebezpeční, to bylo kolem naší přesilovky pět na tři. Tu jsme však nevyužili a hned na to dvakrát inkasovali. Potom jsme se už do utkání nevrátili. Soupeř dnes byl ve všem jednoznačně lepší a zaslouženě si odváží tři body,“ sportovně uznal dvaatřicetiletý trenér.

Podobně na tom byl i kapitán Sobotkova výběru Martin Pleva. „První třetinu jsem si tam připadal jak na kolotoči, hráli opravdu výborně. My jsme jim to však dost ulehčili, bylo to od nás úplně bez šťávy. Musí to ale všechno začít u nás starších hráčů, protože já si zatím na tom ledě přijdu pro tým spíše na obtíž," říká kriticky šestatřicetiletý Pleva a pokračuje: „Všechno je ale odraz našeho tréninku. Ještě jsme se snad nesešli kompletní, chodíme tam jak do houslí. A podle toho ty tréninky pak vypadají a přenáší se to do zápasu. Na tomhle musíme všichni zapracovat," připouští zkušený bek jeden z problémů.

Svěřenci Martina Sobotky tak budou mít v sobotu možnost reparátu. V tom by jim měl pomoci i obránce Jakub Peslar, který v posledních třech utkání svým spoluhráčům chyběl. Naopak otazník visí nad starty dalších obránců Ladislava Havlíka a Martina Lojka, které do hry pravděpodobně nepustí zdravotní, resp. pracovní důvody.

POSLEDNÍ ZÁPAS

4. kolo, středa 05.10.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Hokej Vyškov 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Hefka (Romančík, Weinritt), 32. Vašíček (Luža), 32. Janeček (Studený), 46. Komínek (Čejka, Čuřík), 58. Komínek (Čuřík, Hohl). Rozhodčí: Grygera - Kalina, Kučera. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 430. Průběh utkání: 0:5.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (32. Vít) – Grauer, Macek, Pleva, Svoboda, Pražák, Půža – Wasserbauer, Adam, Gregar, Jícha, Štola, Prokš, Vaňkovský, Chlubna, Štěpánek, Bureš, Pilný.

AZ Havířov

Od konce dubna tohoto roku má hokejový klub AZ Havířov nové vedení. Během několika měsíců svého působení se management zaměřil nejen na zefektivnění fungování klubu jako takového, vytvoření kvalitního tréninkového zázemí pro všechny hokejové věkové kategorie, ale také například na aktivizaci dětí ve městě ke sportu.

Do sezony vstoupil havířovský hokejový klub také s téměř kompletně nově složeným A týmem. Na jeho tvorbě se podílel sportovní manažer Milan Mikulík ve spolupráci s hlavním trenérem celku Jiřím Raszkou. „Snažili jsme se sestavit mužstvo, v kterém bude dobře fungovat chemie. Do týmu se nám podařilo získat mladé perspektivní hráče i hráče velmi zkušené. Na ledě se tak s logem AZ na hrudi představí například jednadvacetiletí Jakub Apolenář s Matoušem Ćmielem po boku Petra Kuboše nebo Jiřího Zdeňka. Do klubu se vrací také havířovští odchovanci v podobě Marka Haase nebo Lukáše Danečka. Brankářskou jedničkou pak zůstává Marek Štipčák,“ popsal podrobně Milan Mikulík, sportovní manažer AZ Havířov. Kapitánem týmu byl vybrán zkušený obránce Michael Kolarz, asistenty mu budou dělat Martin Dudáš a Jakub Mrva.

VSTUP DO LETOŠNÍ SEZONY VYŠEL NAPŮL

Havíři mají po čtyřech zápasech prozatím 50 % bilanci. Hned na úvod druholigové sezony prohráli s Vyškovem na domácím ledě 2:4, poté ale dvakrát vyhráli na ledě soupeřů (Nový Jičín a Velké Meziříčí). Poslední souboj však svěřencům Jiřího Raszky nevyšel, když prohráli zatím se suverénní Kopřivnici 3:4. Hráčům AZetu nevyšel vstup do utkání, když už po sedmi minutách prohrávali 0:3. „My jsme nezačali vůbec dobře. Soupeř prakticky ze tří střel nám dal tři góly, navíc z toho jeden smolný vlastní gól. Ale na to se nemůžeme vymlouvat," říkal zklamaný hlavní trenér AZetu.

Ještě v první třetině sice dokázali domácí snížit, když se trefil Jiří Zdeněk, ale ve druhé třetině Kopřivnice odskočila do vedení 1:4. Havířov ve třetí třetině zabral a díky dvěma gólům Jakuba Apolenáře se dostal na dostřel. Jenže hosté už své vedení udrželi, nepomohla ani přesilovka a hra AZetu bez brankáře v závěru utkání. „Tým od druhé třetiny šlapal a soupeře jsme přehrávali. Vytvořili jsme si několik dobrých šancí, ale na tohle hoříme několik zápasů a neproměňujeme je. Kluky ale musím za ty dvě třetiny pochválit, makali, dřeli, ale bohužel to nestačilo, litoval po utkání čtyřiatřicetiletý coach.

POSLEDNÍ ZÁPAS

4. kolo, středa 05.10.2022
AZ Havířov - HC ISMM Kopřivnice 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Zdeněk (Kunc, Mrva), 44. Apolenář (Antoníček, Ćmiel), 45. Apolenář (Ćmiel) – 3. Marek (Pargáč, Mach), 6. Fojtík (Velecký, Marek), 8. Indrst, 34. Pargáč (Mach). Rozhodčí: Václav Šutara – Michal Vengřín, Dominik Klimek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 712. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Štipčák (od 8. Šindelka) – Dudáš "C", Kuboš, Kunc, Havlík, Ščurek, Mrowiec, Bílek – Mrva "A", Zdeněk "A", Spratek – Apolenář, Ćmiel, Antoníček – Routa, Kofroň, Tvrdý – Krupa, Urbančík, Sekierka

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.